Zayron Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Vi stvarno imate veliki problem s mitovima, iluzijama i sa političkom realnošću. Kako reče Dragi 1990 ste se odlučili biti na strani Rusije, navodno. Rezultat: Ruski orden Generala Žukova - Franji Tuđmanu. http://ru.wikipedia....i/Медаль_Жукова I ne samo ruski već još i grčki, to bude valjda ono pravoslavno bratstvo o kojem stalno pričate: Grčki orden Spasitelja - Franji Tuđmanu: http://ru.wikipedia....Орден_Спасителя Ako ne vjerujete možete to provjerit ovdje: http://ru.wikipedia....Туджман,_Франьо Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 To je bilo 1990 a sada ce jos malo 2013. Kome ce Putin danas da dodeli orden? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 To je bilo 1990 a sada ce jos malo 2013. Kome ce Putin danas da dodeli orden? Tuđman je Žukovljev orden dobio 1995 dakle 5 godina nakon što ste se vi kako reče Dragi odlučili biti na strani Rusije. Izgleda da ste bili na pogrešnoj strani. I prema tome "nagrađeni". Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Tuđman je Žukovljev orden dobio 1995 dakle 5 godina nakon što ste se vi kako reče Dragi odlučili biti na strani Rusije. Izgleda da ste bili na pogrešnoj strani. I prema tome "nagrađeni". Znam ali to je davna 1995 godina. Sada su se stvari malo promenile. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Znam ali to je davna 1995 godina. Sada su se stvari malo promenile. Nisu se uopšte promjenile. U čemu su se promjenile? Šta ste dobili? 1995 Tuđmana ordenuju Rusi, također i Grci medaljom Spasitelja, Ove godine Karadžić i Mladić u Hagu sjede a ovu dvojicu od tamo puštaju. Ja ne vidim u čemu su se to stvari bitno promjenile? Svejedno ni tako nisi shvatio to šta vas pitam. Mene zanima šta ste vi dobili za to što ste se odlućili za Rusiju, za tu vašu pravu stranu, osim toga što sam naveo. Dobili ste samo više pozatvaranih Srba u Hagu a Tuđman više medalja i oslobađajuće presude danas za Gotovinu i Markača. Stvarno si još mislite da ste se odlučili za pravu stranu ili ste stalno s tim u problemu kad treba izabrat tu pravu stranu?. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Šta ste dobili? Dobili ste samo više pozatvaranih Srba u Hagu a Tuđman više medalja i oslobađajuće presude danas za Gotovinu i Markača. Stvarno si još mislite da ste se odlučili za pravu stranu ili ste stalno s tim u problemu kad treba izabrat tu pravu stranu?. Ми смо данас очевидно један раслабљени народ. И такви народи у тренуцима када су раслабљени, било шта да раде, ништа им не иде од руке. И када ратују ,, побркају ствари ", па не умеју ни да ратују како се на прави начин и витешки ратује. Овај наш рат је био крвави рат. Има у њему много нечаснога, нечистога, несвојственог овом народу. Али да вам наведем један пример другачијег ратовања и ратног морала. Један Јефтић, сељак, рођак садашњег епископа Херцеговачког и солунски борац, причао ми је: ,, Дете само што ме змија није јела и воденица млела " ( то сам први пут чуо од њега, ту пословицу ) све сам прошао идући кроз живот. У Првом рату прошао сам до Ниша, и до Пећи, и преко Албаније и до Крфа , гледао сам Плаву гробницу, све сам видео, али сам се увек држао онога што ми је мајка при испраћају у рат рекла ( пазите то је исто оно Јевросиме мајке : ,, Немој сине огрешити душу " ) : Немој дете да се огрешиш ни о кога. Ни о непријатеља. Нарочито немој од мртвог непријатеља да се огрешиш. Немој случајно нешто са њега да узмеш. ". И каже : ,, Послушао сам мајку, и гледао сам својим очима : полакоми се човек на сат онога кога је убио или на нешто друго, скине ципеле и нешто друго са њега ; и гледам - идућег дана зрно погоди њега . А мене ? Пролазио сам кроз кишу куршума и вратио се мајци здрав ". Тада кад ми је ово говорио, већ је имао осамдесет и више година. Ових дана ми неко исприча потресну причу о Пребиловцима. Усташе су извршиле један од најстрашнијих злочина овога века, баш тамо. Сви други злочини, а било их то ће тек историја да покаже све каквих, неупоредиви су по суровости са оним што је почињено у Пребиловцима. Хиљаду и сто невино побијених стараца, жена и деце и у јаму бачених 1941 године. Комунисти после рата убијали су њих мртве, тиме што су их бетонском плочом сакрили - то је страшније убиство од оног усташког ! Тек су деведесетих година извађени ови Новомученици, њихова кости изнете на светлост дана , похрањене у заједничку капелу, уз намеру да се за њих подигне храм. И шта се догодили ? Те мученичке кости , које су већ двапут убијане, коначно су уништене од хрватске војске на почетку овога рата да не остане трага од њих ! Тим поводом неко ми је испричао да су те новоусташе , које су починиле тај злочин 1992. године, истога дана сви погинули сем једнога који их је одвраћао да то не раде ! Кажу, уз то, да Хрватице долазе на то мученичко место да пале свеће. већ је то нешто утешно. Та свећа, ако ју је запалила побожна Хрватица, даје наду у победу у хрватском народу над геноцидним духом који као да се зацарио у њему у овом веку. То је истовремено показатељ да и у овоме рату има правде Божије. Митрополит Амфилохије Драшко and dragisa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 A da ni ne spominjem Miloševića, taj kako je u Hag otišao (tačnije bio odvezen, nije sam tamo otišao) iz njega više živ nije ni izašao. Taj je tek bio nagrađen za sve. Таша је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 I za 200 godina kad sve to postane istorijom zanimljivo čitanje to bude. Okreneš Tuđmana, Gotovinu; Markača ono tamo sve pljušte priznanja, medalje i ordeni. Okreneš Miloševića, Tuđmana, Karadžića ono tamo sve sami ratni zločinac, optužnice i presude. Ja imam utisak da vam se stalno ponavlja to isto a nikako se ne naučit iz toga. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Edit: gore je to besmisleno napisano, Tuđman i tamo i vamo, al dalo se to razumjet valjda i tako, ovo sad je ispravno kako treba: I za 200 godina kad sve to postane istorijom zanimljivo čitanje to bude. Okreneš Tuđmana, Gotovinu; Markača ono tamo sve pljušte priznanja, medalje i ordeni. Okreneš Miloševića, Karadžića, Mladića ono tamo sve sami ratni zločinac, optužnice i presude. Ja imam utisak da vam se stalno ponavlja to isto a nikako se ne naučit iz toga. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Ludilo! Atmosfera na trgu prilikom doceka je ravna atmosferi minhenskih pivnica iz dvadesetih godina proslog veka. Ako ne i visestruko ludja! Tako je bilo i u Srbiji 5. oktobra .... Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Stvarno si još mislite da ste se odlučili za pravu stranu ili ste stalno s tim u problemu kad treba izabrat tu pravu stranu?. Која је права страна? Како те није срамота? Зар треба да будемо на страни оних који су под плаштом ''Крижанских ратова'' убијали Православне и Муслимане. фуј!!! Или на страни оних који су побили милионе у ''праведним инквизицијама'' или на страни оних који су побили милионе индијанаца у Новом свету... Фуј!!! feeble and Саша M. је реаговао/ла на ово 2 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Улога римокатоличке цркве у Хрватској у овом случају показује да и наша Црква, по угледу на однос Владе и Хага, требло би да сведе односе на "техничку сарадању". Сваки даљи дијалог је илузоран, јер показује да та "црква" нема никакве искрене намере према Цркви. Дакле, дијалог је губљење времена, јер су нас по милионити пут ошамарили. Коначно треба истерати трговце из Храма. Пајко, feeble, N.Petrovic and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Судиће васиљеној по правди, и народима по истини својој. Псалам 96 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Pa dobro, bar se jednom srpski narod slaže u nečemu... Čak i Nataša Kandić Млађони је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Која је права страна? Kako koja prava strana? Šta je sad tu toliko nejasno? Pa na toj strani koja dijeli Žukovljeve ordene i ordene Spasitelja. Rusi su vodili križarske ratove, Grci ubijali pravoslavne, indijance i muslimane? Vi ne da imate problema samo sa odlučivanjem, već i sa logičkim rasuđivanjem. To bude onda veći problem no što mi se u početku činilo. A što se tiče te strane vaše to je samo onda vaša neprovjerena tvrdnja da ste bili na "ruskoj"strani. Što onda za to niste bili nagrađeni? Kad bih pitao te političare ruske i grčke koji su to tako uradili, rekli bi mi, ma jok, kakvi, nismo im mi rekli da prave Veliku Srbiju. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука