Jump to content

RRA pokrenula proces zbog emisije "Preljubnici"

Оцени ову тему

grigorije22

Препоручена порука

RRA pokrenula proces zbog emisije „Preljubnici”

Autor: Vesna Đorđević 04.10.2012. - 00:02

Emisija „Preljubnici” koja se godinama uspešno prikazuje u zemljama regiona, a odnedavno i na Televiziji „Pink", izazvala je oprečne reakcije gledalaca, ali i Republičke radiodifuzne agencije, koja je rešila da stvar uzme u svoje ruke.

511943-1.jpg

Karamela je zbog emisije koju vodi bio napadnut nožem

PREVARA - U ovoj emisiji se govori, baš kao što i sam naziv kaže, o preljubnicima u vezama i brakovima. Reč je o detektivskim istragama nastalim prema istinitim slučajevima, kada jedan od partnera posumnja da ga drugi vara. Agenti detektivske agencije „Protekta” tada stupaju na snagu i kreće praćenje kretanja osumnjičenog. Kada se dođe do dokaza, osoba koja se prijavila za šou ima priliku da prva sazna s kim je njen partner vara. Sledi obračun pred kamerama, a emisiju „Preljubnici” možete da pogledate na ružičastoj televiziji u prajm tajmu, svakoga dana u 17 časova.

U emisiji koja je na „Pinku" emitovana u ponedeljak, 1. oktobra, mogli smo da vidimo kako prevareni muž udara pred kamerama svoju suprugu, koju je zatekao u krevetu sa svojim rođenim bratom. On tada kreće i verbalno i fizički da se s njom obračunava, a ona zatim odlazi u kupatilo gde pokušava da se otruje tabletama. Sve to na televiziji sa nacionalnom frekvencom, u popodnevnim satima.

U pres službi Televizije „Pink" su nam rekli da je ova emisija zapravo delo produkcijske kuće koja ju je realizovala i da su oni samo sklopili ugovor i dogovor o emitovanju iste. Uputili su nas na voditelja te emisije Gorana Stojićevića Karamelu. On kaže da su glumci u emisiji „Preljubnici” zapravo i protagonisti.

511948-2.jpg

Uhvaćeni na delu u udarnom terminu u 17 sati

- Svi protagonisti u emisiji su stvarni likovi. Detektivska agencija „Protekta”, koja je specijalizovana za usluge iz domena bezbednosti, između ostalog otkriva preljube i neverstva i u saradnji sa produkcijskom kućom koja realizuje ovu emisju od prošle godine i prati aktere. Ponekad pratimo preljubnike i po deset dana, onda u montaži rediteljka satima bira kadrove i odlučuje šta da ostavi, a šta da izbaci iz emisije. Ima tu svega. Ja sam pre dve godine bio napadnut nožem od jednog muškarca kog smo uhvatili kako vara svoju suprugu. Od tada imam obezbeđenje koje me prati u stopu, danonoćno. Smatrao sam da će ovo biti lak i zabavan posao, ali sam promenio mišljenje. Veliko je opterećenje pratiti nekoga i uhvatiti ga na delu - otkrio nam je autor i voditelj ove emisije.

Iz Republičke radiodifuzne agencije saznali smo da je predmet već u radu i da imaju uvid u česte skandalozne kadrove koji se emituju usred bela dana. Postoji postupak koji se, u takvim slučajevima, a u skladu sa zakonom preuzima i proces je u toku.

http://www.24sata.rs/sou/vesti/vest/rra-pokrenula-proces-zbog-emisije-preljubnici/57768.phtml

Подели на овим сајтовима

"Preljubnike", "Porodične tajne" i "Ludu kuću" označiti kao igrane serije

Fonet | 30. 10. 2012. - 17:25h cat_icn_more.png 18:55h | Komentara: 180

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) naložio je danas emiterima TV Pink, Nacionalna TV Hepi i TV Prva mere koje se odnose na označavanje pojedinih emisija, vreme emitovanja i prekrivanje psovki i uvredljivog govora.

284699_karamela-foto-zoran-loncarevic-2_f.jpg?ver=1351614074

Emisija "Preljubnici" moraju da idu posle ponoći

U toku postupka izricanja mera, Savet RRA je naložio emiteru TV Pink da, bez odlaganja, emisiju "Preljubnici", pre početka emitovanja i na njegovom kraju, jasno označi kao igrani program, kako javnost ne bi bila u zabludi da je

reč o dokumentarnom programu.

468x60-blicgif.gif

Od TV Pink se traži i da u toj emisiji u celosti prekrije signalom sve psovke i uvredljiv govor, navodi se u saopštenju posle sednice Saveta. Savet je naložio emiteru TV Pink da emisiju "Preljubnici" jasno označi kao program koji nije prikladan za mlađe od 16 godina, a da u slučajevima kada sadražaj emisije nije

prikladan za mlađe od 18 godina emisiju emituje posle ponoći.

Savet RRA je naložio emiteru Nacionalna TV Hepi da, bez odlaganja, emisiju "Luda kuća", pre početka emitovanja i na njenom kraju, jasno označi kao igrani program kako javnost ne bi bila u zabludi da ličnosti koje se pojavljuju ne

predstavljaju sebe i događaje iz svog života i u celosti prekrije signalom sve psovke i uvredljiv govor.

Savet je naložio TV Hepi i da emisiju "Luda kuća" jasno označi kao program koji nije prikladan za mlađe od 16 godina, a da u slučajevima kada sadržaj emisije nije prikladan za mlađe od 18 godina emisiju emituje posle ponoći.

Savet RRA je naložio emiteru TV Prva da, bez odlaganja, emisiju "Porodične tajne", pre početka emitovanja i na njenom kraju, jasno označi kao igrani program kako javnost ne bi bila u zabludi da je reč o dokumentarnom programu i u

celosti prekrije signalom sve psovke i uvredljiv govor. Savet je naložio emiteru TV Prva da emisiju "Porodične tajne" jasno označi kao program koji nije prikladan za

mlađe od 16 godina, a da u slučajevima kada sadražaj emisije nije prikladan za mlađe od 18 godina emisiju emituje nakon ponoći.

Od emitera se posebno očekuje poštovanje Opšte obavezujućeg uputstva o ponašanju emitera - Kodeksa ponašanja emitera i izbegavanje emitovanja problematičnih sadržaja u vreme kada se može očekivati da maloletni gledaoci gledaju programe televizije, saopštila je RRA.

Подели на овим сајтовима

Искрено говорећи, погледао сам једну епизоду "Породичних тајни", и усудићу се рећи да је емисија, с обзиром да је играног карактера (што се у уводној и закључној шпици и наглашава), поучног карактер. Друге две нисам гледао

• Волим 1

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

jahojao234

Ништа друго не могу да кажем... Грозни су!

Него који је највећи међу вама нека буде као најмањи, и који је старешина нека буде као слуга. (Лк. 22, 26)

Подели на овим сајтовима

РРА треба да покрене процес против целокупног домаћег ТВ неба. Овим спорадичним акцијама не помажу ништа... Из шупљег у празно...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ima jedna epizoda (mislim da se radi o "Preljubnicima") kada unuka uhvati svog muža, da je vara sa babom. I počne tu ono prenemaganje i vrištanje "kako možeš", "užas, baba šta si mi to uradila!"

A baba kaže - "pa ja sam baba, što da ne" nešto u tom smislu.

Ta baba koja to kaže je baba koja reklamira kremu za proteze i veštačke vilice. :)

Ako neko baš hoće da i sam bude deo ove zavrzlame, nek potraži malo na internetu, u principu i ne treba neka posebna audicija, samo kasting po izgledu da odgovara likovima iz scenarija.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Закон о РРА је лош. Као и већина закона који се усвајају у Народној Скупштини.

Пооштравање законских санкција (без оних глупих опомена ТВ станици, па онда следи јавна опомена - тек се ту потресу власници и уредници - док се дође до казне појео вук магарца). Казна одмах и за сваки преступ (новчана и забрана рада на извесно време или трајно одузимање дозволе за емитовање програма - за поновљени преступ). Па ће ТВ куће да воде дебело рачуна о програму и садржају истог.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...