kordun Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 @Vlada Lambada,jel si muško ili žensko,meni ovo Vlada (znaš ono ko Mara ili Stana) vuče na ženski rod,bez zezanja ? brate/sestro ja ne doživljavam pojam nacionalno na takav način kao ti,mislim da grešiš u nekim stvarima,prvo treba razdvojiti etničko od religioznog,jer po tebi ispada da Srbi nisu ni postojali dok nisu primili hrišćanstvo... Moram te ispraviti za Teslu,niej istina da je tesla bio ateista,Tesla je bio vjernik,čak je pisao pravoslavne pjesme,ima sigurno na internetu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 @Vlada Lambada,jel si muško ili žensko,meni ovo Vlada (znaš ono ko Mara ili Stana) vuče na ženski rod,bez zezanja ? brate/sestro ja ne doživljavam pojam nacionalno na takav način kao ti,mislim da grešiš u nekim stvarima,prvo treba razdvojiti etničko od religioznog,jer po tebi ispada da Srbi nisu ni postojali dok nisu primili hrišćanstvo... Moram te ispraviti za Teslu,niej istina da je tesla bio ateista,Tesla je bio vjernik,čak je pisao pravoslavne pjesme,ima sigurno na internetu... bitno je da donosiš zaključke , a ne znaš ni s kim razgovaraš muško li je žensko li je ?! sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol Драшко and kordun је реаговао/ла на ово 2 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 Za neke od osoba sa spiska, sam se začudio.. .zapravo šta ima da se čudim, ali prosto nisam razmišljao o njihovoj nacionalnoj pripadnosti...Njihova imena sam posebice povećao... Naravno poruka ima za cilj više informiranost i interesantnost nego naglašavanje različitosti.Hrvat je isti ko Srbin.lista je sa...hrvatskog wikijaPoznati Hrvati koji su iz uže Srbije su: glumci Aljoša Vučković, BORO STJEPANOVIĆ, Žarko Radić , Bogdan Diklić, SLAVKO ŠTIMAc, Milan Štrljić (vratio se u Hrvatsku, kćer Iva Štrljić, glumica je ostala u Beogradu), šahist Petar Trifunović, nogometaši SLAVOLJUB MUSLIN, Stjepan Bobek, Zlatko Čajkovski, Florijan Matekalo, Ivan Ćurković, Franjo Šoštarić, Ivica Kralj, DRAGAN MANCE, Antonio Rukavina, Srđan Mrkušić, plesač Aleksandar Josipović, slikar i dekorater Dragutin Inchiostri Medenjak, operna pjevačica Biserka Cvejić, vaterpolisti VANJA UDOVIČIĆ (rođeno ime Franjo), Ratko Rudić, Vlaho Orlić, pjevač Zlatko Pejaković, botaničar JOSIP PANČIĆ, povjesničarka Ljubica Štefan, povjesničari Ivan Božić, Jorjo Tadić, glumice NEDA ARNERIĆ, Anja Alač (kćer hrvatskog glumca Aleksandra Alača i glumice Vesne Čipčić), ANICA DOBRA, filmski kritičar i teoretičar filma Severin Franić i njegova kćer Ana Franić, scenarist SINIŠA PAVIĆ, književnici Antun Šoljan, Gvido Tartalja, književnica Marija Čudina, jezikoslovac Vladimir Anić, general JRZ i PZO Zvonimir Jurjević, arhitekti Ivo Kurtović, Mate Bajlon, liječnica Slavka Morić, kazališni kritičar i novinar Feliks Pašić, povjesničar umjetnosti i likovni шkritičar Jerko Denegri, povjesničar književnosti Nikša Stipčević, fotograf Ivo Eterović, sociolog i prevoditelj Aljoša Mimica, atletičari Ivan Gubijan, Franjo Mihalić i drugi.Po majci su Hrvati pjevač MILAN MLADENOVIĆ, nogometaš Siniša Mihajlović, glumac Vladimir Petrović (Žikina dinastija), general Veljko Kadijević i drugi. Brojni su borci hrvatskih partizanskih brigada živjeli u Beogradu ili u drugim gradovima u Srbiji (Ante Banina, Ljubo Ilić, Rudolf Primorac, Nenad Parenta, Paško Romac, Stjepan Filipović) Hrvatskog su podrijeta konvertiti VOJISLAV ŠEŠELJ, Frenki Simatović, Vladimir Štambuk (sin diplomata Zdenka Štambuka), pravnik i diplomat Lujo Bakotić, političar Matija Ban, književnici Vid Vukasović Vuletić, Marko Car, Sibe Miličić, tužitelj srbijanskog Specijalnog suda za ratne zločine i organizirani kriminal BRUNO VEKARIĆ njegov otac direktor beogradskog Instituta za međunarodnu politiku i jugoslavenski diplomat Vatroslav Vekarić.Ако је Хрват исто као Србин, чему онда оваква тема...Заборавио си још Патријарха Иринеја, војводу Мишића, Дражу Михајловића....свашта с тобом... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Знам да је Исак Србин( Ненад Асић). ??? ово нисам знао.. Јесу ли му оба родитеља Срби? Знам да се ломио око религије...али нисам знао да је Србин.. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука