Sir Oliver Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Лично сматрам(погледавши Лазарев статус) да ништа нема лоше у томе,да човек крене да се бави оним што воли на неком другом месту,заправо,неком свом месту. Ако у Лазаревом напуштању овог ЖРУ пројекта има нечег снобовског и неког елитизирања,то ће се временом јасно као дан видети јер неће моћи да се оствари као теолог а ако он жели да започне неки пројекат из чисто практичних разлога да би што више дао себе,то не треба замерити. Што се тиче теологије,само ако је прожета личним подвигом-делотворна је као и сам теолог. Неко овде рече, да,Господ када је послао Апостоле да поповедају свим народима,није мислио буквално него...како би...само одабаним талентованим....смешно јер Господ сам захваљује Оцу што се све оно тајанствено и божанско сакрило од учених а дало се простима.А зашто? Dobro, a šta je sa onima koji nisu prosti? "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Шта за тебе значи у овом контексту и смислу,прост и учен? По мени,на простог се мисли онај који приступа вери чистог и простог срца,не надимајући се сопственим знањем а учен у овом контексту је баш ово,онај који се надима својим знањем и ослања се искључиво на свој интелект. Онда сходно томе,следиле би велике теолошке расправе и такмичења а пошто је Бог сакрио од таквих,па је дао простим рибарима кључ Царства Небеског,следила је мисија,исповедање,жива вера и жива реч. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 И ако нам је дато да мало више знамо,од Бога је то дар,па по којим аршинима се меримо на изабране,односно талентоване? Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Да будем до краја јасан: Како су се нашли неки који су критиковали рад сајта, напуштали, пљували по друштвеним мрежама, исмајавали, омаловажавали... рекох ДОБРО! Хајде да дамо свима могућност да се покажу као урадници, креатори, потпуно самостални радници на овом сајту, хајде да направимо странице и групе где ће СВАКО, али СВАКО да направи своју "нишу" и да ради оно што мисли да је добро, а уједно да користи ресурсе, чланство и све што има мрежа Поуке. Још, има опцију да позива људе, да их убацје у ту своју групу, да им шаље групне мејлове када изађе нови текст... И? Наравно, од критиканата ни трага ни гласа. Још, када им кажеш да имају ту могућност, крену са некаквих непотребним правдањима, смушеним одговорима. У реду бре, не морате... идите где хоћете, радите шта хоћете, ко вам брани? Да ли вам можда не оговара софтверска решења? Можда смо ту затајили? Не бих рекао... пре је у питању заиста нешто друго. АЛИ, да пљујете и исмејавате и вређате- е то неће моћи јер ћу вам тада у лице рећи да сте лицемери. Оставите онда ЖРУ да пропадне и ухуши се у свом кукољу (како рече врли брат теолог) или да се жабе и крокодили прождеру (како рече некада један бивши члан, за кога се истопставило да је наркоман и најобичнији кретен који напаствује жене а уста пуна литургије, слободе, заједнице)... пустите нас! Супер, прошаћемо! Браво, живело православље! Живела теолошка слобода! Ма мука ми је бре.... Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Оче,сигурно није ни мислио ни на тебе ни на друге,не верујем да би људе називао кукољем,можда пре гомилу бескорисних текстова и тема али просто мора и тога да буде. Ма није Лаза ништа ни рекао! Све што је казао потпуно поздрављам, свако има право... увредљиву поруку је написао сасвим други човек. И нека је написао, морало је да се деси да покренем ову тему некада. Боље што пре јер нисам баш толики ципов у мула да ћутим. А да, сајт ће ићи даље, развијаће се све више и више, будите убеђени у то. Јадранка-Дервента and мирођија је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Шта за тебе значи у овом контексту и смислу,прост и учен? По мени,на простог се мисли онај који приступа вери чистог и простог срца,не надимајући се сопственим знањем а учен у овом контексту је баш ово,онај који се надима својим знањем и ослања се искључиво на свој интелект. Онда сходно томе,следиле би велике теолошке расправе и такмичења а пошто је Бог сакрио од таквих,па је дао простим рибарима кључ Царства Небеског,следила је мисија,исповедање,жива вера и жива реч. možda ste u pravu, i naravno kao i uvek sigurno ima više od jednog ispravnog tumačenja biblijskog termina prost. No kad već pomenuste ribare, moram primetiti da je celokupna hrišćanska vaseljena ipak više bila naučena od učenog Pavla nego od neukih ribara, a da o učenosti kasnijih učitelja Crkve ne govorimo... "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Jedna od najboljih stvari u vezi ŽRU je što ima pregršt tema za svakoga iz najrazličitijih oblasti. A ako se nekome to ne dopada, ili misli da su neke teme beskorisne ili manje vredne od drugih, to je njegov lični problem i tiče se samo njega. Niko nije vezan lancima da mora da bude ovde мирођија, jermel, Јадранка-Дервента and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 пусти оче,све је добро и сви те воле и поштују и твој рад. Далеко од тога да ја очекујем да ми сви воле и поштују. То свакако није истина нити ће бити. Пре ће бити оних који и неће волети и неће поштовати, али то није ни битно. Овде се тиче читаве заједнице. Ово и не радим да би ме неко волео и поштовао, најважније је да ме воли и поштује моја жена и дете и да се са њима осећам вољеним и поштованим. Оно што очекујем од заједнице која је овде, а првенствено од свештеника и теолога да не мере где је ко, на којој је парохији, да ли је у милости и немолости епископа (то сви ваљда знате да је релативна ствар), да ли је леп или ружан... ваљда нам је мера да сви узрастамо ка Христу и да једно друго вучемо, некад мало и грубље, ка спасењу. Ваљда није ствар да се расцепамо и поделимо ко амебе и бичари... свака вашка обашка. А сад када ме неко буде убедио да .blogspot или wordpress даје веће могућности од наших софтверских решења (која су заснована на најбољем софтверу за умрежавање), пашћу на причу о слободи и креативности. У супротном ће цела прича да управо буде на ономе: овде је кукољ, овде су никакви људи, глупи, тупав...а то изводи сасвим друге закључке. Angelus, Драгана Милошевић and мирођија је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 ..."Стойте в свободе, которую даровал нам Христос", - поучает нас Апостол (Гал. 5, 1). Перестаньте быть "совками", становитесь христианами и детьми Божиими, наконец! Помните и поддерживайте в себе бодрый духовный тонус, желание бороться с трудностями, приобретайте хороший борцовский дух, помня, что все мы воины Христовы. Оче Иване свака Вам част за све и нека је све у славу Божију,а ево данас лијеп дан,пун мириса живота,да ли духовно и молитвено посјетисмо наше најмилије на вјечним почивалиштима,ех да видите само код неких како је то изгледало,ракија и трпеза на сред гробова,само музика и пјеваљка да "каже" своје,нигдје ни кадионице,ни молитве,кад ће се то измијенити,али добро,шта ћемо различити смо,тако се и овдје учимо једни од других,зато и имамо наше младе теологе,да их питамо и да нам кажу оно што не знамо и по нешто и ови неуки и прости знају,ха шта мислите,знам Ви сте човјек чиста срца и свакоме дате прилике да се поправи,како ето веле парафразирам "неки поп из селендре",а из малих кућа и ето тих селендри како их зову излазили су увијек велики људи,није ово никакво идолско,лажно додворавање,него гола истина,итд.,а ево великих,скромних који се нигдје не истичу,па да нешто и научимо од њих: http://eparhija-zahumskohercegovacka.com/?p=5229 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Možeš li osnovnoškolcima govoriti o kvantnoj fizici? Ne mozes, ali ih mozes postepeno dovesti do tog stadijuma. ako misliš da ne možeš, zašto misliš da je sa teologijom drugačije. Zato sto ces "deci" dati "mleko", a kasnije jaku hranu, ali ih neces ostaviti "gladne" jer ne mogu da svare jaku hranu. To je odgovor na tvoju izjavu "teologiju teolozima". idite i naučite sve narode ne znači svakog živog stvora na zemlji, već talentovane pojedince u narodima. Talentovani pojedinci trebaju da vrse propoved i da na najbolji nacin nauce pojedince koji hoce da saznaju. Teologija je za svakog koga ona interesuje, isto kao i matematika, fizika, hemija, biologija,geografija..... samo se mora ici postepeno od temeljnih stvari pa navise. Niko se nije rodio kao teolog. Kad su ribari od pre 2000 godina mogli da shvate, mogu i ostali. Анастасија and Биљана је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 @@Angelus, Нема потребе да ме хвалите заиста. Непријатно ми је а и разговарамо о нечем другом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Ovoliko zuci i neprijatnosti zbog Lazarevog statusa i najave odlaska? Svasta. Taj odlazak je moguc jedino ukoliko ne bi bilo nikakvih komentara, bilo statusnih ili tematskih, na takve najave. A ovako, jos ce dotore da nas operise za dz. Samo opusteno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Чини ти се да су лијепо и просто говорили. Ми о св.Оцима имамо идеалну слику, од онога што прочитамо у књизи као нека њихова бесједа објављена и сл. Они су исто много компликовали у многим расправама око појмова који су практички људском разуму не појмљиви, попут божанске природе, односа личности св.Тројице итд...некад ме ужасне помисао да су због тога падале анатеме, бацана проклетсва, падале главе и захладњивали односи. Теологија наравно томе није крива, али показује колико далеко се у компликовању може отићи, а да обични човјек ту скроз буде доњи. Naravno da postoje pitanja koja su komplikovanija i ona koja su prostija. Za neke je zaista potrebno poznanje a ne samo znanje. Ali ne mozemo teologiiju rezervisati samo za teologe. Naravno, neophodno je da svako ko se bavi kritikom teologije bude svestan svog (ne)znanja i spreman da saslusa onog ko vise zna i da se sam trudi i izucava materiju. Ja ranije nisam nikako mogao da shvatim simbolicnost biblijskih prica i dogadjaja i da prihvatim da se neki mozda nisu dogodili. Sada vec razmisljam drugacije jer sam uvideo neke stvari. Znaci da oni koji nisu teolozi nisu nesposobni da ista shvate iz teologije, pa i trijadologiju, ovaplocenje.... http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Ovoliko zuci i neprijatnosti zbog Lazarevog statusa i najave odlaska? Svasta. Ниси лепо прочитао... тај стаус је повод да се разговара о нечему другом, а погледај поруке па ћеш видети шта је мени засметало... можда је некоме нешто друго. Конкретно, Лазина порука и одлазак ме жалости као човека али то пздрављам као одлуку и то је то. Његова слобода, његова одлука, да је мени жив и здрав, рекламираћу оно што бу дерадио ако то буде желео и биће увек мој пријатељ као што и јесте који долази код мене кући и ја код њега. Смета ми и љут сам што неко омаловажава оне који остају називајући их кукољем, тј. да ће се све ово угушити у свом кукољу... и то није написао Лаза... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Ниси лепо прочитао... тај стаус је повод да се разговара о нечему другом, а погледај поруке па ћеш видети шта је мени засметало... можда је некоме нешто друго. Конкретно, Лазина порука и одлазак ме жалости као човека али то пздрављам као одлуку и то је то. Његова слобода, његова одлука, да је мени жив и здрав, рекламираћу оно што бу дерадио ако то буде желео и биће увек мој пријатељ као што и јесте који долази код мене кући и ја код њега. Смета ми и љут сам што неко омаловажава оне који остају називајући их кукољем, тј. да ће се све ово угушити у свом кукољу... и то није написао Лаза... Znam to, procitao sam status, znam zasto ste vi ljuti ali koliko dam procitati izmedju redova u postovima drugih forumasa koji ovde pisu oni se fokusiraju na opste neko otudjenje teologa od naroda/nas a ne toliko na omalovazavanje na tom statusu. Na to sam mislio kad sam napisao toliko rasprave. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука