Jump to content

Борилачке вештине постају све популарније у Руској православној цркви

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Možda je, pak, najbolje da ako žele da se bave da se bave starim narodnim rvanjem i boksom, ono je barem čisto fizički i jednako je efektivno, i nema ničeg budističkog, šintoističkog, hinduističkog itd.

A zar je bitno šta je u pozadini? Meni je bitno da je veština efikasna - da li može da se primeni u borbi ili ne. Sve ostalo su naklapanja.

Подели на овим сајтовима

Не одобравам ово...показало се већ да нема "благословеног песничања".

Једно је тренирање борбе, друго је песничење по улици. Они који се песинче по улици углавном на тренирају борбу.

Тренирање једне вештине је врста спорта, а бити у спорту значи имати контролу, мотивацију, истрајност, дисциплину, пристојно понашање итд.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

- ali ne znam, da se i sveštenici lome po ringu itd., to mi je nekako strano..

Шта је ту страшно, то је ринг, контролисани услови показивања вештине. Борилачки спортови уопште нису небезбедни као што многи тврде.

Подели на овим сајтовима

Ja se sam bavim tajlandskim boksom, doduše više pasivno nego aktivno *lol*, kao Dejan i njegov bdždž, više raste stomak nego mišić ;)

- ali ne znam, da se i sveštenici lome po ringu itd., to mi je nekako strano..

Šta jti e tu toliko strano Dragi, kad to mogu ove ženske mogu onda i oni.

Samo je kako vidiš važno respektovat monaška pravila i pri tome sportovanju.

Ta monahinja je prvo predstupila pred svoju poglavaricu i tek nakon što joj je ona dala

svoj blagoslov otišla je cepat tamo te betonske ploče i te tamo muške sparing partnere.

Nije ništa radila na svoju ruku, poslušnost je važna, i sigurno i molitva, prije i poslije makljanja.

Подели на овим сајтовима

Једно је тренирање борбе, друго је песничење по улици. Они који се песинче по улици углавном на тренирају борбу.

Тренирање једне вештине је врста спорта, а бити у спорту значи имати контролу, мотивацију, истрајност, дисциплину, пристојно понашање итд.

Немам ништа против тренирања него сматрам да свештенство не треба тиме да се бави.Њихов позив и призив је другачији и што се њих тиче,ово је чисто помодарство.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Немам ништа против тренирања него сматрам да свештенство не треба тиме да се бави.Њихов позив и призив је другачији и што се њих тиче,ово је чисто помодарство.

Апсолутно никако свештенички позив није у супротности са тренирањем борилачких вештина.

Подели на овим сајтовима

Mislim da jeste. Na ovu temu je dosta pisano, imaju se oci, kanoni itd.

Ко је икад игде писао на тему тренирања борилачких вештина?

Подели на овим сајтовима

Игуман манастира Бођани отац Панарет је првак у кик-боксу Војводине.

Хехехе, па ти онда види кад дођеш тамо шта ћеш и како ћеш...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...