Jump to content

Jakov, brat Gospodnji - ključ za razumevanje doktrine o Presvetoj Bogorodici

Оцени ову тему

Препоручена порука

Значи, одговор на твоје питање о Јакову и подацима које си изнео је следећи:

Као и у свим старим текстовима - те су бројке непрецизне, непоуздане. Не можеш на основу њих да изведеш недвосмислен закључак. Значи, тај "аргумент" нема никаквог смисла. Не можеш да сабираш "можда 10" + "негде 20, а на другом месту 50" и добијеш неки број.

У самој Библији имаш пуно места где се наводе различите бројке за исту ствар, или има више старих рукописа који су међусобно различити.

Задовољан?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 134
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

u svakom slučaju dosta sam naučio iz ove rasprave..hvala svima...

Па и најпаметније је да се повучеш. Доказао си колико је псеудохришћанско секташтво плитко и нелогично. Штета, а баш хтедох да те нешто питам и о теорији еволуције. greengrin

Подели на овим сајтовима

u svakom slučaju dosta sam naučio iz ove rasprave..hvala svima...

Па научио си на пример исправно тумачење Луке 11:28 на основу оригиналног текста, па можеш то да убациш у своју књигу. Ако се будеш још дружио са нама научићеш још пуно тога. Биће то супер књига на крају.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

aha..šta o teoriji evolucije? jel i to neka sekta?

Па и најпаметније је да се повучеш. Доказао си колико је псеудохришћанско секташтво плитко и нелогично. Штета, а баш хтедох да те нешто питам и о теорији еволуције. greengrin

Подели на овим сајтовима

ništa mi nije jasno...samo jedno mi je doduše jasnije....a to je da treba da verujem predanju, a kada se pokaže da to predanje navodi na zaključak suprotan predanju, onda ono prvo predanje nije ispravno..samo da bi se opravdalo drugo predanje...tako nekako.......

Шта ти ту још није јасно?

Подели на овим сајтовима

Kada budem počeo da pišem svoju knjigu, sigurno ću nešto ubaciti sa ovog fomuma..do sada sam samo citirao tudje knjige....

Па научио си на пример исправно тумачење Луке 11:28 на основу оригиналног текста, па можеш то да убациш у своју књигу. Ако се будеш још дружио са нама научићеш још пуно тога. Биће то супер књига на крају.

Подели на овим сајтовима

koliko ja kapiram, nešto mi se ne čini da je Gospod Hristos verovao u Evoluciju..već je verovao u stvaranje (pošto je i sam Stvoritelj)..tako da sam naravno protiv..iako ti ono reče malopre da ja neznam ništa i samo smaram...ali uglavnom, protiv sam..makar i ne znao protiv čega sam sve protiv... sFun_bat

Јеси ли за или против ТЕ? :)

Подели на овим сајтовима

Tako je to, mladjarija pročita par knjiga pa pomisli u srcu svojemu da zna nešto..ali kad se realno pogleda, ne razumijem ljude, šta ima da traže u nekim malim hrišćanskim zajednicama(sektama) koje su nastale prje pedesetak godina, i njima vjeruju, a Crkvu koja postoji dvije hiljade godina dovode u sumnju...stvarno nelogično...još takva smjelost da se dodje ovde u srce pravoslavne teologije na netu i da se spominju takve nebuloze..elem znam da trud koji je ovde uložen da se dokaže istina naše otačke vjere nije uzaludan!Znaj "znatiželjko" da su riječi istine i života posijane danas u srcu tvojemu..samo se molim da nadješ pravi put do Gospoda koga propovjeda drevna Apostolska Crkva čiji smo mi svedoci danas i ovde pred tobom!

Подели на овим сајтовима

ništa mi nije jasno...samo jedno mi je doduše jasnije....a to je da treba da verujem predanju, a kada se pokaže da to predanje navodi na zaključak suprotan predanju, onda ono prvo predanje nije ispravno..samo da bi se opravdalo drugo predanje...tako nekako.......

Ма најлакше је фолирати се, али није хришћански.

Исто тако у Библији имаш различите бројке за неке ствари па је то не чини мање исправном. Исправне су идеје којима нас Писмо учи, а не број коњаника у некој бици пре три хиљаде година. Исто важи за Предање - исправне су важне ствари којима нас оно учи, а не бројке. Лако је направити грешку у преписивању па од 10 направити 100, али не може да се погреши једно слово и промени Јаковљев живот.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

koliko ja kapiram, nešto mi se ne čini da je Gospod Hristos verovao u Evoluciju..već je verovao u stvaranje (pošto je i sam Stvoritelj)..tako da sam naravno protiv..iako ti ono reče malopre da ja neznam ništa i samo smaram...ali uglavnom, protiv sam..makar i ne znao protiv čega sam sve protiv..

Добро. Хвала. Немам више питања. :)

Подели на овим сајтовима

Ниси ми, Знатижељац, одговорио на ово веома важно питање:

Знатижељац, ниси ми одговорио на једно важно питање: ко ти гарантује да је Нови Завет Божија реч, односно скуп богонадахнутих текстова, а не скуп, рецимо, апокрифа (јеретичких списа)?
Подели на овим сајтовима

hehheheh..super...ja iskreno odgovorih..ne moram da u svaki detalj poznajem TE da bih bio protiv...za to bi mi bilo potrebno najmanje 30 narednih godina svakodnevnih studija prirodnih nauka...ovako..ja verujem da: u početku stvori Bog...za 6 dana....i to je sve...

Добро. Хвала. Немам више питања. :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...