Млађони Написано Октобар 7, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 Ja sam kao sto svi znate, od pre par meseci ponovo verujuci. Neki znaju, a neki mozda i ne .. ja sam vec krsten kao beba. Medjutim... ja to zelim opet da uradim ovaj put apsolutno svojevoljno i da svesno prisustvujem kompletnom cinu krstenja. Jednostavno zelim to da iskusim kao neko kome je svest poputno razvijena. Da li je to u redu po pravoslavlju, jel nece da mi se smeju u crkvi ako odem sa tim pitanjem? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Октобар 7, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 "Крштење се не понавља, јер је оно духовно рођење; и као што се човек једанпут рађа, тако се једанпут и крсти. Зато је и речено у Символу вере: Исповедам једно крштење." http://www.svetosavlje.org/biblioteka/AvaJustin/DogmatikaPravoslavneCrkve/DogmatikaPravoslavneCrkve362.htm Милан Меденица :), Млађони, Crveni Baron and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 Dakle nije? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Октобар 7, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 Da li je to u redu po pravoslavlju, jel nece da mi se smeju u crkvi ako odem sa tim pitanjem? Nema potrebe sem ako nisi primio identifikacioni broj gringrin Mozes da pitas bilo kog svestenika i naravno da nece da ti se smeje. Andre Williams, Јадранка-Дервента and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Октобар 7, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 http://www.svetosavlje.org/pastir/index.php?did=4&qa=2461 Ја сам ово пронашла, али ипак би било добро да ти одговор дају свештеници. Они су ти који су компетентни за та питања. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 7, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 нема потребе, иако разумем твоју жељу да отворено исповедиш оно што се чини на крштењу и мислиш да ће то нешто драматично променити у твом животу оно што не видиш је да нема потребе, јер управо јеси, као и сваки пут то чиниш - свесним одрицање од зла и прање од греха - кад се будеш причешћивао једна те иста благодат је у оба чина, колико је исти и Христос у оба догађаја. дакле, крштење се не понавља само због чина миропомазања и новог рођења, кад си примио печат дара Духа Светога, да се можеш назвати хришћанином и то ти нико никад не може одузети - па ни ти сам себи одрицањем од Бога. оно што можеш себи да приушитиш, без имало психологизма, је да поделиш на Литургији са свима нама свој удео у путиру, да се поново и увек и изнова переш од греха и обожујеш. веруј ми да ниси ништа пропустио тиме што си одмалена крштен, напротив - имаш Бога и анђела чувара који те нису напустили малтене од рођења, па надаље целог живота, иако ти можда и јеси њих Andre Williams, Милан Ракић, Срђан Шијакињић and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Октобар 7, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 Nema Mlađo ponovnog krštenja, jer ti stoji ono u Simvolu koji se i čita na samom krštenju *....ispovedam jedno krštenje za oproštenje grehova...* E sad, ti slobodno pitaj sveštenika, na kraju on je i *dužan* da ti objasni sve što ti nije jasno Ih, kasno sam videla Lidijin post, izvinjavam se Млађони and Анастасија је реаговао/ла на ово 2 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 7, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 што се тиче конкретно чина причешћивања, требало би претходно да се исповедиш јер си покајник али и да се посаветујеш са свештеником како би те неко водио кроз духовни живот, као што имаш и телесне родитеље а касније, како се договорите и како будеш напредовао, за сваког је лична мера. Јанко, Млађони and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 @Grigorije22 @Lidija Hvala na odgovorima @Medenica Pogodio si ga kao sekirom u med. Hvala na odgovoru. Andre Williams, Милан Меденица :), Лидија Миленковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 7, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 е да, мислим да је време да полако кренеш да читаш књигу и тему из мог потписа :drugarstvo: знам да ћеш уживати и да ће ти уједно и предупредити многа непостављена и неосвешћена питања клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 Hocu samo sam sad umoran.... Sutra-prekosutra. Andre Williams and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 7, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 Hocu samo sam sad umoran.... Sutra-prekosutra. опуштено, неће нигде побегну клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Октобар 7, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 Jednom za cio život... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 8, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2012 Moram te upozoriti i na to da ako zaista vjeruješ, misliš, pomišljaš ili ti se to tako čini da tvoje krštenje nije baš sasvim kompletno i ako misliš da je zbog toga nepotpuno ili nedovoljno blagodetno ili čak i da upšte nije bilo blagodetno i ako misliš da ga zbog toga treba ponoviti, ne dopuštaš se samo nekakve obične zablude već i jeresi, hereze, Crkvom osuđene, takve stvari naučavaju samo jeretici i sektaši. Krštenje se može ponoviti samo pri ozbiljnoj, opravdanoj sumnji da je prvo bilo provedeno nevaljalim načinom tj. pronađe se kao invalidno u formalno-kanonskom smislu. Na primjer kad ga izvrši osoba koja na to nema ovlasti tj. pravo, recimo sveštenik pod epitimijom, interdiktom ili osoba isključena, ekskomunicirana iz Crkve. Anabaptizam Skoči na: orijentacija, traži Anabaptizam je radikalni ogranak Lutherove reformacije čiji pripadnici smatraju kako krštenje izvršeno odmah nakon poroda nema vrijednosti jer je dijete nerazumno, pa stoga obred treba ponoviti kada čovjek dođe do potpune umne svijesti. Najpoznatiji sljedbenici ovog učenja su Amiši, baptisti, huteriti, menoniti, Crkva Brethrena, i Brethren u Kristu. Vođe anabaptističkog pokreta su frizijski teolog Menno Simons i njemački pastor Thomas Münster. Takvo nešto je jeresi ili herezom i u pravoslavlju i u katoličanstvu podjednako: http://hr.wikipedia....iki/Anabaptizam RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 8, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1349648019' post='725811] што се тиче конкретно чина причешћивања, требало би претходно да се исповедиш ... Narocito ono za EU i slicne marifetluke ... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука