bosanac Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Не знам дали се ради о дословним преношењем изјаве грчког председника, али Б92 преноси дословно ово: ""Geopolitički odnosi u našem regionu još su krhki. Grčka i Srbija, susedne zemlje sa istorijskim prijateljskim vezama, moraju da jedna drugoj pokažu solidarnost u vezi sa kritičnim nacionalnim pitanjima. Ovo je bila prilika za otvorenu razmenu mišljenja, kako i dolikuje prijateljima", rekao je Papuljas, a prenose mediji, podsećajući da su nedavne izjave Nikolića o sporu Grčke i Makedonije oko njenog naziva "izazvale nezadovoljstvo u Atini". http://www.b92.net/i...1&nav_id=658819 Ако је изјава дословно пренесена, онда, ја се само чудим какве реакције би изазвала слична изјава наших званичника... А Грци ће опет рећи да ми имамо територијалне претензије према Грчку.... Шта више рећи? Ovaj je kupio diplomu. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Ovaj je kupio diplomu. Misliš na novinara B 92? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Ма мени јасно да би Ви радије ушли у једну историјску дебату, него ли оно о чему наслов и говори, али ја сам са самог почетка рекао да тема говори о тренутне ситуације: данас јесте факат да македонска држава постоји. Јесте да су Милошевић и Мицотакис скицирали неку мапу где се две државе граниче на територију данашње Македоније, није да нису, али то је било у "давних" 90тих прошлог века, и чини ми се да је то време иза нас.... Тема јесте посвећена изјаву грчког претседника, да су Грчка и Србија суседне земље, што се може схватити као изјава територијалне претензије према Републике Македоније. Ко је помињао дебату? Наслов говори онако како се га Ви написали а чињенице говоре да сте га овде метнули на основу писанија неписменог новинара са Б 92. Ако он не зна са киме се граничи Србија то није разлог да се то издиже на ниво скандала. Сходно томе Ваш закључак о претензији је погрешан. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Verovatno je čoveku čudno kako su Srbi toliki automazohisti pa su samo oni dali svom delu Makedonije status nacije ЧЕЛИЧНА РУКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ! oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Калеидоскоп Написано Новембар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Ко је помињао дебату? Наслов говори онако како се га Ви написали а чињенице говоре да сте га овде метнули на основу писанија неписменог новинара са Б 92. Ако он не зна са киме се граничи Србија то није разлог да се то издиже на ниво скандала. Сходно томе Ваш закључак о претензији је погрешан. Ја мислим да сам написао „ако је ово дословно преношење речи...“ или нешто слично на самог почетка теме... Нисам тражио да ми цитирани новинар приложи диплому, самосам пренео оно што је било написано... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Калеидоскоп Написано Новембар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Ко је помињао дебату? Наслов говори онако како се га Ви написали а чињенице говоре да сте га овде метнули на основу писанија неписменог новинара са Б 92. Ако он не зна са киме се граничи Србија то није разлог да се то издиже на ниво скандала. Сходно томе Ваш закључак о претензији је погрешан. Ја мислим да сам написао „ако је ово дословно преношење речи...“ или нешто слично на самог почетка теме... Нисам тражио да ми цитирани новинар приложи диплому, самосам пренео оно што је било написано... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Тако је! Ја јесам, и то ми је најбитнија ствар у животу. Али тема је нешто друго, а Ви сте је промашили. поздрав. E видиш то ти је и највећи промашај у животу... или грешка.. јер то никако несме да буде неком ко је Хришћанин најбитнија ствар у животу.. Али управо зато пријатељу што ти је то најважније теби је и ''мирна савест'' (за сада!!) што једног Владику држи та твоја држава у затвору на правди Бога потпуно невиног.. Али коме причам... الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Калеидоскоп Написано Новембар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 E видиш то ти је и највећи промашај у животу... или грешка.. јер то никако несме да буде неком ко је Хришћанин најбитнија ствар у животу.. Али управо зато пријатељу што ти је то најважније теби је и ''мирна савест'' (за сада!!) што једног Владику држи та твоја држава у затвору на правди Бога потпуно невиног.. Али коме причам... Не могу гарантирати што сте прочитали, а ја сам написао: „ја јесам и то ми је најбитнија ствар у животу“... О томе што узимате као неки критеријум у сваком контексту и у сваку причу где се помиње Македонија не можете да оптужите сваког Македонца, а чините то... Али нека... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Могу ли ја да питам... Овако наивно.. брата - од Скопското Кале.. алијас Калеидоскопа... Пошто он каже да је македонац коме је најбитнији његов конгломерат од идентитета.. Потпнуо незлконамерно ... КО ЈЕ ОТАЦ МАКЕДОНСКЕ НАЦИЈЕ... Јер свака нација има некаквог ТАТКА на нацијата... Ето и Турци Ататурка, и Срби Светог Саву .. .. и Албанци Скендербега и Грци и Бугари и брате сви.. Дај да чујемо ко је отац македонске нације и одмах али одмах ћу оптужити србе за ''окупацију Македоније у Балканском и првом светском рату'' КАко ви данас учите по школама ..на срамоту здравог разума и на грех својој деци... Банатски деран, nedeljko and Пајко је реаговао/ла на ово 3 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Калеидоскоп Написано Новембар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Могу ли ја да питам... Овако наивно.. брата - од Скопското Кале.. алијас Калеидоскопа... Пошто он каже да је македонац коме је најбитнији његов конгломерат од идентитета.. Потпнуо незлконамерно ... КО ЈЕ ОТАЦ МАКЕДОНСКЕ НАЦИЈЕ... Јер свака нација има некаквог ТАТАК на нацијата... Ето и Турци Ататурка, и Срби Светог Саву .. .. и Албанци Скендербега и Грци и Бугари и брате сви.. Дај да чујемо ко је отац македонске нације и одмах али одмах ћу оптужити србе за ''окупацију Македоније у Балканском и првом светском рату'' КАко ви данас учите по школама ..на срамоту здравог разума и на грех својој деци... Поново сам погрешно прочитан, а и поново погрешно цитиран - ја сам написао да то што ЈЕСАМ, ми је најбитнија ствар у животу, а у контекст својег историјског идентитета, написао да сматрам свог културног идентитета као конгломерат свие више утицајне цивилизације који су постојали на овом простору. Мој лични идентитет је моја лична ствар, и, нагласио сам да није тема ове теме... него то, дали је примерно, у данашњем политичком контексту изјавити такву ствар, ако је изјава дословно пренесена... Дакле, каже се ТАТКО... ако говоримо у смислу савременог поимања нације, у неком политичком контекстом, то би био Крсте Петков Мисирков, јер је он први написао у чему се македонски народ разликује од суседе и како се та разлика треба, условно речено, "материјализовати". Пре тога, кад би неки странски "мисионари" питали људе са ових крајева шта су: да ли Бугари, Грци или Турци, они би просто одговорили : Ништа од тога, него хришћани... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Поново сам погрешно прочитан, а и поново погрешно цитиран - ја сам написао да то што ЈЕСАМ, ми је најбитнија ствар у животу, а у контекст својег историјског идентитета, написао да сматрам свог културног идентитета као конгломерат свие више утицајне цивилизације који су постојали на овом простору. Мој лични идентитет је моја лична ствар, и, нагласио сам да није тема ове теме... него то, дали је примерно, у данашњем политичком контексту изјавити такву ствар, ако је изјава дословно пренесена... Дакле, каже се ТАТКО... ако говоримо у смислу савременог поимања нације, у неком политичком контекстом, то би био Крсте Петков Мисирков, јер је он први написао у чему се македонски народ разликује од суседе и како се та разлика треба, условно речено, "материјализовати". Пре тога, кад би неки странски "мисионари" питали људе са ових крајева шта су: да ли Бугари, Грци или Турци, они би просто одговорили : Ништа од тога, него хришћани... Makedonci ne postoje kao nacija. Potpisujem. Postoji Hrišćanski narod koji živi u oblasti (regiji) koja se zove Makedonija. Makedonija je takođe i Pirinska Makedonija i Egejska Makedonija. Oni Makedonci što slave Slavu su Srbi a oni što slave Imendan su Bugari. Ima još tamo i Turaka, Albanaca, Cincara itd i oni su državljani ove vetačke komunističke tvorevine koja je nastala uz Blagoslov velikih sila, pogotovu Engleske koja je kao onaj margarin (u sve se meša). A taj MIsirkov je otac nacije kao što je i Vašington otac Amerikenjaca koji su isto jedna papazjanija više naroda. Vi nemate nikakve veze sa Aleksandrom Makedonskim osim što mu zloupotrebljavate ime. Dokaži da ste postojali kroz istoriju. Ali molim te bez nebuloza o A. Makedonskom. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Поново сам погрешно прочитан, а и поново погрешно цитиран - ја сам написао да то што ЈЕСАМ, ми је најбитнија ствар у животу, а у контекст својег историјског идентитета, написао да сматрам свог културног идентитета као конгломерат свие више утицајне цивилизације који су постојали на овом простору. Мој лични идентитет је моја лична ствар, и, нагласио сам да није тема ове теме... него то, дали је примерно, у данашњем политичком контексту изјавити такву ствар, ако је изјава дословно пренесена... Дакле, каже се ТАТКО... ако говоримо у смислу савременог поимања нације, у неком политичком контекстом, то би био Крсте Петков Мисирков, јер је он први написао у чему се македонски народ разликује од суседе и како се та разлика треба, условно речено, "материјализовати". Пре тога, кад би неки странски "мисионари" питали људе са ових крајева шта су: да ли Бугари, Грци или Турци, они би просто одговорили : Ништа од тога, него хришћани... Знам да се каже татко..али је била грешка у писању хтео сам да напишем ТАТКА ...у падежу дакле.. Што се тиче Мисиркова он и данас почива на Софијском гробљу у ''Мајчици му Бугарској'' А то да су се Македонци изјашпњавали као хришћани или Рисјани..или Христијани..то је слика целог балкана из тог времена ..и све Раје и у Србији и Бугарској као и румунији ..и незнам што би македонија била специјална по томе.. национални идентитет је настајао силом прилика у 19. веку..оно у средњем веку везе нема са овим данас.. али ајде де.. Калеидоскоп је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Калеидоскоп Написано Новембар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Makedonci ne postoje. Potpisujem. Postoji Hrišćanski narod koji živi u oblasti (regiji) koja se zove Makedonija. Makedonija je takođe i Pirinska Makedonija i Egejska Makedonija. Oni Makedonci što slave Slavu su Srbi одлично речено... ја би само додао још и да је Земаљска кугла конусна да би могао да исту изјаву потпишем... П.С. Дали то значи да се слажете са наводне изјаве грчког претседника? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 одлично речено... ја би само додао још и да је Земаљска кугла конусна да би могао да исту изјаву потпишем... П.С. Дали то значи да се слажете са наводне изјаве грчког претседника? To je lupio nepismeni novinar , rekao sam ti. Postoje činjenice a činjenice govore suprotno od onoga što ti misliš. Pitaj nekog Bugarina ili Grka pa češ da vidiš. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Калеидоскоп Написано Новембар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Знам да се каже татко..али је била грешка у писању хтео сам да напишем ТАТКА ...у падежу дакле.. Што се тиче Мисиркова он и данас почива на Софијском гробљу у ''Мајчици му Бугарској'' А то да су се Македонци изјашпњавали као хришћани или Рисјани..или Христијани..то је слика целог балкана из тог времена ..и све Раје и у Србији и Бугарској као и румунији ..и незнам што би македонија била специјална по томе.. национални идентитет је настајао силом прилика у 19. веку..оно у средњем веку везе нема са овим данас.. али ајде де.. Е, Бугари кажу да је он био корисник светосавске стипендије, па његов рад "За македонцките работи" је српска пропаганда, а Срби кажу да је он био Бугарин... договорите се већ једном међусобно, па да онда причамо као људи. Ово задње јесте и била моја поента - прича о нека славна времена нације у средњем веку, чак и раније, јесте оно што су националне државе на Балкану урадили да би оправдали своје, ако могу тако рећи, "националне идеологије"... То што је тај процес "закаснио" у Македонију не сматрам да је моја кривица. Поздрав. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука