Jump to content

Ружно мишљење о себи.

Препоручена порука

• Гости

Nemanja zašto ložiš ljude?

A ti znaš da loži? Poznajete se? Ili si fantastičan psiholog? :dry:

Elem, ne mislim da ga branim. Ovo se da rešiti na vrlo jednostavan način. Pitaćemo Nemanju.

Nemanja, ložiš li nas?

Vrlo jednostavno pitanje.

A sad na tebi je da budeš Čovek ili ne. Istina ili laž. Vrlo jednostavno.

A veliki korak ka Hristosu, ne zaboravi ;)!

To ti je taj put, nije On samo u crkvi, svuda ga možeš naći...

Kažeš da želiš da ideš tim putem, pa evo, ne moraš tražiti sad ne-znam-ti-šta da bi ispitao sebe. Evo ti baš sada i ovde prilika.

Подели на овим сајтовима

Ne lozim nikoga. Jednostavno iskreno pisem o svojim problemima i svojoj nemoci u zelji da od onih koji su u veri vise napredovali od mene dobijem korisne informacije, dobijem pomoc. To smatram normalnim i smatram da dobrim delom ovaj forum zato i sluzi. Zasto bih se pravio da imam problem? Zahvalan sam svima na komentarima i na pomoci a ako neko sumnja da nekoga lozim ima pravo na svoje misljenje ali i ja imam pravo da koristim ovaj forum, ponavljam, pisuci na njemu iskreno i iz srca i zahvalan svima na pomoci.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ne lozim nikoga. Jednostavno iskreno pisem o svojim problemima i svojoj nemoci u zelji da od onih koji su u veri vise napredovali od mene dobijem korisne informacije, dobijem pomoc. To smatram normalnim i smatram da dobrim delom ovaj forum zato i sluzi. Zasto bih se pravio da imam problem? Zahvalan sam svima na komentarima i na pomoci a ako neko sumnja da nekoga lozim ima pravo na svoje misljenje ali i ja imam pravo da koristim ovaj forum, ponavljam, pisuci na njemu iskreno i iz srca i zahvalan svima na pomoci.

Zahvaljujem na odgovoru.

Eto pitala čoveka lepo. On odgovorio. Ko neće- ne mora da mu veruje, ja hoću.

Dakle Nemanja :)

Svi mi imamo svoju- ličnu spoznaju Boga. I verujem da smo ga otkrili u različitim stvarima i na različite načine (mada nas u suštini sve spaja Njegova ljubav). Sama činjenica da si svestan gde imaš problem po pitanju vere (a očigledno je da se to odražava i na druge aspekte tvoje ličnosti) i voljan si da to rešiš- odlična je osnova za dalji put. Ne osuđuj samoga sebe (spomenuo si stav o svojoj grešnosti), umesto toga pruži sebi šansu za nešto pozitivno. Čak i da osećaš teret svojih greha (a i to može biti iskušenje), poradi na tome da prevaziđeš to. Molitva je čudo! Ne moraš ni da se držiš konkretnih molitava- neka ona bude tvoj razgovor sa Bogom. Bog uvek sluša.

Ne znam da li čitaš joj nešto od duhovne literature osim o. Tadeja. Ima dosta lepog, grubo rečeno 'laganog' štiva koje bi ti pomoglo da razumeš neke stvari. Duhovna muzika takođe dosta pozitivno može uticati.

Danas pročitah ovaj mnogo lep tekst. Za početak- možda ti pomogne.

'100%- Не постоји искључиво праведник, као ни искључиво грешник. Не може човек бити само један од та два статуса. Ни светитељство није даровано као датост него се постиже у сарадњи, вољним трудом, са благодаћу Тројичном. Покајани могу отпасти а непокајани се могу преобратити.

И када неко згреши, то не значи да је нужно и неизлечиво постао зао (чак је и Достојевски приметио да злочинци могу бити безазленији од злотвора каквим их представљају).

То само значи да улога добра као Божанска клица није мртва у таквима него да чека на знак слободе од стране домаћина (личности). Слободне вере.

И исто тако, они који су данас добри а немилосрдно суде неправедницима, могу за неколико година, дана, па и раније, макар афективно, да повреде и да почну да се третирају као најгори од свих. Догматски умови су са разлогом приметили да нас само једна несмотрена околност може приказати какви јесмо у целости.

Увек човек може да отпадне од Добра и увек може да Му се врати. Не постоји, дакле, стална и непроменљива постојаност зато што је то домен човечије слободе. Никада човек није 100% све време добар, као што није никад ни 100% све време грешан. Чак и кад одмара од свог зла, он то у преосталом добру у себи чини.

Сви смо у процесу, зато и нема ничега доследног у нама према себи, другима и Богу.

Од наше слободе зависи смер тог процеса: да ли ће икона ићи ка уподобљавању или не-уподобљавању. Јер чак и такво опредељење не бива без противуречности будући да нико не може све време да греши или све време да чини добро.

Тај међупростор парадокса Бог највише испитује.

Увек смо у потенцијалности јер наше историјске могућности увек чекају отелотворење у конкретном времену и простору…

Уосталом не заборавимо Христово: "Први ће постати последњи а последњи први..." јер то није непроменљива категорија.

Све је у игри…'

Подели на овим сајтовима

Брате Немања, покушавам да разумијем твоје стање и никако ми не успијева 0409_feel . Молим те, ако можеш рећи колико година имаш, да то није само обичан пубертет?

Чувај ме као зјеницу ока: сјеном крила својих заклони ме. ( Пс.17,8)

Подели на овим сајтовима

Zahvaljujem na odgovoru.

Eto pitala čoveka lepo. On odgovorio. Ko neće- ne mora da mu veruje, ja hoću.

Dakle Nemanja :)

Svi mi imamo svoju- ličnu spoznaju Boga. I verujem da smo ga otkrili u različitim stvarima i na različite načine (mada nas u suštini sve spaja Njegova ljubav). Sama činjenica da si svestan gde imaš problem po pitanju vere (a očigledno je da se to odražava i na druge aspekte tvoje ličnosti) i voljan si da to rešiš- odlična je osnova za dalji put. Ne osuđuj samoga sebe (spomenuo si stav o svojoj grešnosti), umesto toga pruži sebi šansu za nešto pozitivno. Čak i da osećaš teret svojih greha (a i to može biti iskušenje), poradi na tome da prevaziđeš to. Molitva je čudo! Ne moraš ni da se držiš konkretnih molitava- neka ona bude tvoj razgovor sa Bogom. Bog uvek sluša.

Ne znam da li čitaš joj nešto od duhovne literature osim o. Tadeja. Ima dosta lepog, grubo rečeno 'laganog' štiva koje bi ti pomoglo da razumeš neke stvari. Duhovna muzika takođe dosta pozitivno može uticati.

Danas pročitah ovaj mnogo lep tekst. Za početak- možda ti pomogne.

'100%- Не постоји искључиво праведник, као ни искључиво грешник. Не може човек бити само један од та два статуса. Ни светитељство није даровано као датост него се постиже у сарадњи, вољним трудом, са благодаћу Тројичном. Покајани могу отпасти а непокајани се могу преобратити.

И када неко згреши, то не значи да је нужно и неизлечиво постао зао (чак је и Достојевски приметио да злочинци могу бити безазленији од злотвора каквим их представљају).

То само значи да улога добра као Божанска клица није мртва у таквима него да чека на знак слободе од стране домаћина (личности). Слободне вере.

И исто тако, они који су данас добри а немилосрдно суде неправедницима, могу за неколико година, дана, па и раније, макар афективно, да повреде и да почну да се третирају као најгори од свих. Догматски умови су са разлогом приметили да нас само једна несмотрена околност може приказати какви јесмо у целости.

Увек човек може да отпадне од Добра и увек може да Му се врати. Не постоји, дакле, стална и непроменљива постојаност зато што је то домен човечије слободе. Никада човек није 100% све време добар, као што није никад ни 100% све време грешан. Чак и кад одмара од свог зла, он то у преосталом добру у себи чини.

Сви смо у процесу, зато и нема ничега доследног у нама према себи, другима и Богу.

Од наше слободе зависи смер тог процеса: да ли ће икона ићи ка уподобљавању или не-уподобљавању. Јер чак и такво опредељење не бива без противуречности будући да нико не може све време да греши или све време да чини добро.

Тај међупростор парадокса Бог највише испитује.

Увек смо у потенцијалности јер наше историјске могућности увек чекају отелотворење у конкретном времену и простору…

Уосталом не заборавимо Христово: "Први ће постати последњи а последњи први..." јер то није непроменљива категорија.

Све је у игри…'

Lepo rečeno.

I baš je to razlog zašto papa ne može biti bezgrešan kao što je predstavljen.

Čak i da nas loži, radije ću ispasti tupava i "ložana", nego da ne pokušam da ohrabrim nekog kome treba podrška.

Mislim da dosta ljudi ima taj stav ovde, i meni je to ok.

A ti znaš da loži? Poznajete se? Ili si fantastičan psiholog? :dry:

Elem, ne mislim da ga branim. Ovo se da rešiti na vrlo jednostavan način. Pitaćemo Nemanju.

Nemanja, ložiš li nas?

Vrlo jednostavno pitanje.

A sad na tebi je da budeš Čovek ili ne. Istina ili laž. Vrlo jednostavno.

A veliki korak ka Hristosu, ne zaboravi ;)!

To ti je taj put, nije On samo u crkvi, svuda ga možeš naći...

Kažeš da želiš da ideš tim putem, pa evo, ne moraš tražiti sad ne-znam-ti-šta da bi ispitao sebe. Evo ti baš sada i ovde prilika.

U mojoj opasci gore je zafalio smajli kako vam ne bi toliko udario po sujeti, sestre moje. :)

Брате Немања, покушавам да разумијем твоје стање и никако ми не успијева 0409_feel . Молим те, ако можеш рећи колико година имаш, да то није само обичан пубертет?

Evo vidite, ja i moj brat Nikolay "mirišemo" da nešto fali u ovoj priči.

I iskreno, ja vama dvema zavidim na naivnosti koja je jedan od pokazatelja neiskvarenosti.

Šta ćeš? Što više prođeš i upoznaš zla u životu sve više sumnjaš u stvari i ljude.

Mišljenja sam da nam ovde ti ne govoriš sve.

Igra ega koju spominješ je verovatno maštanje u kome si ti glavni baja kome se svi dive. Nije li tako?

Ako se pažljivije pročita tvoj tekst, vidi se da sigurno nisi k-linac* ,a takođe se vidi da ti u njemu ne ponestaje samopouzdanja.

Deo koji nedostaje je deo gde ti veličaš sebe. Ne u mašti, nego u stvarnom životu.

Onda bi slika bila potpuna, i to bi bili jasni znaci narcisoidnosti.

Sve je ovo samo moje mišljenje

Pozdrav

*kad napišem k-linac bez crtice izađe klinac

Подели на овим сајтовима

I iskreno, ja vama dvema zavidim na naivnosti koja je jedan od pokazatelja neiskvarenosti. Šta ćeš? Što više prođeš i upoznaš zla u životu sve više sumnjaš u stvari i ljude.

Ja sam sama izabrala da budem naivac, inače mi je sasvim jasno kako stvari na svetu funkcionišu, pošto sam i sama dosta prošla u životu. Jednostavno, tako mi se zalomilo.

Nepoverenje u ljude može da se objasni lošim iskustvima u životu, ali ne može da se time i opravda.

U mojoj opasci gore je zafalio smajli kako vam ne bi toliko udario po sujeti, sestre moje. :)

Drugo, više mi je zasmetalo što "đonom" ideš po nekom kome je možda stvarno teško. Zato sam onako i odgovorila. Još jednom ponavljam: baš me briga ako ispadnem glupa, a iskreno, ne smeta mi ni da me smatraju sujetnom.

Pozdrav svima

bliss jeeee

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Drugo, više mi je zasmetalo što "đonom" ideš po nekom kome je možda stvarno teško. Zato sam onako i odgovorila. Još jednom ponavljam: baš me briga ako ispadnem glupa, a iskreno, ne smeta mi ni da me smatraju sujetnom.

Moraš da priznaš da taj zaboravljeni smajli menja sve. Tako da niko tu ni na koga nije đonom išao.

bliss jeeee

Vrh vrhova 8)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Miloše, najviše volim kad mi kažu da sam naivna, to je prosto muzika za moje uši heaven ! Sujeta, hm... :D hranim ja svoju sujeticu ne brini, vrlo redovno, tako da nije gladna :D

Što se tiče mog stava, pa baš zato što sam videla neke stvari, naučila sam da prvo saslušam ljude pre nego što donesem svoj stav. Jer osuditi nekoga, ili mu presuditi na bilo koji način na prvu loptu često bude pogrešno. Pa tako... Šta ćeš, sve što prođeš u životu nauči te po neku lekciju ;).

Očigledno, svako ima svoju.

Kad smo kog svog mišljenja- mislim da svakom čoveku treba pružiti razumevanje i pomoći ako već traži pomoć. I ja se slažem da fali tu još dosta informacija da bih ga razumela u potpunosti, ali isto tako ne mogu nekom da 'skrešem' ako nisam sigurna da će to imati pozitivan efekat.

Подели на овим сајтовима

Nemaš ti tu šta da izabereš.

Ili jesi naivac, ili se praviš naivan.

Da li se mieni čini, ili se ovde provlači neka negativna konotacija?

More, da me ne ložiš? :D

I eto, ostade Nemanja991 bez svoje teme, hijack-ovali smo je...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

• Гости

A vidiš Miloše i ti si jako zanimljiv za analiziranje ;)! :D

No slažem se sa Dankom. I mene malo smara što svaka tema pre ili kasnije bude obeležena nekim ličnim diskusijama nego da se stvarno držimo teme.

Ali i Nemanja ćuti, ne mogu gi da gu gledam u pasuJL :D!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Nemoj džaba da se trudiš, nisam singl. tanning

:nene:

hahaha :D Toliko o sujeti od tebe. :laugh:

Ipak da ti kucnem, ne svodi se svo analiziranje na to. ;) Jako me interesuju ljudi kao ličnosti. No dobro, ako će da ti bude lakše- srušio si mi sve snove ovom izjavom. :bla:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...