Jump to content

Oslobođeni Gotovina i Markač

Оцени ову тему

Manolis

Препоручена порука

Srbima u Republici Srpskoj nije nikakvo zlo naneo. Na ulazu u svako selo se vijori srpska zastava na barjaku. Ima ih vise preko Drine nego u Srbiji.

А што је блокирао и отежавао избеглицама да бораве у Србији то ником ништа. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Тачно Ивице, али треба додати још две ствари:

Прва, која је најтрагичнија, јесте: разум се неће вратити јер светом (каквим га креирају садашњи моћници) влада сила којој је једини циљ ПРОФИТ. Зато не очекујмо никаква "логична" решења. Напротив, очекујмо селективну правду, лицемерне конструкције, подметања, преваре, лажи.

Кад погчедаш историју човечанства таква је ситуација. Нема то везе са "данашњим добом".

Пример једне илузије о прошлости:

Подели на овим сајтовима

То што се називају "Хришћанима и Србима" не значи да нису економски гледано комунисти, управно гледано фашисти.

I prvi hriscani su ekonomski gledano bili komunisti, ali su u sustini daleko bili od komuzima. Nikada mi nije jasno kako neko moze istovremeno biti i komunista i fasista, pa uz to i srBski nacionalista.

Nego da ne skrecemo temu. Postavicu ti samo jedan video pa razmisli malo :

Подели на овим сајтовима

Друго, тешко да ћеш од Хрвата чути о Туђману ово што си ти сада рекао за Слобу, а у чему те ја здушно подржавам. Не виде они (част изузецима, којих је занемарљиво мало) ни да је био Јасеновац, ни Јадовно, а камоли да виде било какав проблем са Туђманом.

Isto kao što Slobin mračni duh i dalje dominira Srbijom, tako i Franjin dominira Hrvatskom, a kao što smo primetili, oni su na dubokom moralnom i drugom dnu.

Подели на овим сајтовима

I prvi hriscani su ekonomski gledano bili komunisti, ali su u sustini daleko bili od komuzima. Nikada mi nije jasno kako neko moze istovremeno biti i komunista i fasista, pa uz to i srBski nacionalista.

Да не буде забуне. Када кажемо комунизам заправо мислимо на централнопланску економију.

У цркви, сама црква располаже новцем. Централно планска економија.

У комунизму држава располаже новцем. Централно планска економија.

Једино што је исто јесте да постоји централни орган који расподељује новац. Што није био проблем апостолима, али ја видим велики проблем када то даш обичним људима.

Мислим да разумеш шта ти говорим. Када би сви били апостоли, "комунизам"(централно планска економија) би било одлично решење.

Проблем је што људи већином нису апостоли, те је централно планска економија којом управљамо ми који смо високо грешни и ниско морални.

Nego da ne skrecemo temu. Postavicu ti samo jedan video pa razmisli malo :

Погледаћу касније.. елем видео сам пре овај видео.

Поента је да двери нису против ФАШИЗМА и НАЦИЗМА као идеологије двери причају о противности Нацистичке немачке и фашистичке италије. Мала реторија.

Две нацистићке земље могу да буду једна против друге, што не значи да једна од њих није фашистичка. Две фашистичке организације могу бити једне против друге, што не значи да једна од њих није фашистичка.

Надам се да уочаваш све то. Ето например Југословенски комунисти били су против Руских комуниста. Јел то значи да једни или други нису комунисти?

Упореди идеје, планове, програме, циљеве двераша наспрам оних које сматраш фашистима видећеш да се не разликују пуно.

Ево ти један пример. Један краљ улети са војском другом краљу у земљу, и покоље једно село. Жену, децу, старце и сељаке све. Он је злочинац. Онда други каже идем ја сад њему на земљу да му исто тако покољем једно село. Да ли је овај други мање зао? Да ли је он мање злочинац или праведник?

Подели на овим сајтовима

Ево ја баш нисам присталица Двери, али на једном церковном форуму ( морам одмах да се оградим ја нисам клерикалиста и мислим да моје понашање и више него јасно о томе сведочи) какав је овај мало је смешно толико ниподаштавање Двери , па Двери су пројекат попова.

Барем 60 попова је учествовало у формирању Двери, били у њиховим одборима, давали им логистичку подршку, прикупљали средства за њих, спајали их са дијаспором, малтене писали им програм , Дверјани су до недавно држали лист Православље , седели у Патријаршији, писали за православне часописе, држали трибине на машинцу на којима су највише учествовали попови и епископи.

Требали још и да нацртам да овакав однос према Дверима и Дверјанима на црквеном форуму може упућенима само да изгледа као некакво прање од Двери и двериста ?

Сад можда звучим ко Ђорђевић или Туцић или Кандићка , али људи моји ствари тако стоје.

Подели на овим сајтовима

Ево ја баш нисам присталица Двери, али на једном церковном форуму ( морам одмах да се оградим ја нисам клерикалиста и мислим да моје понашање и више него јасно о томе сведочи) какав је овај мало је смешно толико ниподаштавање Двери , па Двери су пројекат попова.

Барем 60 попова је учествовало у формирању Двери, били у њиховим одборима, давали им логистичку подршку, прикупљали средства за њих, спајали их са дијаспором, малтене писали им програм , Дверјани су до недавно држали лист Православље , седели у Патријаршији, писали за православне часописе, држали трибине на машинцу на којима су највише учествовали попови и Епископи.

Требали још и да нацртам да овакав однос према Дверима и Дверјанима на црквеном форуму може упућенима само да изгледа као некакво прање од Двери и двериста ?

Сад можда звучим ко Ђорђевић или Туцић или Кандићка , али људи моји ствари тако стоје.

1. Да ли су ти попови оформили НВО двери или политички партију Двери?

2. Ако су оформили политичку партију, да ли је у реду да се једна политичка партија позива на Цркву?

3. "Ћесару ћесарево, Богу Божије" мислим да то спречава цркву од учествовања као политичка партија.

Подели на овим сајтовима

п.с. шта ли сам се ја оволико наплаио на ову тему, кад сам одавно сконтао да ће друштво у Србији да иде путем којим иде и да нема ништа од тога што ћу да се борим да не иде у том правцу да ми је да знам...

Подели на овим сајтовима

те је централно планска економија којом управљамо ми који смо високо грешни и ниско морални.

Da da da..... Pa takvi ljudi i vode svetsku ekonomiju. Pojedinci privatnici- Federalne rezerve, MMF, Evropska centralna banka.... Polako se samo ujedinjuju bas ti visoko gresni, nisko moralni i opako pohlepni ljudi kojima vise novac ne predstavlja zadovoljstvo i cilj, nego sredstvo za postizanje novog cilja - vlast i kontrola.. Ali ti tu ne vidis problem, nego ga vidis samo u Komunizmu i Fasizmu. Ni ljudi koji su ziveli za vreme tih ideologija nisu videli u njima problem. Problem su videli tek kasnije kada se pokazalo pravo lice tih ideologija. Ko ti garantuje da jednog dana necemo slicno okarakterisati i Euuuuu ?

Подели на овим сајтовима

1. Да ли су ти попови оформили НВО двери или политички партију Двери?

2. Ако су оформили политичку партију, да ли је у реду да се једна политичка партија позива на Цркву?

3. "Ћесару ћесарево, Богу Божије" мислим да то спречава цркву од учествовања као политичка партија.

Не спорим ја то Милосављевићу ( дај стави неки кратак ник нејм ко ће ово вазда писати) , наравно да су ти попови оформили НВО Двери , али баш те двери а не неке друге су постале политичка партија, дакле попови су посредно утицали на формирање политичке партије, приде и дан данас помажу ту политичку партију , истина неки су се повукли.

Такође истина је и све остало што наведох, новине Православље, Патријаршијске функције итд.

Ајде да се не правимо тоше сада, важи , мани ме тих твојих реторичких акробација, њима не мењаш суштину проблема ни кад браниш европско законодавство и хашки суд ни кад браниш попове од Двери.

Подели на овим сајтовима

Мислиш да је то његова заслуга? Не, то је заслуга храброг и достојанственог народа у Р. Српској. А Слоба, да му је био интерес, продао би их као што је продао Србе у Хрватској.

Naravno. Dostojnog i hrabrog naroda. I naourazong.

U borbi za svoju slobodu i prava. Koje je Milosevic podrzavao.I naoruzavao. I cela Srbija. I Seselj. I srpski dobrovoljci. I danas je Republika Srpska slobodna, srpska deca uce i skoluju se u srpskim skolama, na srpskom jeziku, pod srpskim barjakom i biraju svog srpskog predsednika i srpsku skupstinu.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

U borbi za svoju slobodu i prava. Koje je Milosevic podrzavao.I naoruzavao. I cela Srbija. I Seselj. I srpski dobrovoljci. I danas je Republika Srpska slobodna, srpska deca uce i skoluju se u srpskim skolama, na srpskom jeziku, pod srpskim barjakom i biraju svog srpskog predsednika i srpsku skupstinu.

Пардон, није их наоружавао Слоба него онај Маџар цариник и грешник кога су демократе спапуњале у ћорку. чуди ме да се међународна заједница тада није побунила због таквог односа према припаднику једне националне мањине...

Подели на овим сајтовима

Слажем се, али не и да су за то заслужни Милошевић а још мање Шешељ. Други је луд човек, тако да њега не треба узимати за озбиљно (ја волим да га слушам кад проваљује у Хагу, да ме насмеје до суза), а први је, нек му је лака земља, комуниста и криминалац.

Подели на овим сајтовима

Gotovina "Oluju" pripremao sa CIA

IZVOR: TANJUG

Zagreb -- Vojnu akciju "Oluja" u leto 1995. godine general Ante Gotovina je pripremao u vojnoj bazi Šepurine kod Zadra sa tadašnjim zamenikom šefa CIA Džordžom Tenetom.

155919791850a67b931738c614753871_368x265.JPG

(tanjug)

Zagrebački "Jutarni list" iznosi detalje kako je uopšte došlo do toga da Tenet s Gotovinom u Šepurinama priprema vojnu akciju, kao i kako se o tome ništa nije znalo punih 10 godina.

Priču je, kako se navodi, pre nekoliko godina otkrio izvor blizak advokatskom timu Gotovine koji je rekao da je Kancelarija za odnose s javnošću krovne američke tajne službe informaciju o svojoj bazi u Šepurinama još 2001. potvrdila novinaru Roju Gutmanu (Roy Guttmann).

Gutman je, dodaje se, tada o tome objavio veliki članak u "Njusviku" o američkoj ulozi u akciji "Oluja", koju Kancelarija za odnose sa javnošću CIA nije ni potvrdila, ali ni demantovala.

"Nakon što su 11. jula 1995. Srbi ušli u Srebrenicu, tadašnji američki predsednik Bil Klinton odlucio je da vojno interveniše i reši probleme na prostoru bivše Jugoslavije. No, Klinton je tada verovatno mnogo više brinuo o nadolazećim predsedničkim izborima i opasnom protivkandidatu Bobu Dolu, čije je jedno od važnih predizbornih obećanja bilo rešavanje krize na prostoru bivše SFRJ", navodi list.

Napominje se i da je Klintovnov vojno-obaveštajni vrh znao da rat na Balkanu ne mogu dobiti samo snažnim vazdušnim udarima na položaje Srba u BiH, pa su savezništvo ponudili hrvatskom vojnom vrhu. "To je, zapravo, bila Klintonova polutajna misija, jer takvu akciju nije odobrila zvanična američka politika, pa Stejt Department i danas tvrdi kako oni nisu odobrili vojno-redarstvenu akciju 'Oluja'. Naime, zeleno svetlo za 'Oluju' Hrvatska od SAD nije dobila preko uobičajenog diplomatskog, već preko vojno-obaveštajnog sistema", navodi list.

O američkoj vojnoj intervenciji na Balkanu Klinton je odlučio zajedno sa svojim najpoverljivijim saradnicima iz Saveta za nacionalnu bezbednost, a njihovu poruku hrvatskom ministru odbrane Gojku Šušku preneo je vojni atase američke ambasade u Zagrebu Ričard Herik ( tadašnji glavni operativac CIA u Hrvatskoj, koji je bio potpuno nezavisan od tadašnjeg ambasadora Pitera Galbrajta).

Sve se radilo u najstrožoj tajnosti iz političkih razloga, ali i bezbednosnih, zato što je nekoliko meseci pre, početkom 1995, razotkrivena američka baza za bespilotne letilice na aerodromu na Braču.

Tada je, navodno, američku bazu fotoaparatom snimio nemački vojni ataše, a te fotografije nekako su došle do splitskog "Feral Tribjuna", koji ih je objavio. Podseća se i da je Klinton tada izjavio da je došlo do najveće krize između SAD i Evrope od Suecke krize 50-ih godina.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=11&dd=18&nav_category=167&nav_id=661261

Подели на овим сајтовима

Čeku: Pravimo doček Haradinaju

IZVOR: TANJUG

Priština -- Ministar kosovskih bezbednosnih snaga Agim Čeku smatra da će Ramuš Haradinaj biti oslobođen 29. novembra u Haškom tribunalu.

54338512150a8d1316f27a736401861_orig.jpg

(Foto: FoNet, arhiva)

On najavljuje i da će mu biti priređen doček u Prištini.

Čeku je za RTK rekao da će Haradinaju u Prištini biti priređen doček kakav su u Hrvatskoj organizovali hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, koje je Haški tribunal oslobodio krivice za zločine tokom operacije "Oluja" 1995.

Haški tribunal je najavio da će 29. novembra biti izrečena presuda bivšem kosovskom premijeru Haradinaju, Idrizu Baljaju i Ljahiju Brahimaju, optuženima za zločine nad Srbima i drugim nealbancima na Kosovu 1998. godine.

Tužilaštvo je tražilo zatvorske kazne za optužene od po najmanje 20 godina, dok je odbrana ocenila da treba da budu oslobođeni.

Haradinaj je u kućnom pritvoru na Kosovu i treba da se pre izricanja presude vrati u pritvor u Sheveningenu.

On i Baljaj su 3. aprila 2008. godine, posle trogodišnjeg procesa, oslobođeni krivice po svim tačkama optužnice, dok je Brahimaj osuđen na šest godina zatvora.

Haški tribunal je, međutim, 21. jula 2010. odlučio da suđenje bude delimično ponovljeno. To je prvi ponovljeni proces u istoriji tog suda.

Haradinaj je 2004. godine bio izabran za premijera, ali je u martu naredne godine podneo ostavku pošto je protiv njega obelodanjena haška optužnica, i dobrovoljno se predao Tribunalu.

Da će Žalbeno veće Haškog tribunala osloboditi Haradinaja, smatra i potpredsednik stranke čiji je on lider, Alijanse za budućnost Kosova, Ahmet Isufi.

“On će biti na Kosovu, slobodan kao i svaki drugi građanin Kosova koji je doprineo slobodi zemlje”, kazao je Isufi.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=11&dd=18&nav_category=640&nav_id=661203

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...