Млађони Написано Новембар 8, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2012 Sud je dao nalog za veštačenje na osnovu zahteva jedne od stran u sporu . Da li je sud odabrao odgovarajuće veštake (MIslim na Stručnost ) tp je diskutabilno . Mislim da bi otac trebao da traži da veštačenej obavi neki sveštenik . Kako medicinsko vestacenje moze da obavi svestenik? Vestak je strucno obrazovan iz oblasti iz koje obavlja vestacenje. Ne moze vestak da bude svako. Znam da će mnogi da me ovde sada kritikuju ali znajte ako ste prihvatili da vaše dete bude kršteno u crkvi pre toga ste se venčali u crkvi znači da ste prihvatili i neke obaveze od te crkve i morate se ponašati prema nekim crkvenim kodeksima i zakonima . Prihvatili su duhovne obaveze koje su odlucili da ne postuju za sta stize duhovna kazna. Ivana032 је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ratko Написано Новембар 8, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2012 Kada sam rekao da je sud odabrao pogrešne stručnjake za veštačenje , mislio sam da je sud na poziv majke izabrao i predvideo fizičku bolest pa samim tim i odradeio lekare kao veštake . Ja mislim da je majka mislila da je dete psihički obolelo samim tim je sud mogao da odredi pored psihologa i nekog od teoloških stručnjaka da izvrši veštačenej ?Naravno sve je to moje slobodno viđenej , kao što je moja preporuka ocu da pozove nekog sveštenika da ga zastupa pred sudom , svemu tome će dati se više na važnosti i težini . Jer vrem je da se nečeka samo duhovna kazna , jer i crkva izdaje dokumente o krštenju , venčanju i ti su dokumenti pravno važeći nose potpis , sammi tim imaju i neku pravnu težinu ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Новембар 8, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2012 Управо у томе и јесет проблем, а што нико није приметио. Како суд, односно световна држава може да се меша и уплиће у најсветије светиње Цркве какво је свето причешће и да га подвргава некаквом вештачењу?! Moze, jer su svi pred zakonom jednaki. Nije crkva nikako privilegovana. Е па не може. Знаш зашто? Зато што је Црква одвојена од државе, па држава нема права да се меша у ствари вере. А ово вештачење светог причешћа је управо то, мешање у ствари вере. Остајем при томе да је судско решење сасвим неосновано и да угрожава слободу вероисповести и учење Цркве. Ако данас дозволимо да нам се световна држава уплиће у богослужење и обесвећује свето причешће, сутра ће се мешати у друге ствари само ако се нађе нека мама као ова. Рецимо, може да каже да је Црква крива јер јој обмањује дете тим верским "глупостима" или да изабере неки конкретан догмат који ће да нападне са неким једнако глупим образложењем. И шта? Да ли Црква треба сваки пут да се повинује тим и таквим људима, и световним судовима световне државе? Наравно да не! Crkva nije izuzeta od zakona, a pred zakonom su svi jednaki. Ukoliko crkva ugrozi neciji zivot svakako treba da odgovara. Наравно да није, само не Црква, него личности које су у Цркви, а то све пак нема никакве везе са вероисповедањем и са светим тајнама. Први пут се заиста срећем са околношћу да неки верник (изјашњаваш се као верник) сматра да свето причешће може да угрози нечији живот. Јадранка-Дервента and ratko је реаговао/ла на ово 2 "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Новембар 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2012 Управо у томе и јесет проблем, а што нико није приметио. Како суд, односно световна држава може да се меша и уплиће у најсветије светиње Цркве какво је свето причешће и да га подвргава некаквом вештачењу?! За сваког Хришћанина то представља увреду јер је богохулно и представља напад на право Цркве да у слободи исповеда своју веру. Уосталом, баш ме занима како здравствени радници намеравају да изврше вештачење? Да неће можда да узимају узорке Светог Причешћа из путира или са кашичице па да испитују да ли ту има нечега, некаквих вируса или бактерија? То је недопустиво скрнављење светиње и ту Црква не би смела да дозволи да се тако нешто ради. Ова одлука суда и решење само показују колико смо отпали од Бога и вере. Мени ово делује као нека прича из најгорег периода атеизма и безбожништва у Совјетском савезу или у СФРЈ. Свака част! То је оно на шта сам и ја мислио. Шта би ово вештачење требало да докаже? Да ли то ми проверавамо нашег Творца, од кад смо ми постали паметнији од самога Господа ... да ли је он здрав тј. да ли је здраво тело и крв Христова??*#""&%"($"/)$&"()$%"(/? У какве апсурде ово вештачење може довести, нека ме језа хвата чим на то помислим ... колико смо одпали од Бога нисмо ни приближно свесни. Људи ово зазире у наше најсветије, у смисао нашег постојања и живота, у наше породице ... у све! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Новембар 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2012 Е па не може. Знаш зашто? Зато што је Црква одвојена од државе, па држава нема права да се меша у ствари вере. А ово вештачење светог причешћа је управо то, мешање у ствари вере. Остајем при томе да је судско решење сасвим неосновано и да угрожава слободу вероисповести и учење Цркве. Ако данас дозволимо да нам се световна држава уплиће у богослужење и обесвећује свето причешће, сутра ће се мешати у друге ствари само ако се нађе нека мама као ова. Рецимо, може да каже да је Црква крива јер јој обмањује дете тим верским "глупостима" или да изабере неки конкретан догмат који ће да нападне са неким једнако глупим образложењем. И шта? Да ли Црква треба сваки пут да се повинује тим и таквим људима, и световним судовима световне државе? Наравно да не! Наравно да није, само не Црква, него личности које су у Цркви, а то све пак нема никакве везе са вероисповедањем и са светим тајнама. Први пут се заиста срећем са околношћу да неки верник (изјашњаваш се као верник) сматра да свето причешће може да угрози нечији живот. Свака част још једном! Ако ово дозволимо данас шта сутра да очекујемо од судства и државе? Можда да очекујемо ко у Белгији да држава донесе одлуку да се у цркви могу склапати истопони бракови и да се то поштује у цркви. Сад сам ја мало одлутао од теме, занео сам се у моменту :0104cheesy: μαρὰν ἀθά је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Новембар 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2012 Kako medicinsko vestacenje moze da obavi svestenik? Vestak je strucno obrazovan iz oblasti iz koje obavlja vestacenje. Ne moze vestak da bude svako. Овде је дошло до замена теза. Ако већ хоћеш да поставиш то питање прво требаш да питаш: Какво вештачење може да обави медецински вештак за Пречисто тело и крв Христову? μαρὰν ἀθά and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Новембар 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2012 Дете је Богу хвала здраво и психички и физички. Само се зна некад прехладити и имати проблема са дисајним путевима, што мислим да има и већина данашње деце. Значи не ради се о никаквој посебној болести. Родитељи нису се венчали у цркви, а мајка је крстила дете. Ово није толико ни битно битно је да су сви крштени. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 8, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2012 Оче, не верујем да је ово неки напад на Цркву. Јендоставно, видела је колико бившем значи да му се дете причешћује, и решила је да му загорча живот. Само још једна степеница више у препуцавањима између бивших супружника. Ма да ту му Црква дође као колатерална штета. Жена тера инат мужу због његове религиозности, надам се да он то није изазвао неким својим фанатизмом. Но како год на крају ће обоје највише проблема направити цркви у данашње време , медији + сензација , луди новинари са танким хонорарима и ето ти циркуса... На крају и та комисија ће се искомпромитовати јер по службеној дужности ако суд тако одреди они ће морати приступити испитивању , затим ту опет могу да се нађу неки фанатици који ће покушавати да их спрече , па онда опет медији , сензација и проче...и онда ће државни службеници морати да се правдају да су ето и они православци али таки је посо , а новинари ће да натежу како они нису православци него су сатанисти које је држава унајмила да раде за њу итд... Стварно шта инат може урадити то ни ђаво не може замислити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 8, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2012 .............. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 8, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2012 Е па не може. Знаш зашто? Зато што је Црква одвојена од државе, па држава нема права да се меша у ствари вере. А ово вештачење светог причешћа је управо то, мешање у ствари вере. Lose si ti to skapirao. Odvojenost drzave i crkve ne znaci da drzava ne sme da se mesa u stvari vere. Vec da vera ne sme da se mesa u stvari politike u smislu da ti biblija bude izvor prava. Остајем при томе да је судско решење сасвим неосновано и да угрожава слободу вероисповести и учење Цркве. Ostajem pri tome da ti je stav sasvim neosnovan. Sloboda veroispovesti nikako nije ugrozena. Ugrozen je jedino moral tih roditelja i normalnost odnosa istih, u kom ce to dete da nastavi da zivi. Ако данас дозволимо да нам се световна држава уплиће у богослужење и обесвећује свето причешће, сутра ће се мешати у друге ствари само ако се нађе нека мама као ова. Niko se ne uplice u Bogosluzenje. Ne znam gde si ti video uplitanje u Bogosluzenje? Sve sto ce da se desi jeste da ce vestak da svedoci na zadatu temu. Time nikom nece biti zabranjeno Bogosluzenje. Рецимо, може да каже да је Црква крива јер јој обмањује дете тим верским "глупостима" или да изабере неки конкретан догмат који ће да нападне са неким једнако глупим образложењем. И шта? Да ли Црква треба сваки пут да се повинује тим и таквим људима, и световним судовима световне државе? Наравно да не! Uf bre, al' ti paranoises? I ja se apsolutno slazem sa tobom, samo sto to o cemu ti pricas ovde uopste nije slucaj. Apsolutno nepotrebno se brines. Наравно да није, само не Црква, него личности које су у Цркви, а то све пак нема никакве везе са вероисповедањем и са светим тајнама. Први пут се заиста срећем са околношћу да неки верник (изјашњаваш се као верник) сматра да свето причешће може да угрози нечији живот. Ne znam gde si video vernika koji to kaze? Sveto pricesce kao akt ne moze. Ali zato vidis vernika koji kaze - ako neko hoce vestacenje, neka ga dobije. Traziti vestacenje i dobiti da to "ugrozava necij zivot" su dve razlicite stvari. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 8, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2012 Жена тера инат мужу због његове религиозности, надам се да он то није изазвао неким својим фанатизмом. Но како год на крају ће обоје највише проблема направити цркви у данашње време , медији + сензација , луди новинари са танким хонорарима и ето ти циркуса... A moze biti da zena gaji neku vrstu fobije, naprimer da jede hleb koji je neko drugi pipnuo. Pa se zato "istrpovala". Ko zna sta je u pitanju ali ovo je daleko od napada na crkvu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 8, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2012 Милосављевић: Lose si ti to skapirao. Odvojenost drzave i crkve ne znaci da drzava ne sme da se mesa u stvari vere. Vec da vera ne sme da se mesa u stvari politike u smislu da ti biblija bude izvor prava. Ни ти ниси добро укапирао. Секуларизам уопште не означава немешање једног с другим, већ одвојеност у институционалном смислу. Немогуће је да се вера и народ немешају а истовремено народ чини и цркву и државу.Јер би то било исто као када би се очекивало да се народ не меша у државу. Дакле краљ не поставља патријарха, нити патријарх крунише краља , то је секуларизам. Зато мање више секуларне државе и немају краља. Хахахахаха А брез краља не ваља бре ! миркан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Новембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2012 Које небулозе!!! Коакво прчкање ,пинцетама и епруветицама ,по светом причешћу??? Грозота. Ма каква зараза,какви бакрачи,ко не вјерује у снагу причешћа нека и не прилази путиру. Увијек се причешћујем међу задњима!!! Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2012 A moze biti da zena gaji neku vrstu fobije, naprimer da jede hleb koji je neko drugi pipnuo. Pa se zato "istrpovala". Ko zna sta je u pitanju ali ovo je daleko od napada na crkvu. Па није напад на цркву као институцију. Али јесте напад на цркву као појединца. Но пошто су обоје крштени ово је више унутар црквени сукоб, хахахаха. Не али заиста је неумесно то што је жена захтевала од суда, без обзира да ли је верујућа или не , тим пре ако је верујућа. Замислите ситуацију да се разведу Мујо и Фата па да Фата затражи експертизу штетности сунећења њиховог Хусе који је ето код бабе Мује осто а већ је порасто па му могу скраћивати ћуну ? Значи то би био нови босански устанак . μαρὰν ἀθά је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2012 Које небулозе!!! Коакво прчкање ,пинцетама и епруветицама ,по светом причешћу??? Грозота. Ма каква зараза,какви бакрачи,ко не вјерује у снагу причешћа нека и не прилази путиру. Увијек се причешћујем међу задњима!!! Мислим да то није проблем , могу уз благослов цркве узети узорак причешћа па испитати. Грех на мајку . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука