Jump to content

Juha

Јаков.

Препоручена порука

Danas sam probao zaista najbolju juhicu (bar od ovih što se prodaju u kesicama) i želim da vam je preporučim od sveg srca.

Radi se o juhi sa povrtnim i gris okruglicama (knedlama)

Ova juha ima izražen povrtni okus zbog veće količine povrća i dvije vrste okruglica koje se razlikuju po boji i okusu. Karakterističan okus okruglica potiče od začina i povrća.

Jedna vrećica juhe sadrži ekstra puno dvovrsnih okruglica (prosječno 8 okruglica po 1 tanjuru juhe - 4 okruglice jedne vrste i 4 okruglice druge vrste).

1016f74e26d1394c89755372edc38768_content_medium_noaspect.jpg

• Волим 1

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Dobre su sve domaće juhice. I one Podravkine i one Ce.

One strane tipa Knor i Maggy ne mogu ovim našim ni prići. Bezukusne su i oseća se na plastiku. Ove naše imaju prilično dobar odnos masnoće, Neke Podravkine su mi bolje, a neke su bolje Ce. Ce su dobre sa gljivama i bistre juhe, kao i one guste (špinat, brokolj..). Dok su Podravkine dobre one sa testeninom. Ova što sam je danas kušao baš mi je legla i po odnosu masnoće i sadržaja. Naravno ukusa.

Za Podravkine je poznato da mogu sasvim da se prave u onom omjeru koji je naveden na kesici. Recimo kesica u 1 litar vode. Dok Ce supe mogu sasvim komotno gotovo u litar i pol, i ako piše 1 litar na kesici.

Подели на овим сајтовима

naravno ne smeju se zaboraviti ni ostali domaći proizvođači, pre svega Aleva, koja je iskoristila prostor koji se ukazao pomanjkanjem specifičnih juha, te se uglavnom orijentisala na Riblje juhice. Isto kao i neki lovački bućkuriši, ali to već nije za svaki dom.

Подели на овим сајтовима

Без супе нема ручка.

Steta je sto mladi slabo jedu supe i corbe. Samo suvu hranu vole. Bas juce na slavama sam to video kad je bila postavljena corba. Ne znam zasto su corbasta jela nepopularna mladim ljudima.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Гости

Често спремим и сам супу:

Вода која ври, фида и вегета са мало уља (или без)... обавезна је у току поста.

Подели на овим сајтовима

Ne znam zasto su corbasta jela nepopularna mladim ljudima.

Štede prostor u stomaku za pečenja, kolače i pićanca. Dovoljno je pojesti tanjir supice i posle se zatvoriš za ostale đakonije.

Подели на овим сајтовима

naravno ne smeju se zaboraviti ni ostali domaći proizvođači, pre svega Aleva, koja je iskoristila prostor koji se ukazao pomanjkanjem specifičnih juha, te se uglavnom orijentisala na Riblje juhice. Isto kao i neki lovački bućkuriši, ali to već nije za svaki dom.

Њихова парадајз чорба је најбоља

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...