Miriam R. ميريام Написано Новембар 1, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2012 Čitajući postove ovdje, naišla sam na post gdje netko postavlja pitanje zašto muslimani tako teško prihvaćaju kršćanstvo ili zašto ga ne prihvićaju. S obzirom da potječem iz zemlje gdje je islam većinska religija, sve je više slučajeva koji se obraćaju na kršćanstvo. O tome postoje razno-razna svjedočanstva, a među njima i snimke prema istinitim događajima, među koja je "More than dreams".. Oni i koji se obrate na kršćanstvo drže u tajnosti, posebno u islamističkim zemljama jer se ne rijetko dešavaju situacije da se takve osobe ne samo progone već im se prijeti i smrću. Sjetimo se kriptokršćana, koji su zbog bojazni od islamista, posebno u doba Osmanlija, svoje kršćanstvo držali u tajnosti. U selima su gradili džamije, a zapravo su svoje kršćanske obrede i dužnosti obavljali u tajnosti.Osobno sam svjedok jedne takve osobe, koja se obratila na kršćanstvo, što je za posljedicu imalo izopćenje iz čitave familije, uključujući i roditelje, a da ne spominjem pokušaje ucijena, prijetnje ubojstvom i sl. Osobu jako dobro poznajem, bolje rečeno i predobro je poznajem Zanima me i vaše mišljenje, i eventualna svjedočanstva. Zoran Pavic, nana and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 3 ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 1, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2012 Па генерално конверзија из једне у другу конфесију тешко иде. Постоје случајеви гдје муслимани постају хришћани, али има обратних случајева, да хришћани постају муслимани. Дакле колико у хришћанским досијеима има забиљежених случајева да с неки муслиман преобратио у хришћанство, тако и муслимани обилију свједочанствима да се доста хришћана преобратило у ислам. Вјероватно овакве приче трају већ вијековима. Међутим ништа се значајано не дешава по питању преовалдавања муслимана у претежно хришћанским срединама и обратно. У Сирији постоји случајева сигурно, али не довољно да то нешто значи у промјени процента исламске популације. Генерално у задњих бар 400 година, широм евроазије није се ништа значајно десило у промјени религијске структуре становништва. Гдје су муслимани остали су претежно муслимани, гдје су хришћани остали су претежено хришћани. Можда се највећи помак десио у вријеме османског царства када је доста локалног становништва ради бољег статуса примило ислам. Задњи велики талас христијанизације које је значајније нешто промјенуо у демографији народа на просторима евроазије је покрштавање словена. Све остало до данас су мање групице. Baba Neda је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Новембар 1, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2012 Lepo... Pogledala sam ceo klip. Bog nas poziva na različite načine. I nikada, nikada nas ne zaboravlja... @, bighugbighug "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Baba Neda Написано Новембар 1, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2012 Није страшно што мења вјеру,ако то ради из неког убјеђења,али највећим дјелом су мењали силом и из страха , тако нису били у религији у којој су рођени верни неће ништа бити ни у свакој другој.Ружно је ако им се пријети што су промјенили религију па то је слободна воља сваког појединца,. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Новембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2012 @Miriam slavabogu bighugbighug Велика је благодат на онима који у данашње време,бирајући својим слободном вољом а одбачени од овоземаљског рода свог, крену уском стазом. @baba Neda молим те,није ми јасно баш, на кога се( од предходних што их помену) односи:..тако нису били у религији у којој су рођени неће ништа бити ни у свакој другој. ...добро нам дошла t4431 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Новембар 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 Ovo je priča o Aliji, ima 5 nastavaka, pa pogledajte.. ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2012 Mislim da u arapskom svijetu konvertiranje u bilo kojem pravcu je opasno po život.koliko su muslimani "zaguljeni" u svome isto toliko u najmanju ruku su i hriščani "zaguljeni " u svome. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2012 Da li u Siriji ima slučajeva gdje tamošnji hrišćani primaju islam? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Новембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2012 Da li u Siriji ima slučajeva gdje tamošnji hrišćani primaju islam? Је л Босанац,је л ти ово лапсус скрибере ил ниси видео наслов теме ил...шта је у питању? Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Новембар 4, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2012 Da li u Siriji ima slučajeva gdje tamošnji hrišćani primaju islam? Ja takve slučajeve iskreno ne poznam. Možda i ima. Ali poznam slučajeve iz islama u kršćanstvo kao što sam napisala, a jedan jako jako dobro, pa i predobro Ovo konvertiranje i opasnost u arapskom svijetu je istina, a primjer je i filmić.. ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2012 Izem ti drustvo u kojem rizikujes zivot zbog svojeg pogleda na svet. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2012 isto toliko u najmanju ruku su i hriščani "zaguljeni " u svome. u kom smislu... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2012 I jedni i drugu nastoje ubiti onoga ko ostavi svoju vjeru i prihvati drugu.U jordanu se znalo desiti takvo nešto.1975 otac je ostavio hriščanstvo i prešao na islam nedugo nakon toga ubijen je.Ubili su ga njegovi sinovi.Ima i slučajeva kada čovjek koji je prešao na hriščanstvo mora pobjeći jer se boji za svoj život. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2012 http://youtu.be/nkKV_ONvgW0 Ne znam ali ako je autentično ovo što se u ovom vide klipu pripisuje ovom vašem svečeniku onda on poziva da se ubije onaj ko ostavi hriščanstvo i pređe na islam.Neka sestra mirjam provjeri. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2012 http://youtu.be/nkKV_ONvgW0 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука