Jump to content

Да ли и како реаговати када хуле на оно што је православном хришћанину најдраже - на Бога, говоре против Цркве, хришћанства?

Препоручена порука

@Zаyron

Исмијавање и није у духу хришћанства, сам Христос није никога исмијавао. Опет то је до нас самих, на то се и мисли под свједочењем личним примјером.
С друге стране, требало би ваљда да се зна шта је јерес, па ако јесте јерес, онда је треба тако и назвати.

Ове фб странице, које си навео на линку ове друге теме не могу сада да отворим (пишем са посла, немојте никоме рећи :) а ту ми је забрањен фејсбук), али ако тврдиш да су то што кажеш, вјерујем ти на ријеч.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

• Одговори 111
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ти си брате Јона и нема бежања имаш печат и дар Духа Светога и негде тамо у дубини твојој,ти знаш да је све време ту онај ко те чува а не онај ко те на зло наводи.

:aplauz:  :aplauz:  :aplauz:  :aplauz:  :aplauz:  :aplauz:  :aplauz:  :aplauz:  :aplauz:  :aplauz: * 1000000

Подели на овим сајтовима

Исмијавање и није у духу хришћанства, сам Христос није никога исмијавао. Опет то је до нас самих, на то се и мисли под свједочењем личним примјером.

С друге стране, требало би ваљда да се зна шта је јерес, па ако јесте јерес, онда је треба тако и назвати.

Jeres je za svakog nešto drugo ali ismijavanje je svuda isto.

Bar u nečem bismo mogli i trebali biti jedinstveni, slažete se?

Подели на овим сајтовима

Ове фб странице, које си навео на линку ове друге теме не могу сада да отворим (пишем са посла, немојте никоме рећи :) а ту ми је забрањен фејсбук), али ако тврдиш да су то што кажеш, вјерујем ти на ријеч.

Pa otvori ih od kuće kad budeš za svojim pc. I pošalji prijavu na tu posljednju obavezno.

Ja sam već prijavio tu stranicu 16.11.2014. čim sam je vidio jednoj osobi od povjerenja

sa pouka.org ali ne znam da li još čita naše PP. zato sam to uradio sad ovako ponovo.

Inače sam dugo vremena ratovao s jednom sličnom takvom stranicom, pogledamo i to,

dugo se nije dalo ništa protiv nje a sad imam dojam da je ipak na kraju bila zatvorena.

Подели на овим сајтовима

Bar u nečem bismo mogli i trebali biti jedinstveni, slažete se?

Наравно, у стварима у којима бисмо могли, у њима бисмо не само требали него и морали.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Ta druga je konačno zatvorena, nema je, ne mogu vam reći ni kako se zvala ni o čemu se tamo radilo

kako ta informacija ne bi bila navodem za nekog ko bi ju htio ponovo uskrisit i oživit, pouke.org čita svako.

No, samo vam mogu reći da je bila još daleko blasfemnija nego ta koju sam vam pokazao a takodjer srpska.

Подели на овим сајтовима

Вукајлија је сајт шаљивог карактера и нем потребе "дебунковти" неке лажи ту...

Што се осталих ствари тиче то је на историјској науци...

мене највише брину лажи које долазе од смих верника... типа.... православље није компатибилно са еволуцијом и том слично..

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Nikakav Vukajlija, pa nisam valjda tako naivan, za koga me smatraš, ahahahaha.

Подели на овим сајтовима

Ta druga je konačno zatvorena, nema je, ne mogu vam reći ni kako se zvala ni o čemu se tamo radilo

kako ta informacija ne bi bila navodem za nekog ko bi ju htio ponovo uskrisit i oživit, pouke.org čita svako.

No, samo vam mogu reći da je bila još daleko blasfemnija nego ta koju sam vam pokazao a takodjer srpska.

Najgluplje od svega je bilo što sam te neke srpske mladence neopagane koji su najčešće tamo objavljivali priloge imao sve naadane na svom starom profilu zbog svog rada u slovenskim grupama a da oni nisu ni znali da im radim sve što mogu s drugog profila kako bi im tu stranicu srušio a čak sam ih prijavio tamo pomjesnim crkvenim činiteljima, kliricima SPC koje sam takodjer našao na FB. Istovremeno sam chatovao s njima i svašta od njih doznao zanimljivog o tom ko su, odakle su i kako žive, kakve imaju stavove na razne stvarei pa sada poznajem tu neonacističku i neopagansku scenu u Srbiji vrlo detaljno kao malo ko, što mi je dosta pomoglo i u nekim daljim akcijama. Zanimljive tamo slike imali: Dolfika, hajlovanja i sl. za Kragujevac pisali da je to Srbija i zaslužila i da je još odlično na kraju prošla i slične takve besmisle.

Подели на овим сајтовима

ма то на вукајлији је само био повод, наравно да знам шта је (некада сам и сам активно учествовао тамо, али сам одустао управо због тога што се тамо пљување по православљу сматра врхунским хумором.)
Међутим са искривљавањем неких чињеница, као што је управо та из примјера се срећем у свакодневном окружењу.

Зато морамо да радимо и на едукацији.

Управо то сам се и питао, колико је обичан мирјанин лаик позван да ради на едукацији и којим методама? Када он прелази своје границе, а када је превише пасиван?

Подели на овим сајтовима

... i u nekim daljim akcijama.

Римокатолик који планира неке акције, крајње сумњиво :.mislise.

:)))

Подели на овим сајтовима

kakve imaju stavove na razne stvarei pa sada poznajem tu neonacističku i neopagansku scenu u Srbiji vrlo detaljno kao malo ko, što mi je dosta pomoglo i u nekim daljim akcijama

Мож слободно да ми верујеш да их је држава сама направила,осим што не дозвољава али толерише нацизам. (наацисти на крају бити ће колатерална штета)

Осим татиних синова. 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Римокатолик који планира неке акције, крајње сумњиво :.mislise.

:)))

Ja te akcije radim i planiram godinama i zato sam najviše i došao tu na Forum.  Radi se o akcijama usmjerenim protiv širenja neopaganizma medju mladim ljudima iz tradicionalno hrišćanskih sredina u slovenskim hrišćanskim zemljama i povezano je to bilo i sa proslavom 1150 godišnjice dolaska sv. Ćirila i Metodija na Moravu i upozoravanja široke hrišćanske javnosti na to. A s tim u vezi je otvoreno bilo nekolik FB grupa, sajtova, YT i ostalih medijalnih kanala itd.

Подели на овим сајтовима

ja te akcije radim i planiram godinama i zato sam došao tu na Forum. Radi se o akcijama usmjerenim protiv širenja neopaganizma medju mladim ljudima iz tradicionalno hrišćanskih sredina u slovenskim hrišćanskim zemljama i povezano je to sa proslavom 1150 godišnjice dolaska sv. Ćiriloa i Metodija na Moravu. A s tim u večzi je otvoreno bilo nekolik FB greupa, sajtova, YT i ostalih medijalnih kanala itd.

Ама, шалим се, опуштено. :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...