Jump to content

Islam pre Muhameda

Оцени ову тему

Velja94

Препоручена порука

Zašto to onda neki sajtovi pišu i govore drugim ljudima da se uveravaju?

Сајтове креирају људи. А неки људи воле да лажу и измишљају.

Подели на овим сајтовима

Arapi su vecinski izbegavali i hriscanstvo i zoroastrizam zato sto su to bile vere njima 2 velike imperije suseda Rimskog i Persijskog(Sasanidskog)carstva.prihvatanjem jedne od te 2 vere znacilo bi i politicko uplitanje tih carstava u odnose izmedju arapskih plemena zato im je to bilo odbojno ista stvar je i sa hazarima koji su se previse bojali vizantijskog uticaja pa su prihvatili judaizam.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Uvek sam se pitao kako se islam tako brzo rasirio po arapskom svetu, a hriscanstvo nije, a starije je od islama 6 vekova, podrucje nastanka i hriscanstva i islama nisu medjusobno predaleko...

Pa pitam se i ja kako to da muslimani nikad u Indoneziju nisu kročili nogom a danas je to država sa najviše muslimana.

Подели на овим сајтовима

Arapi su vecinski izbegavali i hriscanstvo i zoroastrizam zato sto su to bile vere njima 2 velike imperije suseda Rimskog i Persijskog(Sasanidskog)carstva.prihvatanjem jedne od te 2 vere znacilo bi i politicko uplitanje tih carstava u odnose izmedju arapskih plemena zato im je to bilo odbojno ista stvar je i sa hazarima koji su se previse bojali vizantijskog uticaja pa su prihvatili judaizam.

Kako misliš Hazari su se bojali Vizantijskog uticaja pa su prihvatili Judaizam?

Подели на овим сајтовима

Pa pitam se i ja kako to da muslimani nikad u Indoneziju nisu kročili nogom a danas je to država sa najviše muslimana.

Takodje.

Ako pogledas geografski, izmedju najveceg dela muslimanskog sveta i Indonezije, nalazi se Indija, ogromna zemlja posebne religije.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...