Jump to content

Vladika Filaret želi da naplaćuje "iznajmljivanje" Belog anđela

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

Pa ono jes..i fariseji su imali vlast .smesko.

Боље ћутати и бити сматран глупим, него проговорити и отклонити сваку сумњу.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Нећемо далеко!?

Значи ти ниси део Цркве.

И не буди смешан. Овакви јефтини покушаји су гротескни.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Нећемо далеко!?

Значи ти ниси део Цркве.

И не буди смешан. Овакви јефтини покушаји су гротескни.

Ništa ja ne pokušavam.

Baš me briga nek prisvaja Belog Andjela ko hoće,nek sve privatizuju,njihova stvar,moja savest pred Gospodom je čista.

Подели на овим сајтовима

Ništa ja ne pokušavam.

Baš me briga nek prisvaja Belog Andjela ko hoće,nek sve privatizuju,njihova stvar,moja savest pred Gospodom je čista.

jesi li 100% siguran? Razmisli opet

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Koji je razlog, velis? Jel to neka posalica ili je do promene vremena? Covece, pa on je hriscanin, em kaludjer, em episkop! Treba da je primer svima non-stop u svemu, a ovo je koji bese vec put da nas ovako beskrajno bruka? Prosto neverovatno da ne kapirate koliku tezinu ima ovakvo ponasanje i koliku neverovatnu sablazan iznosi pred nesigurne i neupucene...

Пре ће бити да је ово још један напад у низу многих које Бљиц већ годинама спроводи са циљем да клевеће СПЦ. Ви ипак судите на основу новинског чланка, а сви добро знамо како новинари умеју и воле да "оките" своја писанија, да их дораде, ту и тамо нешто додају што није истина, другим речима, да лажу, и да пишу полуистине.

Упознао сам владику Филарета на научном скупу 8 векова манастира Милешеве у септембру ове године, и могу вам рећи да је владика прави домаћин, а и да ужива огромно поштовање многих наших и страних научника који са њиме годинама сарађују на добробит како науке, тако и Српске цркве.

Том приликом сам се уверио и у владикина скривена дела, о којима новинари наравно неће да пишу, али за која постоје сведоци, да владика материјално и финансијски помаже много народа у својој епархији, која је једна од најсиромашнијих у Србији.

"Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски

Подели на овим сајтовима

Kako se ovo može shvatiti kao klevetanje SPC,kada se samo kritikuje ponašanje vladike Filareta koje je protivno sinodkoj odluci?

Ili je možda vladika Filaret stub SPC-a,pa ko kritikuje njega kritikuje celu Crkvu?

Kao kad je onomad javno na televiziji rekao da on ispred SPC podržava SPS na izborima a na dan predizborne ćitnje podržao Velju Ilića u sred Beograda.

Može on da ima zasluge kakve hoće,neka ga Bog nagradi zbog toga ali to nije opravdanje za ovakve postupke.

Štrajk gladju neću da spominjem...

Подели на овим сајтовима

Ili je možda vladika Filaret stub SPC-a,pa ko kritikuje njega kritikuje celu Crkvu?

Једини прави стуб Цркве је литургијска заједница!

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Једини прави стуб Цркве је литургијска заједница!

тоооооооооооооооооо amin-nas

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Kako se ovo može shvatiti kao klevetanje SPC,kada se samo kritikuje ponašanje vladike Filareta koje je protivno sinodkoj odluci? Ili je možda vladika Filaret stub SPC-a,pa ko kritikuje njega kritikuje celu Crkvu?

Наравно да није Филарет, нити било који други владика, стуб Цркве. Онај који тврди да је стуб Цркве седи у Риму, и ми га због тога не признајемо.

Међутим, за оне који раде на томе да се углед СПЦ у народу сроза и омаловажи, а чињеница је да се на томе ради убрзано нарочито у последњих пар година, Бљиц пре свега и пре свих, ти и такви ће искористити све, па ударити и по епископима као појединцима само да дођу до својег главног циља, а то је како они надмено верују, затирање или бар спутавање улоге коју Црква има у српском друштву. То није нека моја теорија завере, о томе причају озбиљни људи чија реч има тежину.

Ја сам само хтео да кажем да смо далеко отишли у осуђивању владике Филарета, а само на основу онога што нам се сервира у медијима.

Зар ми који смо литургијски Хришћани, активно учествујући у животу Цркве, не би требали да градимо свој став на основу сопственог увида, који је као такав, обзиром да учествујемо у животу Цркве, бољи од увида неког новинара пискарала?!

Неки овде брзоплето одмах позивају на пензионисање, а не би требало тако, па чак и да је све тако како нам сервирају новинари. У време када су се многи и у Србији дигли на све што је истински православно, а о спољним непријатељима и да не говорим, православни би требало да пазе шта раде и како говоре о својим епископима, јер је наша одговорност тим већа што смо активно укључени у живот Цркве.

Још једном ћу рећи. Ја уопште не верујем да је све тако како тврде новине о овом случају.

"Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...