Млађони Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 Bliznji samo oni koji su nam braca i sestre u Hristu ili ne? Jedan momak mi je rekao da je tako i da o tome mogu naci kod teologa Sergija Radnjeskog i Palmu(zaboravio sam prvo ime a nije Dragan Markovic). Moze neko dodatno objasnjenje, ima li to istine i kakvi su teolozi ta dvojica uopste? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 sergej radonjeski i grigorije palama su svetitelji. a nama su bliznji svi ljudi, ne moraju nuzno biti hrišcani. Драгана Милошевић and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 Gospod je objasnio to u prici o dobrom Samaricaninu. Evo jedan zanimljiv tekst. http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=16070 Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 sergej radonjeski i grigorije palama su svetitelji. a nama su bliznji svi ljudi, ne moraju nuzno biti hrišcani. Dobro nam je poznato da svaki svetitelj ima proslost. Medjutim da li su oni to ikad izjavili i gde? I ja se slazem sa tobom... da ne moraju nuzno ali sam naisao na otpor prema toj ideji koji je argumentovan Grigorijem Palmom i Segejem. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 Dobro nam je poznato da svaki svetitelj ima proslost. Medjutim da li su oni to ikad izjavili i gde? I ja se slazem sa tobom... da ne moraju nuzno ali sam naisao na otpor prema toj ideji koji je argumentovan Grigorijem Palmom i Segejem. nisam naišao na nešto tako, kad sam čitao zitije sergija radonjeskog... niti dela grigorija palame(ne palme. ) mada, ti njima kazi da sve i da su oni to rekli, hristos je veći autoritet od njih, i da pogledaju pricu o milostivom samarićanunu... kako je taj covek pomogao jevrejskom putniku, iako su njihovi narodi ili u svađi tj neprijateljski nastrojeni jedan prema drugom... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 Bliznji samo oni koji su nam braca i sestre u Hristu ili ne? Jedan momak mi je rekao da je tako i da o tome mogu naci kod teologa Sergija Radnjeskog i Palmu(zaboravio sam prvo ime a nije Dragan Markovic). Moze neko dodatno objasnjenje, ima li to istine i kakvi su teolozi ta dvojica uopste? Nisam nigde citao ili cuo da je neko od te dvojice rekao ista slicno, a ljudi cesto u prepricavanjima naprave nesto sasvim suprotno od onog sto stvarno jeste. Bliznji su nam svi ljudi, a po nauci Hristovoj - narocito oni koji pate i stradaju na razne nacine... Ignjatije, DankaM, Драгана Милошевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 Gospod je objasnio to u prici o dobrom Samaricaninu. И гле, законик неки устаде и кушајући га рече: Учитељу, шта ми треба чинити да наслиједим живот вјечни? А он му рече: шта је написано у Закону? Како читаш? А он одговарајући рече: Љуби Господа Бога својега свим срцем својим, и свом душом својом, и свом снагом својом, и свим умом својим; и ближњега свога као самога себе. А он му рече: Право си одговорио; то чини и живјећеш. А он, желећи себе да оправда, рече Исусу: А ко је ближњи мој? А Исус одговарајући рече: Човјек неки силажаше из Јерусалима у Јерихон, и западе међу разбојнике, и ови га свукоше и ране му зададоше, па одоше, а њега полумртва оставише. Случајно пак силажаше оним путем неки свештеник и видјевши га, прође. А тако и левит, кад је био на оном мјесту, приступивши, погледа га и прође. А Самарјанин неки путујући дође до њега, па кад га видје сажали му се; И приступивши зави му ране и зали уљем и вином; и посадивши га на своје кљусе, доведе га у гостионицу, и постара се око њега. И сутрадан полазећи извади два динара те даде гостионичару, и рече му: Побрини се за њега, а што више потрошиш ја ћу ти платити кад се вратим. Шта мислиш, дакле, који је од оне тројице био ближњи ономе што бјеше запао међу разбојнике? https://www.pouke.org...book=42&chap=10 obi-wan, Јадранка-Дервента, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 Hvala na odgovorima ovo mi je rekao neki nacionalista pravdajuci svoje radovanje prema skorasnjem americkom stradanju. U startu sam bio skeptichan, ali rekoh, daj da proverim. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука