Јаков. Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Moj omiljeni stari lepotan... Meseserschmitt Bf109F Ima jedno malecko švecko avionče koje mi se više sviđa.. Pogodite koje? Pokušaću da nađem snimak iz kokpita Meseršmita.. Imam na kompjuteru.. Перса and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Evo ga i snimak iz kokpita. Muzika nije baš prilagođena, bolje da je majistor snimio samo motor, ali nema veze. Snimak je neprocenjiv za mene. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Meseserschmitt Bf109F Јел` их имаш све? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Ima jedno malecko švecko avionče koje mi se više sviđa.. Pogodite koje? Из ког периода? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Moj favorit iz tog perioda... http://en.wikipedia....-47_Thunderbolt Милан Ракић and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 I jedan arhivski snimak, naknadno retusiran... http://www.youtube.com/watch?v=shsxuauQA3w Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Па што не стави са нашим ознакама... :0104cheesy: Лидија Миленковић and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Мој омиљени из Друге војне... Штурмовик Ил-2 И док је био у ГВД... Лидија Миленковић, -Владимир- and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Из ког периода? Od 1944 pa do danas... Jedno vreme je bio Norveški (od 1950 do 1977) Baš je pravi "lepotan" Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Аутор овог задњег снимка је мало побркао лончиће... Нити је 102. ескадрила била у Прњавору (Крушедолском), а вероватно аутор мисли на то ратно летилиште, чим помиње рејон Фрушке Горе, нити је 102. ескадрила била наоружана са Ик-3. 102. ловачка ескадрила 51. ваздухопловне групе Шестог ловачког пука Прве ваздухопловне ловачке бригаде је након вишемесечног борбеног дежурства на аеродрому Јасеница крај Мостара, дан уочи немачког напада извршила ескадрилски прелет ради редовног 100 часовног прегледа на авионима Месершмит Ме-109, којима је била наоружана. Ипак преглед није извршен јер су следећег јутра већ полетали са земунског аеродрома, прво у извиђање (Жуњић у пола пет), а током јутра и преподнева и у ваздушне окршаје са непријатељем, где су забележили и неколико победа, али нажалост и две жртве, и то команданта ескадриле, КIК Милоша Жуњића, којег је оборио немачки поднаредник Франц Шулте, којем је то била прва победа, и наредника водника Карла Штрбенка, којег је оборио немачки ваздухопловни ас, поручник Макс Хелмут Остерман, који је док га Руси нису "рокнули" на Источном фронту 1942. године, забележио 102. победе... Иначе, капетан Жуњић је након поготка успео да искочи из авиона, али је Шулте, који га је погодио, направио заокрет, вратио се и гађао га док је падобраном летео ка земљи... Током СФРЈ, ради братства и јединства, избегавана је прича о Жуњићевом крају, јер су га, пошто је пао у Тамиш и још увек давао знаке живота, веслима докрајчила два рибара који су то јутро изашли на реку. Рибари су били Мађари... КIК Милош Жуњић наредник водник Карло Штрбенк Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 17, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2012 На данашњи дан, пре 103 године, панчевачки лекар др Владимир Алексић је постао први Србин који је полетео авионом, тј. летелицом тежом од ваздуха... Докторов подухват се збио 17. октобра 1909. године на терену градског вашаришта у Панчеву... Летелица додуше није имала сопствени погон, него је то била једна врста једрилице, која је у ваздух "одаслата" путем гуменог ужета, тј. једне врсте праћке... Летелицу је саградио панчевачки столар Јордан, а према Алексићевим нацртима... Лет је био мање-више неуспешан... Алексић је седео у њој, док су његови пријатељи затегли гуртну којом је летилица била спрегнута, те су је на његов знак "пустили"... Летелица је у свом лету од целих 10 метара, "постигла" и висину од неколико метара, али је сам лет завршен можда и пре него је требао бити, услед недостатка "вештине" самог пилота, те несавршености конструкције... Било како било, др Влада ће остати уписан као први Србин уопште, који је летео на летелици "авионске" и сопствене конструкције, и који је својим делом "утро" пут Ивану Сарићу, да следеће, 1910. године, на јучерашњи дан, у Суботици, исти подухват предузме са летелицом на сопствени погон... Свакако, име Владимира Алексића остаће записано у аналима пионира ваздухопловства на нашим просторима... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 17, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2012 Moj favorit iz tog perioda... И мени се свиђа, али ми је P-40 некако дражи. Милан Ракић and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 17, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2012 Mogu da zamislim Vladimira.. Ех, шта ћеш кад сам се касно родио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 18, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 The BHT-1 Beauty was a Swedish single-seater, high-speed fighter-training, target-towing and long range light aircraft produced in 1944. The BHT-1 was a low-wing cantilever monoplane of wooden construction powered by a Walter Mikron 4 4-cylinder in-line inverted air-cooled engine providing a top speed of 250 kmh and a range of 3000 km with special reserve fuel. Zar je moguće ne zaljubiti se u ovog malečkog švenđanina Ovde možete pročitati o lepotanu... Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука