Grizzly Adams Написано Септембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2012 http://www.scribd.co...jekoslav-Andree YOKA је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2012 starece ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Edicija "Plava prica" me je opcinila! 008 - Knjiga o dzungli I (Radjard Kipling) 009 - Knjiga o dzungli II (Radjard Kipling) 017 - Iscezli svet (Ser Artur Konan Dojl) 029 - Amfibija (Aleksandar Beljajev) 031 - Crni Gusar (Emilio Salgari) 032 - Rudnici cara Solomona (Radjer Hagard) 037 - Elrik od Melnibonea (Majkl Murkok) 041 - Zvezdani ratovi (Dzordz Lukas) 044 - Kralj Artur 1 (Dzon Stajnbek) 045 - Kralj Artur 2 (Dzon Stajnbek) 047 - Mac od Sanare 1 (Teri Bruks) 048 - Mac od Sanare 2 (Teri Bruks) 049 - Mac od Sanare 3 (Teri Bruks) 054 - Mornar na moru sudbine (Majkl Murkok) 058 - kraljica Kariba (Emilio Salgari) 069 - Zla kob belog vuka (Majkl Murkok) 075 - Drakula 1 (Brem Stoker) 076 - Drakula 2 (Brem Stoker) 087 - Kula koja iscezava (Majkl Murkok) Plava ptica, vanredno izdanje 1980 Majkl Murkok ČAROBNA PALICA Plava ptica, vanredno izdanje 1980 Majkl Murkok AMAJLIJA LUDOG BOGA Plava ptica, vanredno izdanje 1980 Majkl Murkok MAČ PRASKOZORJA Plava ptica, vanredno izdanje 1980 Majkl Murkok DRAGULJ NA ČELU Grizzly Adams and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 "Zvezda KEC", Aleksandra Beljajeva; "Letilica profesora Bistrouma", Ceda Vukovica; komplet od 7 ilustrovanih enciklopedija, prevod i izdanje na srpski Mladinske knjige (Zemlja, Priroda, Nauka, Covek, Masine, Istorija 1 i 2); "Enciklopedije naucne fantastike" (1 i 2) i "Zvezdani ekran" (bila i izvrsna dokumentarna serija u Skolskom programu**), Zorana Zivkovica... ... ** Срђан Шијакињић, Драшко and YOKA је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 За разлику од оца Ивана, који је Ћопићеве "Магареће године" прочитао 5 пута, ја сам их прочитао више од 30 пута, тј. сваке године по једном од тренутка када сам научио да читам, а то је и прва књига коју сам прочитао... Иначе, један куриозум везан за ликове из Магарећих година... Сигурно се сећате врхунског спадала, којег је Ћопић тако лепо описао, Дулета Дабића званог Хајдук, илити скраћено Де-Де-Ха. Е тај Де-Де-Ха је отац за једне омрзнутог, за једне хваљеног, али свакако контроверзног пуковника ЈНА, а сада пензионисаног генерала Армије БиХ Јове Дивјака. Де-Де-Ха је дакле Душан Дивјак, родом из Горње Суваје, који је као учитељ, трбухом за хлебом дошао на службу у Београд, где му се и родио син Јово, а Ћопић му је само променио презиме у Дабић... A имам баш овакав примерак... Иначе, 1994, у продукцији Федералне ТВ, снимљен је истоимени филм, чије фрагменте можете видети и на ЈуТјубу... Драшко, sqny and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Илустрована историја света , то ми је број један, био сам залуђеник за историју и географију , наравно и атласи, разних врста, касније Ларусова енциклопедија (онај том за историју се офуцао од коришћења) Читање сам заволео доста касније, нисам био нешто љубитељ књиге ( за разлику од родитеља који су гутали књижевност) Сећам се књиге "мама волим те" Вилијам Саројан, изузетно позитивна књига, некако ни о чему посебно, опет један ведар свет из дечје перспективе Не сећам се много дечијих књига , волео сам Ћопићеве "мачак Тоша" " Николетина Бурсаћ".......... "Орлови" (додуше сећам са да сам читао књигу а дал сам је прочитао ?) Песме Душка Радовића су ми најдраже биле, "плави зец" ..."чекање" Илустрације у тој књизи су одличне, класика Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Винету, Човек амфибија, Краљ Артур од Дојла... и Ћопић наравно. ЕДИТ : И не знам како сам успео да заборавим, СВЕ од Жила Верна. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 "Zvezda KEC", Aleksandra Beljajeva; "Letilica profesora Bistrouma", Ceda Vukovica; komplet od 7 ilustrovanih enciklopedija, prevod i izdanje na srpski Mladinske knjige (Zemlja, Priroda, Nauka, Covek, Masine, Istorija 1 i 2); "Enciklopedije naucne fantastike" (1 i 2) i "Zvezdani ekran" (bila i izvrsna dokumentarna serija u Skolskom programu**), Zorana Zivkovica... ... ** Obi Wane подсетио си ме на детињство, и то ми је била омиљена емисија, одлична, како се зове музика из шпице зна ли ко? YOKA and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Jeff Wayne, "Eve of the War", iz Rata svetova... http://www.youtube.com/watch?v=tFfZFvvuXWc&feature=related "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 sećam se da sam Robinzona čitao kad sam spremao prijemni za srednju... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pahulja Написано Јануар 11, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2015 Pa izdvojila bih Dnevnik Ane Frank i knjige 5 prijatelja, to mi je ostalo onako najupečatljivije Potom ću se vratiti, i sazidaću dom Davidov, koji je pao, i njegove razvaline popraviću, i podignuću ga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 11, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2015 Краљ Артур, Човек амфибија и нарочито Винету Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 19, 2015 Пријави Подели Написано Март 19, 2015 Beli Ocnjak - Dzek London Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука