Aquilius Cratus Написано Новембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2012 Ovo mi zvuci totalno u skladu sa: Timotej 2:12 Ne dopuštam da žena poučava niti da gospodari nad mužem. Neka šuti i sluša. To su te hriscanske vrednosti u praksi . Da kazem svoje misljenje, mislim da je moral prirodna adaptacija koja ce se u buducnosti kroz diskusiju i razmisljanje samo dalje razvijati. Kad pogledamo kako su nekada postojali robovi i svi su mislili da je to nesto sasvim normalno, a nisu ih ni posmatrali kao ljude, vidimo koliko je danas moral uznapredovao u tom aspektu. Danas vecina na tako nesto gleda sa gadjenjem. Ali si zaboravio da napises da apostol isto tako kaze da muskarci moraju da vole zenu kao sto Hristos voli Crvku a u takvom odnosu nema mesta za neke machoidne dominacije, vec samo na slobodan odnos u ljubavi. Slazem se u vezi ovoga sto si napisao vezano za moral ali pravoslavno hriscanstvo se ne bavi moralom nego egzistencijalnim i ontoloskim preobrazajem covekove licnosti. Radi se o radikalno drugacijem nacinu postoijanja u psiholoskom smislu (i ako nije bas najbolje poredjenje) a ne o nekakvom ponasanju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Новембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2012 Изгледа да је интернет као и нож, неком средство за опстанак, а неком за различите остале активности, као лечење личне неостварености или ти фрустрације, покушај маркетинга над потпуном анонимношћу у областима апсолутног непознања и сл... Некад се знало... Миле лимар, Раде механичар, Стева Тв мајстор. Жика водоинсталатер, Зоран доктор, Пера марвени доктор .и слллллллл... А данас, све се некако измешало...два три гуглања, и одједном и сви експерти,,,Тако и Воја, по едукацији мој колега....електроничар..Војо, држ се лемилице, забатали оно о чем појма немаш... "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2012 Ovo mi zvuci totalno u skladu sa: Timotej 2:12 Ne dopuštam da žena poučava niti da gospodari nad mužem. Neka šuti i sluša. To su te hriscanske vrednosti u praksi . Мислио сам да ти искуцам нешто али ме је аквилијо претекао. Препоручићу ти да у дискусији са Довкисоновим сведоцима заборавиш све што су ти Хиченс, Давкинс и Денет рекли о религији јер се њихова критика своди углавном на критовање протесаната, њихове интепретације библије која се много разликује од православне. Чисто да се разумемо, Протестанти су хришћански покрет настао пре једно 400 година. Православна и Католичка црква вуку корене још од доба првих апостола. Зато мислим да је јако незахвално дискутовати о Хришћанству са аспекта протестаната. Бар ја не могу да ти одговарам из угла протестанта, јер протестант нисам. Не верујем да је библија буквална реч Бога. То није књига од Бога то је књига о Богу. Верујем у оно што каже прва апостолска православна црква и васељенски сабори. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2012 Миле лимар, Раде механичар, Стева Тв мајстор. Жика водоинсталатер, Зоран доктор, Пера марвени доктор .и слллллллл... Отац Живорад. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2012 "Sveti otac je u Rimu. A ja sam otac Zivorad.." eto i Pavic je u ekumenistickom lobiju. RYLAH, Млађони and Juan Valdez је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2012 "Sveti otac je u Rimu. A ja sam otac Zivorad.." eto i Pavic je u ekumenistickom lobiju. Не капирам за Павића јер не знам ко је павић, али отац Живорад је цар oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2012 Не капирам за Павића јер не знам ко је павић, али отац Живорад је цар http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%88%D0%B0_%D0%9F%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%9B Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука