Гости Guest - . . .- Написано Септембар 12, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 12, 2012 Glasine su bile točne. Apple je predstavio novi iPhone koji izgleda nalik onome što smo zadnje vrijeme viđali po medijima. Uređaj je 7.6mm tanak što znači da je 18% tanji od prijašnjeg modela, teži svega 112 grama odnosno 20% je posto lakši od iPhonea 4S. Kako je bilo za očekivati, uređaj ima Retina zaslon od 326 piksela po inču te zaslon od 4 inča rezolucije 1136 x 640. Također, iPhone 5 imat će jedan red aplikacija više nego iPhone 4S, dakle sve što se nagađalo je bilo točno! Prilikom predstavljanja iCala naznačen je datum 01. listopada pa se tako već nagađa da je to ujedno i datum kada će novih iPhone krenuti u prodaju. Također, nova je tehnologija s dinamičnom antenom koja može automatski birate konekcije antena, slično kao što radi 4S. U SAD-u, Sprint, AT&T i Verizon će podržavati LTE, dok će u Njemačkoj to biti Deutsche Telekom i drugi (vidi u galeriji slika). “Ažurirali smo svaki aspekt novog iPhonea 5. Sve je unaprijeđeno“, istaknuo je na pozornici Phil Schiller – šef marketinga u Appleu. Uređaj ima A6 čip koji ima dvostruku brži CPU i grafiku, što znači da će se aplikacije učitavati 2 puta brže od prijašnjih. Nadalje, baterija je također dobila unaprjeđenja pa će tako trajati 8 sati na 3G-u i LTE-u za vrijeme vaših razgovora ili oko 10 sata kada ćete surfati na Wi-Fi-u. iSight kamera od 8MP ima rezoluciju od 3264 x 2448, “backside illumination” filtere i f/2.4 – dakle isto kao i iPhone 4S samo što će biti tanja. Također nova je mogućnost Share Photo Streams pa tako možete dijeliti više fotografija s prijateljima i komentirati na iste. Također Panorama je novi element koji će dati vašim fotografijama novu dimenziju fotografija. Sve što trebate jest poslikati i okrenuti vaš iPhone kako biste vidjeli cijelu panoramu. Rezultat? Slika od 28MP! Kamera ima unaprijeđenu video stabilizaciju, mogućnost prepoznavanja lica i slikanje za vrijeme snimanja. Novi iPhone od sada dolazi s tri mikrofona, dakle ispod, naprijed i iza – potpuno novi audio sistem koji je složen za prepoznavanje i redukciju šuma. iPhone je od početka koristio iPod konektor s 30 pinova. Ali, mnogo toga se promijenilo od uređaja predstavljenog daleke 2003. godine. Danas mnoge stvari mogu se izvesti bežično. Vrijeme je da konektor postane bolji, a novi konektor iz Applea naziva je Lightning. Potpuno digitalan, 8-signalno dizajniran, prilagodljivog sučelja, poboljšane trajnosti i čak 80% manji. Za starije uređaje koji koriste konektor s 30 pinova dostupan je adapter. Uređaj dolazi u crnoj i bijeloj boji! Cijena $199 $299, $399. za pretplatu na dvije godine u SAD-u. Narudžbe se primaju od 14. rujna. 21. rujna dolazi u deset država, a do prosinca ove godine prodavati će se u više od 100 država. slike na Zimo.co Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 12, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 12, 2012 Uporedni text sa najaktuelnijim telefonima danasnjice http://mashable.com/2012/09/12/iphone-5-compared/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 12, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 12, 2012 А ево и са званичног сајта: http://www.apple.com/iphone/ Како вам се чини ова нова Ејплова играчкица? Ако неко има видео са промоције нека га постави овде, волео бих да погледам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2012 Мени се не чини... На оном топику о гашењу сајта Ихтус, неко је поставио линк ка новом форуму, где су ови прешли, или ће тек прећи.. . И тамо сам нашао следећу причу... http://svetosavljefo...msg1063#msg1063 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2012 Наравно, теорије завере, свастикин бут, кљукана династија... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2012 Шта да се каже, супер ствари! Лепе играчке праве људи... gandalf је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2012 Zato ce sad samsung da ga kopira, poboljsa i da prodaje za manje pare. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Септембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2012 Мени се свиђа и планирам да га купим кад се укаже прилика. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2012 Novi iPhone od sada dolazi s tri mikrofona, dakle ispod, naprijed i iza – potpuno novi audio sistem koji je složen za prepoznavanje i redukciju šuma. Ово је генијална идеја. А тако једноставна... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Септембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 Тиме, Србине! greengrin Grizzly Adams, Млађони and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 Zato ce sad samsung da ga kopira, poboljsa i da prodaje za manje pare. Да га ископира и продаје за мале паре то је тачно... али да га побољша везе нема. Скоро сам имао прилику да рукујем са iphone то је телефон за класу изнад сваког и самсунга и хтца и свих осталих. Телефон је једноставно ПЕРФЕКТНО оптимизован и ради апсолутно савршено. Многе ствари мали ситни багови који се дешавају на свим осталим смартовима не могу да се десе на iphone. gandalf је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 Да га ископира и продаје за мале паре то је тачно... али да га побољша везе нема. Скоро сам имао прилику да рукујем са iphone то је телефон за класу изнад сваког и самсунга и хтца и свих осталих. Телефон је једноставно ПЕРФЕКТНО оптимизован и ради апсолутно савршено. Многе ствари мали ситни багови који се дешавају на свим осталим смартовима не могу да се десе на iphone. Скроз истинито. А и имао сам прилике да упоредим сва Ајфона, онај први и Ајфон 4С. Разлика је стварно велика, и то не само у интерфејсу или величини екрана. Стварно људи раде посао, и безвезе је што и остали не крену тим путем, него копирају. А, да, ја сам корисник Самсунга и могу да видим и разлику. Разлика је драстична. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 Скроз истинито. А и имао сам прилике да упоредим сва Ајфона, онај први и Ајфон 4С. Разлика је стварно велика, и то не само у интерфејсу или величини екрана. Стварно људи раде посао, и безвезе је што и остали не крену тим путем, него копирају. А, да, ја сам корисник Самсунга и могу да видим и разлику. Разлика је драстична. На папиру делује као да су бољи самсунзи итд али једноставно ипхоне је савршено склопљен и оптимизован да не тражи те јаче компоненте. Ја нажалост пара за ипхоне немама па се задовољавам хтцом oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 На папиру делује као да су бољи самсунзи итд али једноставно ипхоне је савршено склопљен и оптимизован да не тражи те јаче компоненте. Ја нажалост пара за ипхоне немама па се задовољавам хтцом А колко сам читао, овај нови Ајфон би требало да је негде око 200 долара најнамуњенија верзија, што му дође негде око 150 евра, па би требало да буде мало приступачније. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Септембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 A Iphone 6 će imati 5 inča "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука