Jump to content

Балканци-зашто смо овакви какви јесмо?

Препоручена порука

Ti si možda Turčin (= Balkanac), ja nisam.

Охпрости што охметам твоју духбоку медитацију, падишаху, али нисам ћитао ни у каквом ћитапу да смо ми, Турци, робови Алаха, заправо домороци Балкана.

Љубим те :*

Подели на овим сајтовима

Зато, молим те, ако немаш шта рећи везано за предавање, немој узнемиравати моју погану турску душу.

Подели на овим сајтовима

Sam kažeš..

Balkan je turska reč ako nisi znao, imaš Balkane u Turskoj, u Turkmenistanu itd., i uvalili su nam Nemci početkom 19. veka kao sinonim za evropsku Tursku odnosno evropski deo ondašnjeg osmanlijskog carstva. Eto čega se ti ponosiš..

Pa kako da ga zovemo onda?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Sam kažeš..

Balkan je turska reč ako nisi znao, imaš Balkane u Turskoj, u Turkmenistanu itd., i uvalili su nam Nemci početkom 19. veka kao sinonim za evropsku Tursku odnosno evropski deo ondašnjeg osmanlijskog carstva. Eto čega se ti ponosiš..

"Ко је без гријеха нека први баци камен"

Или да пренесем за овај случај:"Ко никада не изрече турску ријеч нека ме укори што Балкан зовем Балканом"

П.С.

Изнервирао си ме једном-шејм он ју.

Изнервираш ли ме и други пут-шејм он ми :)

Подели на овим сајтовима

Балканци-зашто смо овакви какви јесмо?

.smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha. .smeha.

Ne mos' se dogovorimo ni kako nam se poluostrvo zove ....

Подели на овим сајтовима

Невјероватно је колико сада разумијем Драгог управо због овога видео снимка који сам поставио.

Ах, ми Балканци :)

Подели на овим сајтовима

Problem: Severna Hrvatska, severna Bosna i severna Srbija su izvan Dinara. S druge strane ali maltene sva današnja Srbija, dalje cela Bosna, Hrvatska itd. su van Balkana.

Pa dobro, kada kazes Dinarac mislis na ljude koji ne moraju da zive u brdima. Imas Dinarsku rasu i po Skandinaviji.

A mogli bi i geografski da Balkansko poluostrvo zovemo Dinarsko poluostrvo, kao Apeninsko na primer.

A imali smo i Dinarsku diviziju ....

Eto, sve se uklapa ;)

Подели на овим сајтовима

Dinarac, zbog istorijske konotacije, deluje mi rasistički. A zašto bi Rumun npr. bio Dinarac?

Ma sta se nas ticu Rumuni? Mogu da budu sta hoce. I zasto ima rasisticku konotaciju? Kazes, Dinarac, Dinarci a ne Dinarska rasa isl.

Подели на овим сајтовима

@@Ћириличар,

Može l' za nas, koji krademo net od komšije dok čekamo da dođe operater i postavi ruter, kratak siže ovog predavanja?

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...