Александар Милојков Написано Септембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 Ne nastupate vi, ali ima nastavnika koji nastupaju. Ne samo onaj demonolog i mračnjak što je predavao mojoj sestri u osnovnoj, nego joj sad u gimnaziji iz koje sam prošle godine maturirao predaje profesorka koja izbacuje neistomišljenike sa časa. Da li je to slučajnost da još nije imala normalnog veroučitelja? Čast izuzecima (ne sumnjam da ih ima), ali broj mračnjaka i ispirača mozga je prevelik. Znam, nije kriva veronauka nego onaj ko zaposli tolike mračnjake, ali šta da se radi. Има ненормалних свуда, па и међу наставницима (и то свих предмета). Али, то није разлог да ствари генерализујемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 Драги мој Милтоне, знаш да сам ја против државних школа тако да је ова расправа за нас беспредметна. Dap. Само примећујем да ту никаквих проблема нема како год да окренеш. Можда има по неки вероучитељ који није нормалан, али то је реалност овог света. Ја сам имао професора хемије који је био педер и посебно склон млађим мушким особама, па ђаке ваћарио и свашта им шапутао на уво... То не значи да хемија не ваља и да је треба укинути. Ne znam, mislim da su među veroučiteljima oni koji ne tumače Boga kao neko natprirodno i nadnaučno biće tek par promila... I tamo govore kako evolucija ne mora biti tačna ili kako je Bog stvarao evolucijom (odbacuju nauku ili je trpaju u teološke kalupe, gde im od kraja sedamnaestog veka nije mesto), kako je homoseksualnost bolest itd. Dakle to uopšte nije pojedinačni slučaj manijakalnosti (to takvo može biti i ovde kako si ti opisao) nego sve u svemu jedno čisto zaglupljivanje i ideološka indoktrinacija, i to obavezno u uzrastu u kojem će to glat proći. Pazi npr. evolucija - ne postoji konsenzus među pravoslavnima oko nje, neki misle da se uklapa, većina je odbacuje, većini su nauka i teologija nekakav hibrid... Dakle nije uopšte jedan od hiljadu ljudi koji priča i predaje jedno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 A većina predavača veronauke "snažno veruje da je Bog stvorio čoveka i svet", btw. Тврдњу да је Бог Творац света не треба изједначавати са тзв. "креационизмом". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 Веронаука се не бави еволуцијом, то се учи из биологије. Слушам сад овај дужи снимак... Па овај Жигон или је већ био сенилан или ретардиран. Глупости невиђене. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 Тврдњу да је Бог Творац света не треба изједначавати са тзв. "креационизмом". Na to su mislili predavači koje sam ja slušao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 Веронаука се не бави еволуцијом, то се учи из биологије. Ovo sada je dveraško guranje prstiju u spoljašnji ušni kanal (nisu homoseksualci ugroženi, ima zakon koji to sve fino reguliše...) Razumeš li ti da većina njih nije ni čula za nepreklapajuće magisterijale? Ti sada pričaš o tome kakva veronauka treba da bude, a ja ti pričam o tome kakva jeste. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 Ti sada pričaš o tome kakva veronauka treba da bude, a ja ti pričam o tome kakva jeste. Па ваљда би требало да поправљамо да буде како треба, а не једноставно да укинемо све што није савршено. Онда би требало укинути све предмете од реда, мени се не свиђа ни један како се учи у школи. Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 Па ваљда би требало да поправљамо да буде како треба, а не једноставно да укинемо све што није савршено. Онда би требало укинути све предмете од реда, мени се не свиђа ни један како се учи у школи. Da škole nisu socijalizovane, ne bi ni bilo potrebe da pričamo o ovome. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 Na to su mislili predavači koje sam ja slušao. Шта да ти кажем, ниси имао среће. Слаби су ти предавачи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука