Пг Написано Октобар 20, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2012 Храбрости Јелене Трикић (32) из Дрвара диве се и бањалучки лекари који су је ових дана породили. Има тежак облик тумора на мозгу, одрекла се терапије цитостатицима да би родила ГРОМНА жеља да створи нови живот и да постане мајка, била је јача од страха Јелене Трикић (32), из Дрвара, да ће изгубити свој. Једну битку је добила - дете. Сада јој предстоји тежа - за сопствени живот. Иако се још од 2007. бори са тешким обликом тумора на мозгу, Јелена је пре десетак дана на свет донела сина Николу. Њена храброст задивила је све запослене у Клиничком центру Бањалука. - Јелена је до сада имала већ два тешка оперативна захвата на мозгу. Била је под зрачном терапијом и терапијом цитостатицима. Онколози су јој препоручили интензивнију терапију цитостатицима, али она је то одбила јер би то уништило њену способност да има потомство. Са поштовањем и стрепњом о Јелениној одлуци прича за "Новости" др Слободан Граховац, који је био у тиму лекара који је породио храбру жену. Од момента када је Јелена донела одлуку да ризикује свој живот, да би на свет донела нови, и лекари су били у дилеми: да ли у неком моменту прекинути трудноћу с обзиром на то да она погоршава овај облик тумора? - Желела сам да осетим своју бебу у наручју. Сада имам Николу. То је неописив осећај. Вредео је да се за њега борим. Срећна сам - каже измореним гласом Јелена, док погледом пуним огромне мајчинске љубави гледа свог сина. Јеленина мајка Милкица, коју смо затекли у посети кћерки, очију пуних суза прича о страху да је Јелена, одлуком да роди, додатно смањила шансе да оздрави. - То је била њена велика жеља. А можда би било другачије да није затруднела... Не знам... Не знам... Супруг Горан и ја смо је подржали. Наше је да будемо уз њу - кроз сузе прича Милкица Трикић. Доктор Граховац каже да је сада пред њима, лекарима који су јој жељу за потомством испунили, да покушају да јој обезбеде даље лечење. - Да бисмо јој обезбедили прегледе код најбољих неурохирурга у иностранству, потребна нам је подршка свих институције. Одлуку о даљем лечењу ће донети онколози - да ли ће бити подвргнута новој операцији или ће се наставити лечење зрачном терапијом или цитостатицима. Урадиће се и додатне анализе магнетном резонанцом. Ток њеног даљег лечења засад је неизвестан, јер је већ имала два хируршка захвата на мозгу, а уколико би био потребан и трећи, морао би да се ради у Београду или у иностранству. Јелена је избеглица из Дрвара, која живи у Приједору. Породица је у тешком материјалном стању, па је сада, када је Јелени неопходно даље лечење, на испиту цели здравствени систем Српске, али и хуманост целог друштва. Јелена је свој испит херојства и несебичности – положила. http://www.novosti.r...ra-da-bi-rodila obi-wan, -Владимир-, Ignjatije and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Preminula hrabra majka Jelena Trikić BANJALUKA - Jelena Trikić, tridesetogodišnja majka iz Prijedora, preminula je danas u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Banjaluka nakon duge i teške bolesti. Trikićeva je odbila da jakim citostaticima liječi tumor na mozgu otkriven 2007. godine, kako bi dobila šansu da postane majka. Tokom trudnoće njeno liječenje je bilo obustavljeno, a bolest je uznapredovala. Hrabroj majci početkom oktobra ove godine ispunila se najveća želja i rodila je zdravu bebu - sina Nikolu. "Dosad sam imala dvije operacije i kada sam bila u bolnici na terapijama odlučila sam da hoću da imam dijete, koje će moći da mi dođe u posjetu. Željela sam da vidim kako je biti majka i suprug me u tome podržao i bio uz mene", ispričala je ranije Trikićeva i dodala da je srećna jer svoje dijete drži u naručju. Doktor Slobodan Grahovac, koji je obavio porođaj, još ranije je izjavio da je Jelena preskočila sve medicinske norme. "Njena želja za djetetom je nešto neviđeno. Medicina kaže da niko ne može zatrudniti ako ima tumor na mozgu. Jelena je dokazala da nije tako i žrtvovala se za svoje potomstvo. Mi to treba da podržimo i kao ljekari damo sve da ona što duže bude sa svojim djetetom", kazao je Grahovac. Nažalost, hrabra majka je izgubila borbu za život, a RS jednu od nahrabrijih osoba koje je imala. (Srna) Преузето са: http://www.etrebinje.com/vijesti-sve/arhiva-tekstova-po-kategorijama/republika-srpska/2209-preminula-hrabra-majka-jelena-trikic# Биљана, obi-wan, Јадранка-Дервента and 13 осталих је реаговао/ла на ово 16 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Svaka joj cast. Bog da joj dusu prosti i daruje joj zivot vecni. Драшко, Јадранка-Дервента, keka and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gandalf Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Vjecnaja pamjat... Bog da joj dusu prosti keka, мирођија, Саша Јанковић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Кад вас неко упита зашто хомосексуалци (а и они који НЕ ЖЕЛЕ да рађају) не смеју да усвајају децу - покажите им овај текст. Онај ко није спреман на жртву, на крст, на ослобођење од властитог егоцентризма и угађања себи - тај нема право да има оно што му не припада. мирођија, YOKA, Јадранка-Дервента and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Za mene je ovo zaista svetost. Eto koliko je veliki dar života. Eto, ova žena je herojski primjer svima onima koji se svjesno zatvaraju tom daru života. Njen život me snažno podsjetio na još jednu svetu ženu, heroja: blaženu Giannu Berettu Molla, koja je između svog života i života svog nerođenog djeteta odabrala život djeteta. Jer 'nema veće ljubavi od ove...' http://www.katolici.org/duhovnost.php?action=c_vidi&id=16112 http://www.vojska-bezgresne.hr/osobe/gianna.htm http://en.wikipedia.org/wiki/Gianna_Beretta_Molla http://www.vatican.va/news_services/liturgy/saints/ns_lit_doc_20040516_beretta-molla_en.html Sophrosyne, Благовесник, Ignjatije and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 I ovakvih "običnih" svetitelja treba imati u izboru kalendara svetih, sa sluzbom i kanonom (ciji je cilj proslaviti u Hristu svetitelja i pokazati primer vernom narodu). Euthyphro је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Vječan joj spomen! Ignjatije and мирођија је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 А ја на овој теми очекивао неку нову књигу, па купиш, легнеш, прочиташ, научиш - и постанеш светитељ,... кад оно треба да се умре. Вјечнаја памјат! Нека јој буде по речи да нема веће љубави до живот дати за своје ближње Калеидоскоп, Sophrosyne, pezza and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Лепир Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Борац за примјер свима нама. Задњи пут кад сам је видио, била је тако насмијана и срећна а у тако тешком стању. Имала је само једну жељу, а то је да буде мајка и та јој се жеља остварила. Јелена Вјечнаја памјат мирођија, keka and Биљана је реаговао/ла на ово 3 Хроничар свакодневнице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Само Нада Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Бог душу да јој прости. Много ме је ганула ова прича, тим пре што је, пре тридесет година, још једна жена са тумором на мозгу родила дете и након две године се упокојила. Бог душу да прости и мојој мајци. w.a.mozart, obi-wan, keka and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Лепир Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 мирођија је реаговао/ла на ово 1 Хроничар свакодневнице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 18, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Вечан јој спомен! Она већ живи Царство небеско. Слава Богу на оваквим људима који нам показују какви треба да будемо. Велику је љубав имала, зато ће јој греси бити опроштени. Јефимија Крунић, мирођија, Биљана and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tamaris05 Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Ljubav.Nista vise ne zelim da kazem osim neka joj je vecna slava!Amin. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 18, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 820 Корисник (а) чита ову тему Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука