Гости Guest Написано Октобар 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 26, 2012 Православни свештеник убијен у Дамаску 26 петак окт 2012 Posted by radiosvetigora in Вијести ≈ Оставите коментар Тијело православног свештеника Фади Џамил Хадада, старјешине цркве светог Илије у Катани, предграђу Дамаска, откривено је 25. октобра у области Џарамана у сјеверном дијелу престонице, недалеко од мјеста гдје је киднапован прошлог петка. Како се наводи, свештеник је нађен са прострелном раном на глави, а видљиви су и знаци мучења. Према званичним извјештајима, о. Фади Џамил је киднапован док је покушавао да издејствује ослобођење друге особе која је била киднапована. Како је раније саопштено, свештеника је отела непозната наоружана група, која је тражила откуп од 50 милиона сиријских фунти, што је више од 550 000 евра. Отац Фади Џамил је рођен 1969. године, дипломирао је 1994. на универзитету у Баламанду, а од 1996. је био свештеник у Катани, под јурсдикцијом Антиохијске православне цркве. Православна заједница је најбројнија међу хришћанима у већински муслиманској Сирији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Октобар 26, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2012 Stric svećenik mi je javio...tako tužno:((((((((((( ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 26, 2012 Помени нас оче свети када будеш у Царству Бога нашег за кога си живео и страдао. obi-wan, kron, Александрида and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Тијело православног свештеника Фади Џамил Хадада, старјешине цркве светог Илије у Катани, предграђу Дамаска, откривено је 25. октобра у области Џарамана у сјеверном дијелу престонице, недалеко од мјеста гдје је киднапован прошлог петка. Како се наводи, свештеник је нађен са прострелном раном на глави, а видљиви су и знаци мучења. Према званичним извјештајима, о. Фади Џамил је киднапован док је покушавао да издејствује ослобођење друге особе која је била киднапована. Како је раније саопштено, свештеника је отела непозната наоружана група, која је тражила откуп од 50 милиона сиријских фунти, што је више од 550 000 евра. Отац Фади Џамил је рођен 1969. године, дипломирао је 1994. на универзитету у Баламанду, а од 1996. је био свештеник у Катани, под јурсдикцијом Антиохијске православне цркве. Православна заједница је најбројнија међу хришћанима у већински муслиманској Сирији. Svetigora Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Martirije je juce postavio negde temu: https://www.pouke.org/forum/user/5746-martirije/ "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Staviti ću slike koje su mi moji poslali sa sahrane ako se to smije.. gago.m је реаговао/ла на ово 1 ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Naravno,postavi slobodno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Evo i hodža je došao.. ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 2, 2012 Саопштење Антиохијске патријаршије поводом убиства свештеника у Дамаску 02 петак нов 2012 Posted by radiosvetigora in Саопштења ≈ Оставите коментар У петак 26. октобра, током сахране о. Фадија Џамила Хадада, православног свештеника који је киднапован и нађен мртав претходног дана у Дамаску, експлодирала је бомба од које су погинула два цивила и неколико војника, саопштила је информативна агенција Фидес. Опелу, које је у цркви светог Илије у Катани служио патријарх антиохијски Игнатије IV, присуствовало је више хиљада вјерних, који су се сабрали да се опросте са својим пастиром. У саопштењу Антиохијске патријаршије, објављеном овим поводом, о. Хадад се назива „мучеником помирења и слоге“. Свештеник је, како је саопштено, 19. октобра покушавао да издејствује ослобођење једног од својих парохијана, који је био киднапован неколико дана раније, да би и сам био киднапован. У Патријаршијском саопштењу се каже да је „тијело оца Фадија Хадада пронађено 25. октобра у области Друша. На тијелу сеу били неописиви трагови мучења и сакаћења. Идентификовао га о. Илија ел-Баба, свештеник из града Хина. Његова невина крв је жртва помирења и слоге“. „Категорчно осуђујемо оваква брутална и варварска дјела против цивила, дјеце и људи Божијих, који се труде да буду апостоли мира“, наводи се даље у саопштењу, „То су људи који храбре срца, завијају ране страдања, тјеше болесне, оснажују слабе у овим тешким околностима. Дубоко смо ожалошћени овим гнусним дјелима која немају преседана у дугој историји наше вољене земље, која је изграђена на темељима љубави, сарадње, мира и слоге“. Патријаршија позива „све грађане, хуманитарне организације и све људе добре воље да осуде киднаповања, убиства, рушења, пљачке, нападе на безбиједност и добробит грађана.“ Из Патријаршије даље позивају „све на дијалог, мир и слогу, не би ли се окончало свакодневно проливање недужне крви“. У тексту саопштења упућује се молба свим вјернима да „чврсто стоје у вјери и нади на Господа, који жели да имамо живот, и да га имамо у изобиљу (Јн 10, 10)“, позивајући их да „остану у својој земљи и у свом народу, гледајући на будућност снагом вјере“. „Молимо Бога“, наводи се даље у саопштењу, „да мучеништво оца Фадија Хадада буде жртва за дјецу ове земље и за завршетак ових болних догађаја који се дешавају“. Отац Фади Џамил Хадад је рођен у граду Катана 2. фебруара 1969. Студирао је богословље у Дамаску и Либану. Оженио се 1995. и исте године је рукоположен у свештенички чин. Био је парох у цркви светог Илије у Катани. У саопштењу Антиохијске патријаршије истиче се да су га вољеле све вјерске заједнице и да није стајао на ниједну страну у политичком конфликту у Сирији, већ да је свим срцем био посвећен помирењу. This post has been promoted to an article Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Новембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2012 Бог да прости оца Фадија,искрено ми је жао.Поменуо сам га прошле недеље на Литургији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Новембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 To sad da pokojni svećenik nije bio politički opredijeljen i nije baš tako.Crkva podržava Al Assada i to je opće poznato što muslimane extremiste dodatno iritira pa rade ovakve stvari. Ovo je slika sa krštenja djeteta moje rođakinje, pokojni otac ju je krstio. ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука