Jump to content

Шта "зилоти" Матејевци узимају као оправдање

Оцени ову тему

Искушеник

Препоручена порука

On 17. 8. 2013. at 15:57, Дејан Бићанић рече
Како рече старац Пајсије,кад човек стекне наопак ум,нема назад. сматрам да овде више разговор нема ефекта,питање е да ли и молитва може да разбије оволики бастион гордости...

Јер кад Ерик поједе банану он постаје.... :)  

Подели на овим сајтовима

On 17. 8. 2013. at 16:04, миомира рече

Зашто?

zato špto u svemu postoje granice.

Nema potrebe gubiti vreme,i iznova prepričavati iste priče.

Koga interesuju starokalendarci,neka čuje išljenja vladike Atanasija ,mitropolita Amfilohija,koji su im bili i duhovncici.

sve su to ljudi sa teškim psihičkim poremećajima,na ovom sajtu mogu da imaju samo ograničen prostor delovanja.

Подели на овим сајтовима

On 17. 8. 2013. at 16:08, Дејан Бићанић рече

zato špto u svemu postoje granice.

Nema potrebe gubiti vreme,i iz ova prepričavati iste priče.

Koga interesuju starokalendarci,neka čuje išljenja vladike Atanasija ,mitropolita Amfilohija,koji su im bili i duhovncici.

sve su to ljudi sa teškim psihičkim poremečajima,na ovom sajtu mogu da imaju samo ograničen prostor delovanja.

A koje su tvoje kvalifikacije za procenjivanje "psihickih poremecaja"? Ljudi su ovde vodili zanimljiv razgovor, koji si ti jednostranom odlukom, "jer si tako u mogucnosti", prekinuo jer ti je dojadilo. Ovo je forum "sekte" i koliko cesto se desava da se javi licno apologeta nekog od alternativnih ispovedanja, da upoznas coveka i da cujes iz prve ruke kakva mu je predstava o zivotu? Bas me briga da citam Vl. Atanasiju, vec sam ga citala. To je ideoloski i otvoreno kontrapropagandni tekst, unapred pisan s namerom da osudi svu nasu manju bracu, i sto bih ja morala da pretpostavim da je bas sve tako kako nam on predstavlja? 

Подели на овим сајтовима

On 17. 8. 2013. at 16:04, миомира рече
Зашто?

Зашто? Па зато што пљување Цркве, називање исте јеретичком, вређање Светитења и сл., представља границу битисања на једном хришћанско форуму, који ради по благослову Цркве. Овде је могуће имати другачије мишљење (зато имамо и чланове других конфесија, деугих вера и атеисте), али није могуће пљувати по домаћину. 

Подели на овим сајтовима

On 17. 8. 2013. at 16:15, Александар Милојков рече

Зашто? Па зато што пљување Цркве, називање исте јеретичком, вређање Светитења и сл., представља границу битисања на једном хришћанско форуму, који ради по благослову Цркве. Овде је могуће имати другачије мишљење (зато имамо и чланове других конфесија, деугих вера и атеисте), али није могуће пљувати по домаћину. 

Pa sto ste ga onda lozili 43 stranice? Kao da je na prvoj ispovedio da smo mi giganti vere i bogoslovske misli, a on gnusni otpadnik.

Подели на овим сајтовима

veoma mi je žao što vidim da je Sergijan banovan... zahvaljujem Gospodu što mi je dao da sve vreme dok sam čitao osećam razliku izmedju njegove ličnosti i ispovedanja a svakako da smo i mi kao Crkva krivi za mnoge stvari koje nisu razjašnjene- tipa kalendar i sl. o kojima nije dovoljno pričano, koje jesu periferne ali ih treba objašnjavati a posebno episkop treba poučavati o njima a tako se i javljaju osobe koje misle da će jednim pokretom gumice neko moći da razruši crkvu

sergijane, pozivam te da nastavimo diskusiju na http://www.motivacioni.info/index.php?action=forum

(nadam se da blagoslov oca Ivana za linkove još uvek važi)

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

On 17. 8. 2013. at 16:16, миомира рече
Pa sto ste ga onda lozili 43 stranice? Kao da je na prvoj ispovedio da smo mi giganti vere i bogoslovske misli, a on gnusni otpadnik.

Нисмо га ложили. Имао је право да пише као и сви други. Пљувао је по Цркви а ми смо то толерисали до једне границе - политика форума. Водите га слободно где хоћете, па се слатко са њим испричајте. Ми овде имамо своја правила а самим тим и одговорност према некоме ко нам је дао благослов. 

Подели на овим сајтовима

On 17. 8. 2013. at 16:18, w.a.mozart рече

veoma mi je žao što vidim da je Sergijan banovan... zahvaljujem Gospodu što mi je dao da sve vreme dok sam čitao osećam razliku izmedju njegove ličnosti i ispovedanja a svakako da smo i mi kao Crkva krivi za mnoge stvari koje nisu razjašnjene- tipa kalendar i sl. o kojima nije dovoljno pričano, koje jesu periferne ali ih treba objašnjavati a posebno episkop treba poučavati o njima

sergijane, pozivam te da nastavimo diskusiju na http://www.motivacioni.info/index.php?action=forum

Slazem se. Vazno je da dzudzimo u SSC jer to ne ugrozava nase ispovedanje vere, a sto zbog toga otpadaju oni koji zaista nisu ravnodusni koga boli uvo. Sad je Ceca Raznatovic verna kci Crkve, a Sergijan je ludak kojem treba zapusiti usta.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 17. 8. 2013. at 16:15, Александар Милојков рече
Зашто? Па зато што пљување Цркве, називање исте јеретичком, вређање Светитења и сл., представља границу битисања на једном хришћанско форуму, који ради по благослову Цркве

ali forum nije crkva a njegove izjave svedoče o njemu a ne o forumu... i osim toga da li ovo stoji u dnu FORME RADI ili je od suštinskog značaja

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума "Живе Речи Утехе" и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Jako ruzno sto je banovan. Lepo rece miomira loziste ga ovde da iznese svoje stavove 43 strane i onda kad je izneo banovaste coveka.

Ja se sa njim ne slazem u 99% stvari i sad sam nameravao mnoge stvari da mu kazem oko starca Pajsija ali opet,mislim da nema potrebe da se banuje jer ako ovaj forum trpi i dopusta mnoge,sto ne bi i njega. A mislim da diskusija sa njim moze biti dobra sto po njega sto po nas.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

On 17. 8. 2013. at 16:18, w.a.mozart рече
zahvaljujem Gospodu što mi je dao da sve vreme dok sam čitao osećam razliku izmedju njegove ličnosti i ispovedanja

Јој Моцарте, у којој бајци ти живиш, брате драги... За Сергијана је боље молити се него са њим дискутовати, ако му заиста желиш добро. 

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...