Jump to content

Sekta, možda? Pomoć.

Оцени ову тему

Препоручена порука

Tražeći hrišćanski materijal na netu, našao sam na jednu zanimljivu stranicu na srpskom jeziku koja mi je privukla pažnju zbog knjige koju prodaju.

Knjiga se zove PRAVOSLAVLJE OBASJANO EVANĐELJEM, autora Ivice Stamenkovića.

poe.jpg

Iz recenzije knjige izdvojeno je...

"'Православље обасјано еванђељем' је једна од најбољих књига која је икада написана о Православљу. Ово је књига коју би сваки православни верник требао да има у својој кући... (Из предговора Слађана Ђурића, аутора књиге 'Само Писмо')."

"'Православље обасјано еванђељем' јесте књига спремљена за разноразне читаоце, не само за истовернике - религијску браћу. Њу би требало да прочита многи: православац, јер ће пуно тога наћи о својој вери што раније није знао или му нико није пренео, православни богослов да сагледа како му веру виде ''хришћани на други начин'', католички теолог да се увери у плурализам погледа на конфесију са којом се његова бори за икоје првенство, и социолог религије да би пронашао емпиријске случајеве религијског искуства до којих би га тешко довела матична дисциплина. Речју, вреди је држати је у рукама - боље ћемо се упознати. (Из рецензије проф. др Драгољуба Б. Ђорђевића са Универзитета у Нишу)."

Sve ovo je na stranici hriscanstvo-pravoslavlje.com

Nekako mi sve govori da je sekta, ali pogledajte pa da budemo na čisto.. Tagovi koji se nalaze u vezi sa ovom stranicom su (

Православље, хришћанство, еванђеље, православна вера, књига, Православље обасјано еванђељем, jeванђеље, Свето Писмо и Свето предање, Библија, црква, Спасење, Седам светих тајни, Блажена Марија или Царица небеска, Христово рођење - Божић, Васкрсење Христово - ускрс, Васкрс, Крсна слава, Поштовање светих икона, Православно монаштво, Житија светих, Поштовање светитеља, Живот после смрти, Други Христов долазак и васкрсење мртвих, Васељенски сабори, Прогоњена црква, Црква која прогања, Чувајте се лажних пророка, Ко су еванђеоски хришћани, Истина која ослабађа)

Obratite pažnju da je više od polovine tagova sasvim pravoslavne tematike..

Link kao ovoj stranici je sa definitivno protestantske stranice DOBRA VIJEST

U međuvremenu sam na SIONSKOJ TRUBI našao predgovor samog autora, gde se knjiga može i skinuti...

http://siont.net/u-hristu/knjige/poe/

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 74
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Мислим да је нека грана баптиста. Био је тај Иван већ пар пута овде и на Верујем форуму да промовише своју књигу.

Само би било лепо да се прво представе и кажу јасно ко су и шта су па да онда разговарамо, а не да то крију ко змија ноге и још користе православне симболе да људе преваре.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Звонко и ти си наиван - па највећа секта на свету Католичка црква се лажно представља, крије прави идентите као змија ноге и користи се православним симболима да би уграбила неку наивну људску душу, а ти очекујеш од тамо неких анонимуса окупљених око Ивице Стаменковића да отворено покаже своје карте. :-

Подели на овим сајтовима

Само би било лепо да се прво представе и кажу јасно ко су и шта су па да онда разговарамо, а не да то крију ко змија ноге и још користе православне симболе да људе преваре.

Mislim da im je to baš loša taktika. Šta ima veze, dođi i reci "ja sam baptista, šintoista, kovač.. verujem u to i to". Svaka čast. Ovako ljudi koji se nađu prevareni zbog ovakvog lažnog i kvazi pravoslavnog načina obraćanja, samo će ih za sva vremena staviti u fioku.

U principu na ovu udicu mogu se upecati samo oni koji pravoslavlje istražuju samostalno i van Crkve. A mislim da takvih i nije baš malo. I sam sam upoznavao pravoslavlje prvo van Crkve i nailazio baš na ovakve "lažne pravoslavce".

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Iz predgovora koji sam pročitao, rekao bih da je ovo jedan vid budalaštinje pojedinca, koji misli da nešto zna a u stvari je ograničen i duhovno slep, bar što se tiče pravoslavlja u pravom smislu riječi....elem procitao sam odlomak iz knjige vezan za Presvetu Bogorodicu, na čiji je račun izgovorena teška hula i to najgore vrste...knjiga je po mom misljenju i izvor knjige je spoj ranohrišćanskog gnosticizma, raznih apokrifa i nekih modernih shvatanja....mada on tu citira i svete oce ali vjerodostojnost toga je upitna...

Подели на овим сајтовима

Koliko ja znam vi koristite simbole Hriscanjske crkve koja se podelila i Pravoslavlje je krenulo svojim, a Katolicka vera svojim putem.

Hriscanstvo je nekada bila sekta. A sto se tice danasnje Katolicke crkve ne mozes reci da je sekta, kao ni za Pravoslavlje ali ni za jednu veliku (dosta rasprostranjenu) religiju jer to nije definicija sekte. Jer su ssekte ustvari male religiske zajednice, obicno zatvorenog tipa, ali ne mora da znaci.

Подели на овим сајтовима

Koliko ja znam vi koristite simbole Hriscanjske crkve koja se podelila i Pravoslavlje je krenulo svojim, a Katolicka vera svojim putem.

Hriscanstvo je nekada bila sekta. A sto se tice danasnje Katolicke crkve ne mozes reci da je sekta, kao ni za Pravoslavlje ali ni za jednu veliku (dosta rasprostranjenu) religiju jer to nije definicija sekte. Jer su ssekte ustvari male religiske zajednice, obicno zatvorenog tipa, ali ne mora da znaci.

Не знаш ти ништа.

Подели на овим сајтовима

Mislim da im je to baš loša taktika. Šta ima veze, dođi i reci "ja sam baptista, šintoista, kovač.. verujem u to i to".

Mozda nije tektika vec smatraju da su oni ili njihovo objasnjenje hriscanstva jedino pravo i istinito i da su ustvari oni izvorni hriscani. Sto ce svaki hriscanin, bez obzira kom "bloku" pripadao da tvrdi.

Звонко и ти си наиван - па највећа секта на свету Католичка црква се лажно представља, крије прави идентите као змија ноге и користи се православним симболима да би уграбила неку наивну људску душу
Подели на овим сајтовима

Не знаш ти ништа.

Najbolji argument u bilo kakvoj raspravi....

100% osigurava licni dozivljaj pobede, ali i podsmehe i osecaj nelagodnosti druge strane koja sebi postavlja pitanje zasto se ja uopste raspravljam sa ovakvima kada na ovom svetu (citaj forumu) ima mnogo inteligentnijih i pametnijih ljudi suprotnog misljanja od mene

Подели на овим сајтовима

Mislim da im je to baš loša taktika. Šta ima veze, dođi i reci "ja sam baptista, šintoista, kovač.. verujem u to i to". Svaka čast. Ovako ljudi koji se nađu prevareni zbog ovakvog lažnog i kvazi pravoslavnog načina obraćanja, samo će ih za sva vremena staviti u fioku.

U principu na ovu udicu mogu se upecati samo oni koji pravoslavlje istražuju samostalno i van Crkve. A mislim da takvih i nije baš malo. I sam sam upoznavao pravoslavlje prvo van Crkve i nailazio baš na ovakve "lažne pravoslavce".

Те заједнице мисле да имају "морално оправдање" за такав поступак. Они сматрају да су "неправедно" жигосани у народу као "секте", па да им то даје право да се лажно представљају да би заобишли "предрасуде" и показали своју "истину". Не виде у томе ништа лоше.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

па највећа секта на свету Католичка црква се лажно представља, крије прави идентите као змија ноге и користи се православним симболима да би уграбила неку наивну људску душу

Хм, занимљиво.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...