Перса Написано Октобар 20, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2012 Прошетала сам се по неким форумима, слатко сам се насмејала , па да поделимо бисере: *Ne mozes biti vernik,ako nisi dobar covek. To je cela mudrolija....kako tako sve naopako gledate nije mi jasno. - *Da li je to prelazna faza između vernika i ateiste? - *verujem na neki svoj nacin u neki univerzalni zakon, neki smisao, ali me ne zanima religija i nisam vernik u tom smislu.to je neka maglovita, konfuzna predstava meni samoj , ne bih znala gde bi trebalo da pripadam tacno u tim podelama najblize sto sam mogla da se pronadjem je agnostik - *ne negiram postojanje neceg, kako god to neko zvao, a religija je za mene samo jedan od mnogih nacina na koji posmatramo i pokusavamo da objasnimo univerzum i nase postojanje.. - *Sta hoces time da kazes, da ti nisi sujetan. Jesi, to iz svakog tvog posta izvire. O tome najbolje govori Konfucije kad kaze da u tudjem oku vidis trun, a u svome ne vidis klade. Sto se tice Zltice, i svih zlatnih zena, one imaju pravo da budu sujetne, to im je vas bog poklonio kao "slobodnu volje" i one to valjano koriste. - *Pa da li su oni onda vernici i ako jesu,sta ih to cini vernicima? Pahomije nije postovao jedan od 3 crkvena zaveta monastva,a to je (nznm sad kako se naziva,ali znam sta znaci) da se ne zenis,ali ne samo to,vec da uopste nemas telesne odnose ni sa kim. Jevrejski prvosvestenik,Kajafa,je bio prvosvestenik,ali je ipak razapeo Hrista.Da li je on vernik,samo zato sto je nosio titulu prvosvestenika. Ne gleda se da li je neko vernik po tome da li nosi mantiju,vec kako Isus kaze:"Drvo se po svojim plodovima poznaje". - *Заиста, ми људи смо такви – тек кад дође ''до смрти'', када се добрано испрепадамо и преплашимо, стекну се услови да одшкринемо врата свог ума и срца вишој сили, свемоћном Богу, Спаситељу... или већ како ко То зове. Ово што је у тексту изнето за Хришћане, потврђује да је њихова вера истинита јер верују у победиоца свих сила и стихија, па и смрти. - *prvo: kako je to isus pobedio smrt? em nije ni postojao em gde je zadnjih 2000 godina? drugo:materijalisti i ateisti,skupite sve vase naucnike,mudrace i racionaliste ,jednu pisljivu buvu nisu u stanju da naprave a kamoli citav univerzum.uostalom doci ce i za vas dan kada cete shvatiti neke stvari, - *Na žalost, nisi u pravu. Nije Isus jedini bog koji je pobedio smrt! 1. Zato što nije ni postojao! 2. I zato što je Gandalf takođe pobedio smrt, a nije čak ni bog već Majar! Naš stari, istiniti, srpski bog Perun je vrlo ljut na vas što ste ga izdali u korist jedne opsukrne sekte, opčinjene smrću, lobanjama (koliko ih samo ima na policama u Hilandaru...),krvlju, mučenjem,ljudožderstvom (pijte to je krv moja, jedite to je telo moje...), klanjem rođenog sina (pogledati odvratnu epizodu sa Avramom...) i da ne nabrajam, muka mi je od tih morbidnih izmišljotina. Dragi Srbi, vratite se iskonskoj veri naših predaka, ja sam siguran da će vam Pera(Perun)oprostiti vaše zablude! - *Jednom ateista - uvek ateista! *I gnostike niko ni ne spominje. Iz ugla posmatranja jednog ignostika ateisti, teisti i agnostici su identicni. Na pitanje "Da li postoji Bog?" dobicete razlicite odgovore. Ateista: NE! Teista: DA! Agnostik: mozda (u zavisnosti od raspolozenja i pod klase) Ignostik: Ne razumem pitanje, sta ti znaci rec Bog? - *Uglavnom, mi đaci, uspešno učimo. Pametni uče na tuđim greškama a glupi na svojim. Najuspešnijim lekcijama u školi pokazale su se situacije u kojima se nama (ili našoj deci) dešava onakvo zlo kakvo smo priredili drugome. Ove su lekcije najuspešnije stoga što su najbolnije, najdublje dotiču naše srce i um. I, kao i u svakoj školi, ima pojedinih, tvrdovratih, jogunastih, gordoumnih... ti se odupiru do smrtnog časa. Ali kako život teče takvih je sve manje. - *Jedna istina: „U avionu koji se ruši nema ateista!” - *"Još u 17. veku katolički filozof Blez Paskal smatrao je da ako ne možete da se opredelite između vere i ateizma, treba da se odlučite za ovo prvo – za svaki slučaj." - *Glupost... sta carstvo bozije mogu videti samo ako sam vernik?! Vernik koji ubija i krade i na kraju se "pokaje" ima vece sanse da vidi carstvo nebesko od ateiste koji je citav zivot bio dobar i pomogao drugima. E takvog boga bih ja licno pljunuo u lice pa neka radi sa mnom sta god hoce. - *U normalnim situacijama, čovek koji je ispunjen (ljubav, sreća, zadovoljstvo...) nema potrebu da posegne za religijom, a pogotovu ne za crkvom. Slično kao kad zdrav čovek ne uzima lekove... - *Zaključak ateisti su zdravi telom, ali ne mogu da identifikuju bolest duše pošto nemaju dušu, jer duša je od boga. - *Gasenje znakova zivota stavlja svaki zivi organizam u specificnu situaciju.Onda sve religije svijeta prestaju da funkcionisu u svojem redovnom obliku jer svaka osoba ima specificne zahtjeve koji se ne poklapaju sa ustaljenim.Narcisizam igra,takodje, vaznu ulogu.Ima izuzetno hrabrih ("nasa borba zahtijeva kad se gine da se pjeva" ) i slabih, vezanih za sopstveno bice koji zele da poslednje trenutke provedu u nekim zahtjevima od onih koji su tu u okolini i jedva cekaju kraj.Onda treba da, po svaku cijenu, eliminisemo boga iz toga biznisa On je tu samo preko svojih "delegiranih" predstavnika i ocekuje nista drugo nego "dobar pazar" od osoba koje su tu u bilo kakvoj ulozi otpremanja samrtnika. Nema tu nikakvih filozofiranja o religiji ili bogu, kraj je manje vise identicanican za sve.Posmatrao sam smrt svoje drage macke koja se dugo vremena borila sa biti ili ne biti.Bilo je tu bezbroj situacija u kojima je ona, macka, imala ljudske osobine. Predpostavljam da je mene smatrala bogom koji ce je, u bilo kakvoj akciji oslboditi zavrsne patnje.Satima je primjecivala moje povremeno prisustvo i glasom koji je licio na nista vec poznato kao da mi je davala znak da eto ona me vise nece pratiti na moje odredjene setnje.Konacno je njeno telo postalo nepomicno a ja sam ostao sa titulom boga svih lokalnih macaka. Ово је врх атеиста који је постао бог!!! Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 20, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2012 Ја сам прочитао пост где атеисти, који се хвале образовањем, тумаче значење речи "бесловесан". Уместо "неразуман", "алогосан", "бесмислен", "образовани" атеисти ту реч тумаче као "без словенства", "без словенског идентитета". :cheesy2: sqny, Драшко and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 20, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2012 Такође, видео сам и мишљење атеиста где тврде да је модерна физика онемогућила бивање Бога не само на земљи већ у читавом космосу (што би било у прилог атеизму). Добро јутро Колумбо! Библија већ хиљадама година говори о Богу који је различит од света (творевине, космоса, земље), који није у свету (својом суштином), нити је део света (својом суштином). И Платон говори о Богу (једном Богу!) који је "епекина тис усиас" = са друге стране бивства. Толико о "образовању" неких атеиста. Нису изашли из представе о Богу као дугобрадог и дугокосог чикице који седи на облацима. Јадранка-Дервента and Владимир Миливојевић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Октобар 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 20, 2012 *Ljudi, malo smo offtopic, mi se prepiremo postoji li bog (Bog) ili ne, i o njegovoj ulozi, a ateisti- i dalje zapostavljeni. - *Problem je sro nauka hoce da detektuje Boga, sto hoce da detektuje nesto. Ljubav se ne moze videti niti detektovati, ljubav se samo oseti, niti se zlo ne moze videti nego samo osetiti. Ako mislis da kada neko nekoga kolje ili ubija prikazuje zlo, to nije zlo koje se vidi vec samo nacin na koji se zlo ispoljava. Niti ako vidis da neko grli bliznjega svoga nije ljubav koja se vidi, nego samo nacin na koji se ta ljubav prenosi i ispoljava, jer ona je u unutrasnjosti svakog coveka, a ljubav je dar Boziji, i nije nesto sto je evolouiralo, ili sto je covek sam otkrio nekakvom praksom. - *Moj bi zakljucak bio da se ateisti i pravoslavci ne mogu tretirati isto po pitanju tog slobodnog dana, jer pravoslavlje je vera, a vera je od osnovnog znacaja za ocuvanje kulturnog nasledja srpskog naroda i duha uopste. Ateizam kao pokret ne moze nista pridoneti tome. Videli smo koliko su se ateisti brinuli za kulturno ocuvanje srpskog nasledja i pravoslavlja. Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 20, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2012 Priceless!!! kirios1 and sqny је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Октобар 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 20, 2012 -Religija je samo izmišljotina,priča koju su babe u prastaru doba pričale maloj deci kao priča pred spavanje.Samo što su neke bake nastavile da pričaju i kad deca odrastu,pa onda oni pričaju njihovoj deci,i tako dok ne dođe generacija koja stvarno poveruje u to i kad odraste počne da se zalaže za to i ,ako je uticajna osoba sredi da dodje do ostvarenja određene ustnove koja ima funkciju da sprovodi u delo bakinu priču.Inače tako su nastale i crkve samo što su one imale funkciju da uzimaju pare od naroda i vlasti.A osobe koje su shvatile sa religija nije realna,shvatili su da ne postoji tako nešto kao stvoritelj sveta i počeli su dollaziti do dokaza da Bog ne stvara ništa nego priroda.Dakle PRIRODA je jedini Bog. @:mrg*:Ionako ateizam ne bi trebalo da doprinnese pravoslavlju pošto je tako nešto izmišljeno. Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Октобар 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 20, 2012 *Religija nije izmisljenja, nego su ljudi izmislili da Bog ne postoji. A opet sta reci za ljude koji tvrde da su potekli od majmuna, da su robovi planete i prirodnih zakona Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Октобар 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 20, 2012 *Šta kad umre ateista ? Nisam čuo za tu mogućnost. Ukoliko stvarno nisu na neki opravdan način ugrožena zagarantirana prava bilo kojeg insana, na život, imovinu... *Vala ja cu kao ateista na muslimansko groblje a kome smeta nek se okrece u grobu od muke..sta me briga *To izjasnjavanje ateista je smijesno i nerazumno, jer instiktivno i urodjeno svi mi vjerujemo u Dragog Allaha, a ba a moraš umrijet iako si ateista, ne mož ostat za seme. Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Октобар 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 20, 2012 *Bez veze se svađate i odoste od teme,vjera i samo vjerovanje je lična stvar,ako familija dobro plati i u samom haremu se može ukopat pa makar neznao ni amin izustit,ateista je čovjek koji poštuje svačiju vjeru ali se konkretno nije opredjelio ni za jednu,možda a ima sigurno među ateistima boljih ljudi nego među nazovi vjernicima,a takvih je poslije rata more ,ako je ateista a ima dušu i karakter dobar,pa još pri tom human,gdje god da ga ukopaju zna se gdje će njegova duša,,, *Ba oću i ja u harem da me ukopaju, što ateista da se ukopa tamo!? Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Октобар 20, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2012 *Bez veze se svađate i odoste od teme,vjera i samo vjerovanje je lična stvar,ako familija dobro plati i u samom haremu se može ukopat pa makar neznao ni amin izustit,ateista je čovjek koji poštuje svačiju vjeru ali se konkretno nije opredjelio ni za jednu,možda a ima sigurno među ateistima boljih ljudi nego među nazovi vjernicima,a takvih je poslije rata more ,ako je ateista a ima dušu i karakter dobar,pa još pri tom human,gdje god da ga ukopaju zna se gdje će njegova duša,,, *Ba oću i ja u harem da me ukopaju, što ateista da se ukopa tamo!? bliss jeeee pravopop dizzy999 Перса је реаговао/ла на ово 1 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Октобар 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 20, 2012 а ево и једног нацисте, верује у чисту аријевску расу, а незна да ће га аријевци поједу иако нису канибали... horatio, Александар Милојков and sqny је реаговао/ла на ово 3 Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 20, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2012 @@Перса, 0110_hahaha Какав оксиморон! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Октобар 20, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2012 @@Перса, 0110_hahaha Какав оксиморон! Pre je megamoron Mironosica је реаговао/ла на ово 1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука