Адмирал Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 зар погружавање наспрам кропљења умањује или увећава благодат свете Тајне Крштења? ок је испратити правило, али мислим да није то нека драма ... колико сам схватио, то је проблем? Ja sam lišen te mogućnosti da se krstim pogruženjem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 зар погружавање наспрам кропљења умањује или увећава благодат свете Тајне Крштења? ок је испратити правило, али мислим да није то нека драма ... колико сам схватио, то је проблем? Ja sam lišen te mogućnosti da se krstim pogruženjem Ниси. Погрузи се у сузама покајања. Покајање - поновно крштење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 Miroljub Petrovic kaze da ako covek nema gde da nadje neekumenistickog svetenika nek krsti sam sebe tako sto ce se umociti u kadu :). I da je tako najbolje krstenje jer ako se krsti kod ekumenista onda ce ga zna se opsesti demoni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 мирољуб петровић је баш меродаван саветодавац greengrin dada клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Август 6, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 6, 2010 Kum me je prešao,ko zna dali je bio trezan kao i pop. Бато јел се ти ........? molim bez vredjanja,zaista nema potrebe Госн Моцарте, да ли је на овом форуму важнија малограђанска етикеција и некаква разблажена уљудност, или најосновнији респект према православном свештенству? У горњој реченици корисник "адмирал" мртав озбиљан ставља у питање да ли је свештеник који га је крстио приликом крштења био у алкохолисаном стању? Такво питање нормалном човеку не може пасти на памет, а најљубазније молим да ако нисам у праву ви ме увјерите у супротно. На моје питање госн адмиралу да није случајно баш он тај који је у стању растројства под утицајем духовних/психолошких/наркогених криза, ја сам тај који добија опомену, а не човек који хладне главе говори да није сигуран да ли су кум и свештеник (дакле људи којима је свако нормалан бесконачно захвалан за духовно рођење) били у алкохолисаном стању? Свака част. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јефрем Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 па види Јефреме, врло је проста логика... ако је један од свештеника или владика јеретик, онда сви они који су са њим у евхаристијском општењу и молитви су јеретици, а то значи да испадне да је цела СПЦ јеретичка ... зар не? Бесмислица. Ако је (екуменистички) васељенски патријарх екумнац, онда су читаве помесне цркве екуменистичке? Nonsense! Православна Црква која је вековима одолевала разним јересима, данас се налази суочена са досада највећом опасношћу. Свејерес екуменизма, са свих страна нагриза јединство Православне Цркве, њено учење и вековно канонско устројство. - јрм. Сава (Јањић) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Август 6, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 6, 2010 Објасни зашто је бесмислица? Познајеш ли брате Канонско право? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јефрем Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 Објасни зашто је бесмислица? Познајеш ли брате Канонско право? Да је на пример владика шумадијски Јован екумениста, по вашем би читава шумадијска епархија била екуменистичка све до последљег верника? На који начин Канонско право објашњава и регулише ово питање? Ако је Фанар екуменистички - онда значи и да је неки поп у неком забитом српском засеоку - екумениста? - Зашто? Зато што је у ''евхаристијскомјединству'' са пробисветима који су уз помоћ масона заузели врх Цркве и пропагирају и намећу екуменистичку јерес? Ако поп у забитом српском засеоку учи вернике о погубности екуменизма и правилно исповеда веру - он је антиекумениста и прави пастир добри, па макар остао сам у селу а сви остали прихватили хуле које екуменизам носи. Ако постоји макар један православни епископ, постоји и православље, постоји Црква. Екуменизам није православље. Екуменизам је јерес. Они који пропагирају екуменизам су јеретици. Они који им се приклоне су јеретици. То је Канонско право. Православна Црква која је вековима одолевала разним јересима, данас се налази суочена са досада највећом опасношћу. Свејерес екуменизма, са свих страна нагриза јединство Православне Цркве, њено учење и вековно канонско устројство. - јрм. Сава (Јањић) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Август 6, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 6, 2010 Јеси ли ти припадник "истински православне цркве"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Смем ли да приметим да је корисник Јефрем канонског патријарха Васељенског назвао пробисветом? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јефрем Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Јеси ли ти припадник "истински православне цркве"? Наравно не. Православна Црква која је вековима одолевала разним јересима, данас се налази суочена са досада највећом опасношћу. Свејерес екуменизма, са свих страна нагриза јединство Православне Цркве, њено учење и вековно канонско устројство. - јрм. Сава (Јањић) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Објасни зашто је бесмислица? Познајеш ли брате Канонско право? Да је на пример владика шумадијски Јован екумениста, по вашем би читава шумадијска епархија била екуменистичка све до последљег верника? На који начин Канонско право објашњава и регулише ово питање? Ако је Фанар екуменистички - онда значи и да је неки поп у неком забитом српском засеоку - екумениста? - Зашто? Зато што је у ''евхаристијскомјединству'' са пробисветима који су уз помоћ масона заузели врх Цркве и пропагирају и намећу екуменистичку јерес? Ако поп у забитом српском засеоку учи вернике о погубности екуменизма и правилно исповеда веру - он је антиекумениста и прави пастир добри, па макар остао сам у селу а сви остали прихватили хуле које екуменизам носи. Ако постоји макар један православни епископ, постоји и православље, постоји Црква. Екуменизам није православље. Екуменизам је јерес. Они који пропагирају екуменизам су јеретици. Они који им се приклоне су јеретици. То је Канонско право. Брате,Јефреме прочитај записе о екуменизму који су требали ући у књигу св.Јустина о екуменизму.Ава говори против римског и женевског екуменизма,а не одбацује сам појам екуменизам него га оправослављује,оцрквењује,охристовљује. Ево неки цитати из књиге:Екуменизам логосност свега што је постало,живот логосност,сваки човек логосност,све и сви и сва логосност,благодат и истина постадоше од Исуса Христа Богочовека,постаде Богочовеком,отуда Богочовек и јесте Истина и Благодат,Логосност богочовечност.То и човек,али само као Богочовек.Човек екумениста само тиме само примањем од Богочовека логосности човек постаје саборан,екуменичан. По самој природи својој Црква је Екуменична,јер је Католична. Екуменизам Богочовечански организам. Екуменизам Каноничност Саборност Цркве у вери Католичној Саборној. Супстанција Цркве Екуменизам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Ево и цитата који критикују римски екуменизам: Папизам јерес као аријанизам. Папизам многоглава јерес. Екуменизам.Општи утисак о Упсалској скупштини Светског Савеза Цркава:Вавилонска кула,или боље зидање Вавилонске куле,у знању и незнању. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Јеси ли ти припадник "истински православне цркве"? Наравно не. Dali je Hristos ekumenista? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јефрем Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Брате,Јефреме прочитај записе о екуменизму који су требали ући у књигу св.Јустина о екуменизму.Ава говори против римског и женевског екуменизма,а не одбацује сам појам екуменизам него га оправослављује,оцрквењује,охристовљује... Нисам у прилици да читам необјављене текстове. Објављене сам прочитао. Православна Црква која је вековима одолевала разним јересима, данас се налази суочена са досада највећом опасношћу. Свејерес екуменизма, са свих страна нагриза јединство Православне Цркве, њено учење и вековно канонско устројство. - јрм. Сава (Јањић) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука