Ненад Написано Март 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Цитат Колико су максимално дуго у Сунчевом систему присутне комете које у њему тренутно лете и од којих неке и сами повремено можемо видети на небу? Цитат Ostavio sam ti onaj link za ASTRONOMSKI MAGAZIN tamo možeš naći odgovore na pitanja u vezi astronomije da ja sad ne kopiram ( http://www.astronomija.co.rs/komete.html http://static.astronomija.co.rs/suncsist/komete/index.htm ... komete ... ) Прво, није требало ништа да копираш. Требало је само да напишеш пар цифара! Друго, на овим линковима нема одговора. А то колико чак и твоји линкови потврђују моје ставове, говори нам рецимо овај цитат са првог линка: "Nije sasvim jasno poreklo kometa. Po jednoj teoriji..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 22, 2010 Пријави Подели Написано Март 22, 2010 Цитат vidi , ti možeš da oboriš sve moguće POSTOJEĆE teorije , ali , time nećeš dokazati ništa više nego da su ONE netačne ! Ненад Цитат Креационисти и еволуционисти се слажу око 99% научних чињеница (физика, математика, биохемија, микробиологија, квантна физика, ............................................) Проблем је само у томе што се под свом том науком пропагира и једно псеудонаучно веровање да је жива ћелија настала сама од себе. Тако почиње заплет те научно-фантастичне бајке. ОДГОВОР: nije ništa manja fantastika ono u šta ti veruješ, ako ćemo pravo ... a... da - ne zna se kako je nastao život , a evolucija se NE BAVI nastankom nego razvojem života ... 1:0 Цитат Što se Meseca tiče, izvesno je da se on udaljava od Zemlje ! To ne znači da se uvek (i istom brzinom) udaljavao ... Ненад Цитат Не значи. Али ако ти верујеш да се он кретао другачије, то није наука. Наука се заснива на чињеницама. ОДГОВОР: nisam rekao da ja verujem ... ako neko misli jedno ili drugo - treba da dokaže jer dokazuju se pozitivne tvrdnje ... znači - lepo sam rekao ... 2:0 Цитат Mene uopšte ne brine što su MNOGE pojave i dan-danas neobjašnjene od strane nauke ... (zašto bi ?) Ali , mnoge stvari koje su dokazano tačne se kose sa kreacionističkim shvatanjima i tu ... nema pomoći ! Ненад Цитат Не разумем те јер је еволуција та која нема објашњења... као што и сам кажеш. А требало би да ти смета јер... веровати да је жива ћелија настала сама од себе је мало смешно. ОДГОВОР: možemo da preživimo (i moramo) ne znajući razne stvari ... smešnija su kreacionistička obašnjenja ponavljam : evolucija se NE BAVI .... itd. 3:0 Цитат ali , ti krećeš , čini se, sa predubedjenjem da je bog stvorio svet , pa te to ometa da objektivno rasudjuješ Ненад Цитат Ја сам био сам атеиста тако да су моја предубеђења еволуционистичка. Дакле, још једна грешка. ОДГОВОР: jedna predubedjenja si zamenio drugim ... nije greška ...4:0 Цитат ne trudi se ... niko nije (niti može to ...) dokazao da je bog stvorio svet (t.j. da bog postoji) ipak , vi samo verujete u to - bez ikakvih dokaza ! Ненад Цитат Нико није доказао ни да је живот настао сам од себе. Па ви верујте у то - без икаквих доказа... само што ћете се кајати целу вечност. ОДГОВОР: ko smo to MI ? obraćaj mi se u jednini ... i ne znaš da li ja verujem u bilo šta ili ne !!! Ненад Цитат А... није ти пало на памет да неки од нас имају натприродна искуства? (Сваки еволуциониста без доказа верује да тако нешто не постоји и да су такви људи једноставно наивни) ОДГОВОР: opet ti znaš šta je meni palo na pamet ... ili nije ... 5:0 p.s.što se tiče kometa, ne znam odgovor pa sam ti ostavio one linkove ako nisi našao to što ti treba ... žao mi je . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Март 22, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 22, 2010 Цитат što se tiče kometa, ne znam odgovor pa sam ti ostavio one linkove ako nisi našao to što ti treba ... žao mi je Могао си бар овде да ми даш један поен па да буде 5:1 8084.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miki Написано Март 22, 2010 Пријави Подели Написано Март 22, 2010 Цитат vidi , ti možeš da oboriš sve moguće POSTOJEĆE teorije , ali , time nećeš dokazati ništa više nego da su ONE netačne ! mislim , nećeš nikada dokazati da je tvoja teorija o nastanku ... bilo čega - ispravna ! Što se Meseca tiče, izvesno je da se on udaljava od Zemlje ! To ne znači da se uvek (i istom brzinom) udaljavao ... Mene uopšte ne brine što su MNOGE pojave i dan-danas neobjašnjene od strane nauke ... (zašto bi ?) Ali , mnoge stvari koje su dokazano tačne se kose sa kreacionističkim shvatanjima i tu ... nema pomoći ! Ostavio sam ti onaj link za ASTRONOMSKI MAGAZIN tamo možeš naći odgovore na pitanja u vezi astronomije da ja sad ne kopiram ( http://www.astronomija.co.rs/komete.html http://static.astronomija.co.rs/suncsist/komete/index.htm ... komete ... ) ali , ti krećeš , čini se, sa predubedjenjem da je bog stvorio svet , pa te to ometa da objektivno rasudjuješ ne trudi se ... niko nije (niti može to ...) dokazao da je bog stvorio svet (t.j. da bog postoji) ipak , vi samo verujete u to - bez ikakvih dokaza ! jer, dokazati da je Darvinova teorija (ili bilo koja druga) - čista glupost , ne dokazuje ništa vama u prilog ! Dokazuje samo da ne znamo ,ne znamo , ne znamo ... Брате, опрсоти али сморио си са овим постовима! Цијело вријеме бацаш 2-3 релативистичке флоскуле без иједног јединог аргумента. Пусти брата Ненада да и даље овак лијепо разобличава теорију еволуције. Немој молим те да спамујеш без потребе јер о овим стварима, као и ја, немаш благе везе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Март 22, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 22, 2010 А сада озбиљно да одговорим... али без бодовања... :smiley: Цитат nije ništa manja fantastika ono u šta ti veruješ, ako ćemo pravo ... Да, али ти своју веру називаш науком и апсолутном истином, и другачија вера је забрањена законом. Цитат a... da - ne zna se kako je nastao život , a evolucija se NE BAVI nastankom nego razvojem života ... 1:0 Сваки еволуциониста верује да је живот настао случајно, сам од себе. Штета што нико тако проницљив као ти, није Милеру рекао да се еволуција не бави настанком живота када је започињао свој експеримент. Ваљда се бавио тиме јер није имао ко да га обавести да као еволуциониста не треба тиме да се бави, већ да се прави луд као сви остали. :smiley: Цитат nisam rekao da ja verujem ... ako neko misli jedno ili drugo - treba da dokaže jer dokazuju se pozitivne tvrdnje ... znači - lepo sam rekao ... 2:0 Ја верујем да је Бог створио Месец, и мислиш да ја своју тврдњу треба да докажем? Ти верујеш да је Месец настао тако што је Земљу поткачило непознато тело које је дошло из непознатог правца... и то ти је довољно уверљиво иако се сваких 10 до 15 година таква објашњења мењају јер постају очигледно смешна. Али... важно је да је теби то објашњење довољно и да ти је савест мирна. То и јесте циљ свих тих атеистичких бајки. Цитат možemo da preživimo (i moramo) ne znajući razne stvari ... smešnija su kreacionistička obašnjenja 3:0 Можемо да преживимо не знајући разне ствари... само тада не треба да тврдимо да знамо све, и да је све што претпостављамо апсолутна истина и да нико други не сме да мисли другачије. Цитат jedna predubedjenja si zamenio drugim ... 4:0 Човек има времена до краја живота да промени своја погрешна еволуционистичка предубеђења. Ако их на време замени исправинм "предубеђењем" да постоји Бог, може се спасити вечног пакла. Модерни мислилац, један од најпознатијих заступника еволуције Antony Flew, недавно је објавио да одбацује своје вишедеценијске радове засноване на атеистичким претпоставкама и да признаје натприродног Творца. Можда би ти његова нова књига "There is a God" помогла да убрзаш свој пут од заблуде до истине. Цитат ko smo to MI ? obraćaj mi se u jednini ... i ne znaš da li ja verujem u bilo šta ili ne !!! Али ти ниси једини еволуциониста. А то да верујеш у еволуцију види се из сваке реченице. Цитат p.s.što se tiče kometa, ne znam odgovor pa sam ti ostavio one linkove ako nisi našao to što ti treba ... žao mi je Ово је толико неозбиљно, и толико показује колико си некритичан према ставовима које браниш, да постаје очигледно да у њих верујеш управо зато што их ниси довољно испитивао. Не треба слепо веровати ауторитетима, па макар они запосели све државне школе и факултете на свету. Ако те испитивање истине превише не занима, брањење својих ставова са овако површним аргументима неће те одвести никуда. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Март 22, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 22, 2010 Цитат Брате, опрсоти али сморио си са овим постовима! Цијело вријеме бацаш 2-3 релативистичке флоскуле без иједног јединог аргумента. Пусти брата Ненада да и даље овак лијепо разобличава теорију еволуције. Немој молим те да спамујеш без потребе јер о овим стварима, као и ја, немаш благе везе. Хвала Мики. :smiley: Добро си ме потсетио да се вратимо на тему пошто од слабих аргумената у корист еволуције нема вајде ни за кога. Пре пар дана сам питао да ли неко зна колико је најдуже могуће да постоје комете које се данас крећу Сунчевим системом. То сам питао како би видели да ли нам наука, у овом случају астрономија, потврђује теорију еволуције и милијарде година, или Свето Писмо у коме пише да је свет створен пре око 6000 година. Одговор је да су све комете настале пре највише 10000 година! Ово се зна на основу губитка масе које је најдрастичније током проласка комете близу Сунца. Комете једноставно не могу постојати дуже од 10000 година. Да је Бог хтео да нам постави доказ на небу који би оповргао данашње униформистичке претпоставке, не би могао да нам да ништа очигледније од овога. Еволуционисти не верују да је Бог створио свет, па тако ни комете, и онда незнају шта да раде. Ево чак и на овом линку који је Улични Музичар дао, еволуционисти тврде: "Nije sasvim jasno poreklo kometa. Po jednoj teoriji..." Они увек, апсолутно увек, прво претпоставе да је еволуција тачна, па онда и најочигледније противне доказе прекрајају како год знају и умеју, само да не признају да Бог има било шта са тим. Тако је основа геологије и целе теорије еволуције заснована на кружном резоновању. На том непостојећем лебдећем темељу стоји цела филозофија ове безбожничке теорије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 22, 2010 Пријави Подели Написано Март 22, 2010 Nenade , E , nisam ti ja nikakav zagovornik teorije evolucije ... ja sam , po uverenju - nevernik !!! ne verujem nikome (i ni u šta) bez dokaza ... tako da , moraš da nadješ nekog evolucionistu da se sa njim ubedjuješ postoji sajt www.teorijaevolucije.com ima i forum tamo ... vrlo zanimljive diskusije ! pa , možeš sa njima ... al' da znaš da su vrlo potkovani (pazi se ...) mesec ... pa , ima teorija ... a , da je stvoren od boga je najmanje verovatno - meni ! e , izvini ako sam te zamajavao ... idi na onaj forum što ti rekoh (ja ću da te pratim ...) . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 22, 2010 Пријави Подели Написано Март 22, 2010 zaboravio sam ... da u pravu si za ono 5:1 , al' je to bio moj autogol ... crvenilo još nešto : ti polaziš od "činjenice" da je bog stvorio sve , pa onda to dokazuješ tako što nalaziš pojave za koje nauka nema zadovoljavajuća objašnjenja ... dada . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Март 22, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 22, 2010 Цитат E , nisam ti ja nikakav zagovornik teorije evolucije ... ja sam , po uverenju - nevernik !!! ne verujem nikome (i ni u šta) bez dokaza ... tako da , moraš da nadješ nekog evolucionistu da se sa njim ubedjuješ То уопште није лоше, само се немој задовољавати површним објашњењима. Пробај да дођеш до извора информације и открићеш кружно резоновање захваљујући коме еволуционе теорије изгледају логично. У многим случајевима ћеш открити да творац одређене претпоставке није имао никакав доказ за то што тврди већ буквално укључи машту и шта му падне на памет, а има смисла и слаже се са досадашњим претпоставкама, то постаје нова научна чињеница и улази у уџбенике. Да не причам превише у празно ево конкретних примера. Ово свима може бити занимљиво да провере. Гледајући многе тврдње из разних области униформизма уопште (еволуција у ширем смислу) у великом броју случајева оне (методе радиоактивног датирања, археологија, палеонтологија, историја, ...) се ослањају на чувену геолошку скалу (Geologic Column). Она је основа скоро целе еволуције. Ништа ту не би било чудно да је није измислио један адвокат - Чарлс Лајл (Charles Lyell) пре око 150 година. Тако је отац униформизма један лаик на чијој се измишљотини темељи цела еволуција. Други пример би најприкалдније било да наведем из текуће теме - астрономије. Причали смо о кометама и то о томе да је најстарија комета сигурно млађа од 10000 година. Е па еволуциониста који је први своју машту успешно употребио за одбрану еволуције звао се Орт. Он је знао да су комете веома младе, па му је као и свима било необјашњиво откуда оне ту када је Сунчев систем стар 4,5 милијарде година. Тада је уствари то било нешто мање... али то старење ствари по сто милиона година сваких десетак година је посебна еволуциона пошалица. Да се вратим на тему; Орт је мало маштао и закључио да га очи варају и да једноставно мора постојати неки извор комета... некакав облак који већ милијардама година снабдева Сунчев систем. Е захваљујући његовој активној машти, данас у књигама пише како је извор комета Ортов облак. И то вам је пример рађања једне еволуционе униформистичке теорије. Цитат postoji sajt www.teorijaevolucije.com ima i forum tamo ... vrlo zanimljive diskusije ! pa , možeš sa njima ... al' da znaš da su vrlo potkovani (pazi se ...) Тај сајт сам гледао отприлике крајем прошлог века па ми више није занимљив. Мислим да и овде има сведока који су на неким другим форумима пратили моја објашњења логике текстова са тог сајта. Ја сам уствари очекивао да ћеш ти бити на том нивоу па сам чекао да ми даш одговор који тамо стоји. Ти ипак ниси много испитивао ни званичну науку ни креационистичке теорије, тако да је расправа брзо дошла до заобилажења сопственог разума и прослеђивања на виши ауторитет. Тако је иначе увек код еволуциониста... и на крају би вероватно дошли до Чарлса Лајла па онда ко верује њему, а ко Светом Писму. :smiley: Цитат mesec ... pa , ima teorija ... a , da je stvoren od boga je najmanje verovatno - meni ! Веома логички неутемељено мишљење. Зашто то мислиш? Можда верујеш да ако га је Бог створио да би сигурно оставио некакав потпис који би сви без сумње препознали? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Март 22, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 22, 2010 Цитат ti polaziš od "činjenice" da je bog stvorio sve , pa onda to dokazuješ tako što nalaziš pojave za koje nauka nema zadovoljavajuća objašnjenja ... 0110_hahaha Погледај једну од мојих последњих порука у теми "Еволуционизам и Креационизам кроз призму науке". Видећеш чисте геолошке доказе без предрасуда и закључака. Требало би бар на том примеру да видиш да ниси у праву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Март 22, 2010 Пријави Подели Написано Март 22, 2010 Nenade, zamolio bih te da ostaviš ovdje linkove foruma na kojima si diskutovao sam evolucionistima(pomenuo si to u prethodnom postu).... Ova tema me veoma interesuje,tako da bi mi te diskusija itekako- dobrodošle. Hvala ti. Pozz Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 23, 2010 Пријави Подели Написано Март 23, 2010 Цитат: Ulični Muzičar 22. Март , 2010, 19:34:06 Цитат postoji sajt www.teorijaevolucije.com ima i forum tamo ... vrlo zanimljive diskusije ! pa , možeš sa njima ... al' da znaš da su vrlo potkovani (pazi se ...) Ненад: Цитат Тај сајт сам гледао отприлике крајем прошлог века па ми више није занимљив. Мислим да и овде има сведока који су на неким другим форумима пратили моја објашњења логике текстова са тог сајта.vidim da je forum radio tek poslednjih godina ...jesi ulazio u raspravu sa kompetentnim sledbenicima TE ... ili samo sa neukima ? ako jesi - daj link aj idi na taj forum a mi ćemo odavde da pratimo diskusiju i da navijamo za tebe ( 0102_laugh) (mada , sve i da dokažeš besmislenost TE , to ne znači automatski da je kreacionistička bajka jedino ostala kao odgovor) . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 23, 2010 Пријави Подели Написано Март 23, 2010 Цитат: Ulični Muzičar Цитат mesec ... pa , ima teorija ... a , da je stvoren od boga je najmanje verovatno - meni ! Цитат : Ненад Цитат Веома логички неутемељено мишљење. Зашто то мислиш? Можда верујеш да ако га је Бог створио да би сигурно оставио некакав потпис који би сви без сумње препознали? nije glavni problem da li je bog stvorio Mesec, nego da li ima boga!Ako bi bilo izvesno da ima boga , ne bi bilo teško poverovati da je i Mesec njegovo delo (pa , i bez "potpisa") Znači logički JESTE utemeljeno ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 23, 2010 Пријави Подели Написано Март 23, 2010 Цитат Цитат ti polaziš od "činjenice" da je bog stvorio sve , pa onda to dokazuješ tako što nalaziš pojave za koje nauka nema zadovoljavajuća objašnjenja ... crvenilo Погледај једну од мојих последњих порука у теми "Еволуционизам и Креационизам кроз призму науке". Видећеш чисте геолошке доказе без предрасуда и закључака. Требало би бар на том примеру да видиш да ниси у праву. Dokaze da je evolucija netačna ?ili dokaze da postoji bog? pa, možeš da dokažeš da je TE glupost , al' isto tako NE MOŽEŠ da dokažeš ovo drugo ! vi i evolucionisti se zanimljivo "ćerate" ... opovrgavanjem tudjih "teorija" mislite da dokazujete svoje 0102_laugh . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Март 23, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 23, 2010 Цитат Nenade, zamolio bih te da ostaviš ovdje linkove foruma na kojima si diskutovao sam evolucionistima(pomenuo si to u prethodnom postu).... Ova tema me veoma interesuje,tako da bi mi te diskusija itekako- dobrodošle. Ево теме у којој се највише дискутовало: http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=16&t=965&st=0&sk=t&sd=a Има 3270 порука... тако да није лако све прегледати crvenilo http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=16&t=938&st=0&sk=t&sd=a Овај други линк је до једне друге теме која има "само" 2266 порука. У њој сам нешто мање учествовао, али је било других са веома много корисних информација за неупућене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука