Пајко Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Знам да се каже татко..али је била грешка у писању хтео сам да напишем ТАТКА ...у падежу дакле.. Што се тиче Мисиркова он и данас почива на Софијском гробљу у ''Мајчици му Бугарској'' А то да су се Македонци изјашпњавали као хришћани или Рисјани.. ...naravno ne znači da su oni Sinovi riseva. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Калеидоскоп Написано Новембар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 To je lupio nepismeni novinar , rekao sam ti. Postoje činjenice a činjenice govore suprotno od onoga što ti misliš. Pitaj nekog Bugarina ili Grka pa češ da vidiš. Ево, чињеница је да ја ЈЕСАМ, а ја, између остало, јесам и Македонац. То што Ви кажете да не постојим није мој проблем... Поздрав. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 То што је тај процес "закаснио" у Македонију не сматрам да је моја кривица. Поздрав. A be bate moj ubavi... A kad beše ono Aleksandar živeše? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Ево, чињеница је да ја ЈЕСАМ, а ја, између друго, сам и Македонац. То што Ви кажете да не постојим није мој проблем... Поздрав. Pa isto kao ja. Ja sam Moravac a ti Makedonac. Ako slavimo Slavu, mi smo Srbi... БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Калеидоскоп Написано Новембар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Pa isto kao ja. Ja sam Moravac a ti Makedonac. Ako slavimo Slavu, mi smo Srbi... Будите што год желите бити, ја се нећу противити, али немојте да ми кажете шта сам ја, а шта нисам... молим Вас, возрасни смо људи... Поздрав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Е, Бугари кажу да је он био корисник светосавске стипендије, па његов рад "За македонцките работи" је српска пропаганда, а Срби кажу да је он био Бугарин... договорите се већ једном међусобно, па да онда причамо као људи. Ово задње јесте и била моја поента - прича о нека славна времена нације у средњем веку, чак и раније, јесте оно што су националне државе на Балкану урадили да би оправдали своје, ако могу тако рећи, "националне идеологије"... То што је тај процес "закаснио" у Македонију не сматрам да је моја кривица. Поздрав. Пријатељу.. Нема твоје понете.. Ја за разлику од тебе знам потпуно сигурно директног потомка т.ј. Унука Крста Петковог Мисирковог који је Филмски и позоришни радник у Буграској дан данас.. А сам Крсте јесте био Београдски стипендиста и Бугарин давно заборављене ПРОЈУГОСЛОВЕНСКЕ ОРИЈЕНТАЦИЈЕ.. е то је факт.. Немој дазаборављаш никако да је и БУГАРСКА БИЛА У ПЛАНУ ДА БУДЕ РЕПУБЛИКА У ЈУГОСЛАВИЈИ (као и АЛбАНИЈА којој би Косово било саставни део) а у таквој би држави данашња македонија била њен саствани део ... Само је тај план Георги Димитрова и Броза срушио Стаљин пресудивши Димитрову.. Шта лупаш ''да се договоре срби и бугари'' зар не схваташ да је то твоје такво виђење врхунска генерализација и то још ем погрешна ем злонамерна... Пајко је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 ... национални идентитет је настајао силом прилика у 19. веку..оно у средњем веку везе нема са овим данас.. али ајде де.. Nacionalni identitet je u 19-om veku je nastao kao potreba Germana (koji su nečiji korisni idioti) da se Slovenski narod razjedini i da se stvore što više malih državica koje će da budu zgodne za manipulaciju i iskorišćavanje. A u srednjem veku se na prostorima današnje države koja nosi ime Makedonija pominje srpski, bugarski, turski itd identitet dok se makedonski ne pominje nigde. Bitke protiv Turaka su vodili Srbi i u manjoj meri Bugari... БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Будите што год желите бити, ја се нећу противити, али немојте да ми кажете шта сам ја, а шта нисам... молим Вас, возрасни смо људи... Поздрав Pa i ti budi šta želiš. A moje je pravo da ne verujem u tu pretpostavku bate moj ubavi. Nemaš valjane dokaze... БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Калеидоскоп Написано Новембар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Пријатељу.. Нема твоје понете.. Ја за разлику од тебе знам потпуно сигурно директног потомка т.ј. Унука Крста Петковог Мисирковог који је Филмски и позоришни радник у Буграској дан данас.. А сам Крсте јесте био Београдски стипендиста и Бугарин давно заборављене ПРОЈУГОСЛОВЕНСКЕ ОРИЈЕНТАЦИЈЕ.. е то је факт.. Немој дазаборављаш никако да је и БУГАРСКА БИЛА У ПЛАНУ ДА БУДЕ РЕПУБЛИКА У ЈУГОСЛАВИЈИ (као и АЛбанијакојој би Косово било саставни део) а у таквој би држави данашња македонија била њен саствани део ... Само је тај полан Георги Димитрова и Броза срушио Стаљин пресудивши Димитрову.. Шта лупаш ''да с едоговоре срби и бугари'' зар не схваташ да је то твоје такво виђење врхунска генерализација и то још ем погрешна ем злонамерна... Нећу да се правдам, али нисам мислио ништа злонамерно. Још више, ето Вам "За македонцките работи", књигу који је бугарска држава готово потпуно спаљила, али, на срећу, зачувана су само пар књиге, да би била поново, фототипно издана. Ако је тешко наћи, ја ћу Вама поклонити један примерак.... Поздрав. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Нећу да се правдам, али нисам мислио ништа злонамерно. Још више, ето Вам "За македонцките работи", књигу који је бугарска држава готово потпуно спаљила, али, на срећу, зачувана су само пар књиге, да би била поново, фототипно издана. Ако је тешко наћи, ја ћу Вама поклонити један примерак.... Поздрав. Jel to knjiga iz srednjeg veka ili iz antike? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Калеидоскоп Написано Новембар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Jel to knjiga iz srednjeg veka ili iz antike? Знате шта....? Будите ми Ви здрави и живи... Одох ја на спавање, касне су сати... Поздрав. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Знате шта....? Будите ми Ви здрави и живи... Одох ја на спавање, касне су сати... Поздрав. Laku noć bate Srbine! БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Калеидоскоп Написано Новембар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 И теби брате Македонче! (ако већ играмо игрицу инверзије) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 И теби брате Македонче! (ако већ играмо игрицу инверзије) Pa možda si i u pravu. Pola mog sela su došli iz Tetova ali u vreme kada nisu znali da postoje Makedonci... БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Нећу да се правдам, али нисам мислио ништа злонамерно. Још више, ето Вам "За македонцките работи", књигу који је бугарска држава готово потпуно спаљила, али, на срећу, зачувана су само пар књиге, да би била поново, фототипно издана. Ако је тешко наћи, ја ћу Вама поклонити један примерак.... Поздрав. И не треба да с еправдаш.. нема потребе.. А књигу сам брате много давно и читао и хвала на понуди али ми заиста не треба иако је имама и сад.. Књига је потпуно чак и више од тога пројугословенска.. али ни то није битно.. Него кад је већ Мисирков Таткото на нацијата .. где с е у овом конгломерату свега и свачега у данашњем Скопљу , налази његов Спменик (паметник) у односу на ову грдосију из центра - мислим пре свега на БУЦЕФАЛА..коња на коме се налази Аце.. Сашо ..македонски де.. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука