milan. Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1349185456' post='722138] да не помињем да онакве изложбе и груписање са крајње омраженим невладиним организацијама нимало не помаже. što se tiče izložbe, mislim da je ona posledica nekih frustracija i da je to loš potez i da ne doprinosi razumevanju njihovog problema... čak i da je svrha tih slika neka druga a ne da proziva i ismeva... mada ja opet ne vidim razlog da ih bijemo, može samo da nam se sviđa ili ne sviđa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1349185733' post='722142] мешаш бабе и жабе, слобода вероисповести је друго од сексуалне слободе јер се једна јавно а друга у интими спроводи. једино ако ниси у фазону да се сексуална слобода јавно спроводи ... па чија год. A "seksualna sloboda" je inače isto što i mogućnost seksa na javnom mestu? karabanana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Октобар 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 što se tiče izložbe, mislim da je ona posledica nekih frustracija i da je to loš potez i da ne doprinosi razumevanju njihovog problema... čak i da je svrha tih slika neka druga a ne da proziva i ismeva... mada ja opet ne vidim razlog da ih bijemo, može samo da nam se sviđa ili ne sviđa. Ko je rekao da ih bijemo?! I zar smo stvarno toliko bespomoćni da može samo da nam se sviđa ili ne?! :10500: :blink2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1349185733' post='722142] мешаш бабе и жабе, слобода вероисповести је друго од сексуалне слободе јер се једна јавно а друга у интими спроводи. једино ако ниси у фазону да се сексуална слобода јавно спроводи ... па чија год. nije tačno. ja sexualnu sbolodu mogu izraziti i na javnom mestu, tako sto cu poljubiti devojku, nije sexualna sloboda samo sex, vec i da prosetas sa partnerom/partnerkom, i to ti niko ne moze braniti. karabanana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Октобар 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 A "seksualna sloboda" je inače isto što i mogućnost seksa na javnom mestu? A kršenje javnog reda i mira?! Niko njima ne brani da rade šta hoće kad zatvore vrata za sobom. Kao i za bilo šta drugo, ali javno propagirati svoju nastranost/ bolest/ opredeljenje kako- god! Iskreno, žao mi je ljudi koji imaju stvarno problemma sa tim i bore se protiv toga, ali sam zato ubeđena da 90% njih tamo je iz fazona/plaćena, a i onako su samo marionete. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 ! I zar smo stvarno toliko bespomoćni da može samo da nam se sviđa ili ne?! pa, da. što se tiče izložbe to je privatna izložba, i ako ti se ne sviđa nemoj da je posetiš, ili napiši kritiku te ižložbe, ali nemamo prava da je zabranimo jer se nama ne sviđa... ipak, srbija je zemlja svih svojih gradjana a ne samo pravoslavaca, i sekularna je po uređenju, pa tako to sto slike vredjaju crkvu nije problem drzave. ja da sam predstavnik drzave koji moze to da zabrani, ne bih zabranio, koliko god se meni ne sviđale te slike kao pravoslavcu. ne mozemo mi krojiti drzavu tako da bude samo po meri pravoslavaca bez obriza sto smo vecina. karabanana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 Peskirici svih zemalja ujedinite se. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 što se tiče izložbe, mislim da je ona posledica nekih frustracija i da je to loš potez i da ne doprinosi razumevanju njihovog problema... čak i da je svrha tih slika neka druga a ne da proziva i ismeva... mada ja opet ne vidim razlog da ih bijemo, može samo da nam se sviđa ili ne sviđa. вараш се само зато што си амбивалентан или подржаваш тако нешто. чуј лош потез, таквом наспрамношћу се генерише зла крв да је барем одраз уметничког кича и неукуса већ је отворено провоцирање и позивање свих и редом тврдих група да их леше и бесе за пример ... не знам да ли схваташ колико су ти радови увредљиви за велику већину, чак и они који су против неких ликова и институција које се тако прозивају ће се груписати у хомосексуалне опоненте. ја их чак не би ни забранио, развлачио би их по медијима негативном рекламом толико да би сами затворили та врата и сами се организовали да ико икад не покрене такву акцију, а сваки покушај сами спречили или се инстант јавно оградили а не би их ни ја тукао, ал би подносили последице у својем политичком деловању отвореним прозивкама путем медија јер се чак ни квирија и слични нису оградили од таквих отворених деструкција по деловање хомосексуалне популације. за све постоји начин, а за све такве испаде би постали толико маргинализовани да не би успели да скупе 10 људи на улици, сама хомосексуална заједница би се окренула против сваког таквог деловања - јер је деструктивно у сваком погледу. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 То исти онај систем од кога ја покушавам већ данима да добијем дозволу да моја рођена жена може да остане у мојој (до мојега мојој) земљи? Исти систем који јој тражи да на рачуну има 12 просечних плата да би могла да остане ? Исти онај систем који мене и њу позива на информативне разговоре, док им кримоси слободно шетају по улицама? Управо тај систем. Управо те тај систем удари по носу ако само помислиш да јавно кажеш да се не слажеш са целом овом причом око овог и сличних видова манифестовања одређене сексуалне оријентације или било чега што тражи "Европа", док те са друге стране мрви и иживљава се над тобом. Управо тај накарадни и бирократски систем који треба мењати. О истом причамо. Испровоциран сам и ја и то дебело. Веруј ми да имам далеко више разлога од сваког од тих згубидана понаособ да кренем редом да млатим појединце у овој смрадији од државе. И шта сад треба да радим? Узгред, чиме их моја жена провоцира, бојом коже? Мисле да је циганка (као што су и сами циганни мислили испред општине на венчању), па их то провоцира? Те приче о испровоцираности и о деци задржи за неког другог. Ја нажалост сасвим добро познајем и твој систем и ту испровоцирану ”дечицу”. Систем нисам бранио, управо супротно. А нисам ни причао о "дечици", него о, рецимо, ликовима који су били у рату и из беса што се толика пажња поклања једној групи са занемарљивим процентом у односу на њих изађу и пале и руше рођени град. Ако си гледао оне снимке из 2010., полицајце су псовали и пљували и пензионери. А ако си слушао приче полицајаца (а ја јесам) који су тамо били, парада се прекинула оног тренутка када су они почели масовно да бацају опрему и изреволтирани одлазе јер "неће да добијају батине због педера". Е, сад, објасни полицајцима, ратним ветеранима, пензионерима и осталима колико је у овој земљи потребно да се одржи тај протест и због чега. А што се осталог тиче, слажемо се, и ја бих те ликове у затвор, само нису свих 15.000 који излазе да протестују исти ти који тебе или твоју жену или било кога ко им се замери малтретирају. Написао сам малопре да су такви ликови једном мом познанику упропастили лице флашом пре неки дан, имаће ожиљак преко целе фаце, унаказили су га јер су се тако истриповали. Не треба њима много повода. И нема потребе да изврћеш и натураш ми причу да браним неке кретене или да браним систем који тебе угњетава. Само сам реалан и кажем да се ови активисти служе провокацијама и да им је циљ да навуку ове друге (које не презирем мање од њих, напротив) да изађу на улице. И не, није полиција дужна да сваком згубидану обезбеди да направи протест у центру града у шпицу, ма колико било ко да дречи. Нити је полиција дужна да обезбеђује изложбу која је отворена провокација хришћана, ко зна која по реду. Полиција је дужна да теби и твојој жени обезбеди сигурност или да нађе починиоце ако би вам, не дао Бог, неко нешто нажао урадио (у ово спадају и претње и провокације). Све остало је ствар процене. Иначе је та групација која сада тражи заштиту тог истог система позната по најгорим провокацијама и говору мржње против хришћана, тако да не видим уопште због чега би требало да се саосећам са њиховим болом јер им се забрањује да тај отров шире и даље. По цену нечијег живота, њима је то апсолутно небитно. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 A "seksualna sloboda" je inače isto što i mogućnost seksa na javnom mestu? не прави се глуп кад ниси клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Октобар 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 Khm, khm, khm... 0110_hahaha clap Dobro narode moj, živela demokratija, aj ovamo svi u Srbiju, ovde se sve može, mi smo slobodna zemlja, sve može, samo kod nas! Navalite! A mi ćemo vam samo reći- 'sviđa mi se' ili 'ne sviđa mi se'! Samo napred! Popravi mi se raspoloženje iz momenta ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 nije tačno. ja sexualnu sbolodu mogu izraziti i na javnom mestu, tako sto cu poljubiti devojku, nije sexualna sloboda samo sex, vec i da prosetas sa partnerom/partnerkom, i to ti niko ne moze braniti. знаш одлично на шта сам мислио, не измишљај длаку у јајету клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 nikom oni ne guraju svoju intimu pod nos, već skreću paznju na problem koji imaju zbog svog sexualnog opredeljenja. zele da ih društvo prihvati a ne da ih šalje među četiri zida. ako ja prosetam knezom držeći devojku za ruku neću se plašim za svoju i njenu bezbezdnost, a neko ko je gej ili lezbejka on to ne sme jer će mu neki branitelj porodičnih vrednosti polomitu glavu jer nije porodičan čovek. И то ће да исправе тако што прозивају највеће црквене великодостојнике, праве "Косово је сусед Србије" кампању, упркос могућности огромних нереда инсистирају да направе протест у самом центру града, стално провоцирају...? Јел се на тај начин долази то толеранције? Не верујем. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 Стани бре мало, још се нисмо договорили јел то болест или страст или генетика ? RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 pa, da. što se tiče izložbe to je privatna izložba, i ako ti se ne sviđa nemoj da je posetiš, ili napiši kritiku te ižložbe, ali nemamo prava da je zabranimo jer se nama ne sviđa... ipak, srbija je zemlja svih svojih gradjana a ne samo pravoslavaca, i sekularna je po uređenju, pa tako to sto slike vredjaju crkvu nije problem drzave. ja da sam predstavnik drzave koji moze to da zabrani, ne bih zabranio, koliko god se meni ne sviđale te slike kao pravoslavcu. ne mozemo mi krojiti drzavu tako da bude samo po meri pravoslavaca bez obriza sto smo vecina. Грешиш, дечко. То се зове расприривање верске нетрпељивости. то је у нашој земљи кривично дело. Одвијеност цркве и државе не значи да сад може било који олош да дође да се иживљава, све у име "слободе говора". Милан Меденица :) and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука