w.a.mozart Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 već vidim naslov na žrullz.net sveštenik Ivan se razveo pa ponovo oženio da bi mu Aphex Twin bio kum na venčanju (izvinjavam se ) Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Иване, да смо људи не бисмо јавно овакве приче водили. Ви се јесте осетили прозваним - можда је и требало, себе питајте уместо што се ипак на друге осврћете а кажете да вас критике не дотичу - зато тако бурно и реагујете. Туђим гресима се не бавим - та арена није за мене - колико год вас моје деловање на другим нивоима на друге подсећало. Нисмо деца, и за мене ова преписка нема смисла, тако да знам да погледам на сат када треба да одем. Нећу вас више узнемиравати. Наравно, и за мене је ова преписка готова. Да си заиста хтео да ми нешто кажеш могао си пре него што си послао спорну поруку где читав рад ниподаштаваш и називаш кукољем, могао си да ми пошаљеп поруку, да ме позовеш телефоном, било како... наравно да ниси, већ свако моје обраћање теби је било као да ти се обраћа нека ништица... зато ти ова прича не стоји. И нека си, опет ту слобода игра кључну улогу, ја нисам ни трабао да ти се обраћам са молбама за нешто... уосталом ко сам ја и шта теби уопште значим.. Рекао сам зашто сам одреаговао бурно, не бих да се осврћем поново. Имам одговорност да одреагујем на такве ствари као и свако ко се озбиљно бави нечим. Просто, главни сам и одговорни урадник, хтео- не хтео... Ја се такође не бавим туђим гресима, али се бавим проблемима који ти греси наносе мојој породици, читавој заједници овде и Цркви. То опет радим зато што сам одговоран. А као што видиш, ничији грех нисам поменуо већ сам причао о последицама. Али видиш ти си све моје грехе лепо послагао. И ако си. Ниси много погрешио, готово си све у милиметар погодио. Али немој да кажеш да се тиме не бавиш и да није твоја арена. Веруј, одлично се сналазиш у њој. И на крају, заиста нисмо деца, бар у том интелектуалном нивоу, одласли смо, колико- толико... вршњаци. Ја се веома озбиљно бавим тиме што се бавим и знам да и ти то исто радиш. Увек сам скидао капу твом раду и даље ћу то радити. Мало је таквих данас... али само да знаш да и ти носиш огромну одговорност те зато немој никада овде никога да упоређујеш са погрдним параболама. АКо нешто смета- искористи оцију "пријави"... то је сасвим довољно да одреагује неко из Администрације којој си и ти припадао. Ни ја тебе нећу више узнемиравати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Спорна реченица је и мене укључила у причу, па је ред да и ја нешто кажем. Прије свега рекао бих да се слажем са свиме што је Балтазар написао, а што се тиче спорне реченице, то је чини ми се ипак нешто између Николе и о. Ивана, са тим нисам најбоље упућен, а и да јесам не бих коментарисао. На жру форуму сам још док је и форум верујем био "жив". Када је (сам) констатована смрт Верујем напустио сам и Верујем и Жру и уопште форумашења. На жру сам се вратио случајно једном случајном посјетом форума и једне Лазареве теме. Једноставно сам осјетио потребу да размјеним мишљење са Лазаром, а у међувремену су се појавили још неки љиду, које јако цијеним. Та размјена мишљења и упознавање је достигло једну тачку у којој форумско писање нема више неког смисла јер због начина самог тог форумског писања углавном испада да се понављам итд. Ја, нити сам теолог, нити имам да дам Бог зна какву ријеч утјехе од себе. Оно што је моја преокупација и о чему сам писао, истина, тиче се свакога али и није за свакога тј. свјестан сам да моје неписање неће никоме недостајати нити се ко "лијечио " на том писању. Тако да неки поновни одлазак са форума у мом случају не треба да полаже рачун пред одговорношћу, јер је и моја улога на овом форуму мизерна. Ја сам доби што сам тражио и хвлал форуму на томе јер ми је форум то омогућио. Одласком не мислим да сам икога за нешто ускратио јер оно и што бих можда могао да дам од себе на форуму никоме не треба. Што се тиче блога, још увијек га немам и не знам да ли ћу га и имати. А ако га и покренем биће усамљен колико и моје теме на форуму, знам који људи би то читали и у томе нема ништа сензационално и ништа више од ћаскања неколицине интернет познаника који дјеле иста/слична занимања и сличне теме. У сваком случају хвала на свему, поздрав свима и све најбоље вам желим у даљем животу и раду. Ако којим случајем затребам било коме са форума, може ми се јавити и лако ће ме наћи, рецимо на фејсу. Дејан Васић, Васке ми је надимак, живим на Палама и то је то. Срдачан и братски поздрав! Јефимија Крунић, Јадранка-Дервента, Биљана and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Драги Дејане, заиста мислим да нема потребе да одлазиш... веруј ми уживам читајући твоје поруке. често због свакаквих глупости којима морам да се бавим када дођем на нет, немам увек прилику да коментаришем оно што пишеш. Ти као философ и верник можеш много помоћи људима. Да, некад је потребно обратити се човеку који неће увек разумети оно што пишемо. Дакле, једноставним речима. Чврсто верујем да многим људима значиш овде, па макар и самим твојим присуством некако осећају да је ово право место за њих. Заиста ми који смо млађи и ето имамо вољу да непшто радимо, не смемо никако да мрачимо и одустајемо. Никако. Сам сам много пута дизао руке (једном сам и заиста отишао, обрисао профил...), али сам ипак схватио да је то погрешан корак. Нема разлога за разочарења, осећања усаљености... волео бих да што пре организујем ЖРУ ДИВАН са тобом. Заиста. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 тј. свјестан сам да моје неписање неће никоме недостајати нити се ко "лијечио " на том писању. Колико појма немаш...... Јадранка-Дервента, Sherlock H., Јанко and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 али сам ипак схватио да је то погрешан корак neka svako sam shvati da li je ili nije pogrešan korak... kaj ne 301 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Велики је проблем што има много оних који нису спремни и одважћни да почну да пишу. Исто мисле да немају шта да кажу! Па то је потпуна пропаст. Наравно, да свако има много тога да каже. Зато је потребно да будемо и на "обичним и плитким" темама, као што треба са питањима да се убацијемода "дубоким" темама. Треба искористити прилику да сазнамо оно што никада нисмо могли ни да сањамо. Ја сам овде сазнао толико ствари, толик тога ме је одушевило и учврстило да то немам речи. Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 neka svako sam shvati da li je ili nije pogrešan korak... kaj ne Појма немам шта си цитирао w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 @,@@Јелина, Хвала, можда ипак имам погрешан утисак. Заборавио сам да кажем да је одлазак, поред свега, највише условљен обавезама тј. гомилом радова које морам у кратком периоду написати. Ако је моје писање ипак нечему служи на овом форуму, ево обећавам да ћу понекад нешто и поставити на форум али тешко да ћу имати времена и снаге за некакве дискусије. Ето, бојимсе да се и то може прогласити некаквим наступом са висине, па не знам колико то има смисла? Растанак није растанак, тако се и форум не може поистовјетити са Црквом. Ако икада буде ишта ваљало и вриједило оно што радим и покушавам да радим, вриједиће и за Цркву. Тако да ту смо једни за друге али можда у нешто измјењеном облику. jermel, Andre Williams, Јанко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Појма немам шта си цитирао pojma nemam ni gde sam parkiro Јадранка-Дервента and Gandalf Sivi је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Ljudi, zaista nisam u toku šta se zbiva, ali žalosti me ovo što čitam. Imam jednu molbu, ukoliko nije odveć smiona - molim vas, ukoliko imate neke lične nesuglasice riješite ih van javnosti. Molim vas oprostite ako zvuči bezobrazno ili nekako slično. Moram obrazložiti, naime - kada god me neko pita nešto u vezi vjere ja ga uputim na sveštenika, kao i na ovaj forum! Eto, vjerujem da ova prepiska ne koristi nikome i nikoga ne raduje, sem neprijatelja kojih uvijek ima. Praštajte ako koga uvrijedih, nemam lošu namjeru... Олимп је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Ово ми је веома занимљиво... можеш ли да појасниш ово? Ево, конкр. примера, кога ће свако препознати и разумети. По мом личном мишљењу, највећи теолог (свих времена, жива рекапитулација васколиког православног предања и богословља) је +Атанасије Јевтић. Највећи је зато, између осталог по ономе што сам претходно написао у вези величине једног теолога, што када говори о богословљу нпр Максима Исповедника, мој отац који нема појима о богословљу, може без напора да прати владику и да савршено разуме о чему владика прича. То значи то : да је богослов онолико велики колико може да се спусти ниско... и тиме пренесе узвишену истину, мисао или идеју како би се неко, ко није на том високом интелект. нивоу егзистенцијално и онтолошки и у сваком другом погледу благопријатно "окористио". Марко је то такође лепше и боље рекао: "Свако богословље које није сврсисходно, односно које не изграђује заједницу као Тело Христово и није у суштини богословље, већ трућање." jermel, w.a.mozart, Миљан Крстић and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Октобар 7, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 Ја бих још додао да су се многи свети попут поменутог св. Максима веома "дубоко" изражавали, али у кореШподенцији са себи сличним умовима, који су на истим висинама, док су се у додиру са "сиротињом рајом" спуштали до најнижих низина, да их и ови разумеју. То је ширина правог теолога-да свима будеш све... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Октобар 7, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 e ljudi, nemojte samo molim vas da poredite svete oce sa likovima koji ocigledno imaju probleme sami sa sobom na prvom mestu a onda i sa drugima na drugom mestu....jes da mozda dele titulu teologa ali je to nebo i zemlja. a i vi oce ivane, mislim da imate preveliku vezanost za ovaj internet projekta.... ne bi dalje jer i ovako mi je muka da sve ovo citam pa da ne produbljujem pricu... Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Октобар 7, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 Боже драги и мили,па од јуче не прође ова прича,колико се само отишло далеко...а колико овдје има дивног народа и корисника сајта,па да ли вриједи толико приче око неколико њих,па ко смо ми остали овдје,како дивно рече господин Владимир,колико је овдје добронамјерних људи,да ли смо ми и чему важни,колико још људи паметно пише,труди се,не знам,али не видим смисла...Нисам теолог,али ни не патим да будем,поздрављам све који јесу,али знам једну народну која каже да није важно шта је речено,него ко је рекао,а видим једну трибину једних те истих који нешто доказују,показују и нигдје краја,судија је Бог свима нама и ево видите ви који уређујете овај сајт,да је читавом народу мука од свега тога и најбоље би било да се ова тема и обрише,да не буде једно ругло и прљав веш неких који су били ту,а сад нису,врло важно,идемо даље,као и све у животу.Долазе други,а пун је интернет,као ризница литературе православне,на руских,грчим сајтовима итд.а посебно колико још младих,амбициозних теолога чека своју ријеч. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука