Jump to content

Цвијеће - украс творевине Божије

Оцени ову тему

Препоручена порука

Цитат

Šta preporučujete vi đevojke/žene sa foruma od cvijeća,sad ovako u ovom dobu koje bi se održavalo na nekoj prosječnoj sobnoj temeraturi.Da se potrudim da nešto njegujem u mojoj blizini (jer su bližnji dosta komplikovana bića )  0102_laugh

Бенџамин је леп... И Антуријум... Постављена слика

Кажу да је антуријум захтеван за одржавање, али нисам стекла такав утисак, не трудимо се пуно око овог нашег и опет му није ништа...  klapklap

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

"Јер цвеће - то је радост за наше људско сазнање. Све може бити горко, само је ту нека чудесна сласт ,у цвећу . Има у томе неког божанског магнетизма ,што душу вуче неки раскош. Јесте ли приметили људи обично своју претставу о рају везују са цвећем .

Није ли цвеће - најскривенији остатак изгубљеног раја? Није ли у њему рај највише сачувао себе и принео кроз векове до нас?.....

Рајска сласт, и душа раја - пробија се кроз цвеће ,избегавајући да се сретне са људским злом..."

Јустин Попови

girl_smiley

Кроз цвеће живи рај, а са њим живимо и ми!!!  whackado

Највише волим пољско цвеће....

Али јоргован и руже су дивне  girl_smiley

Чуј, кћери, погледај и обрати к мени ухо своје, заборави народ свој и дом оца свог.

Псал., 45:10

Подели на овим сајтовима

Цитат

Уф, мени се он уопште не свиђа.Ни мало (антуриум)  :)

Моји фаворити су хибискус и кала. А волим и кротоне.

Мени се антуријум исто никад није посебно свиђао, некако ми је деловао сав змијолико савијен и као лакиран... али кад смо добили на поклон један фини антуријумчић - много ми се допао... листови су му истог облика као и цветови, само мало издуженији, а цветови дефинисани и јарко црвени...  joooj

Приметила сам да сам почела предност да дајем цвећу које је дефинисано. Не знам како да објасним тај појам дефиниције, али у дефинисане биљке убрајам - кактусе, палме, фикус, гербере, рузмарин, спатифилум... нешто тако што има јасне ивице... Са друге стране мушкатле, хибискус, и цвеће које има сличне мекане цветове делују ми неукроћено... лепо у сваком случају али увек се одушевим овим дефинисаним сортама, хехех

Постављена слика

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Кактуси су ми исто симпатични... кад се пуно њих засади у некој корпици, или посебно у неким лепим керамичким саксијама...

Пре пар месеци ме је један кактус боцнуо... чак није био ни наш кактус... у Бриколажу, док смо чекали на каси, човек који је био следећи на реду (закључила сам да је био љубитељ кактуса) донео је десетак малих кактуса, сваки у оној маленој нестабилној саксији, и поређао их по пулту... један кактус је изгубио равнотежу и `залепио` ми се за кажипрст... Сутрадан је хирург био неопходан... од тад сам постала опрезнија према кактусима који се купују у Бриколажу... хехехе :)

Имам и једно питање... везано за кактусе који цветају... како их приморати да процветају?  joooj

Ево га један фини кактус... мекан... не боде...  1405_love

Постављена слика

Uploaded with ImageShack.us

Леп је и сунцокрет у букету...

Постављена слика

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Цитат

Са друге стране мушкатле, хибискус, и цвеће које има сличне мекане цветове делују ми неукроћено...

а ја баш то волим  leteti

Много ми се свиђа Божићна звезда, али је веома осетљива и захтевна за одржавање. Мени је увенула  0442_feel

Постављена слика

Зато генерално купујем цвеће које не захтева неко посебно цинцулирање  slava3

Подели на овим сајтовима

Ма имамо и хибискус (црвени и розкасти, мама воли исто све те, по мојим критеријумима, недефинисане биљке, хехе... ) и сезонски са нанине терасе неминовно засијају мушкатле... али кад би мени дозволили да направим ревизију цвећа, озбиљно бих нарушила присутну кућну флору.. :)

Ево га хибискус један

Постављена слика

А та Божићна звезда подсећа на Божићно дрво... Боримо се да га одржимо у животу... Да би му лишће поцрвенело требало је да га држимо на тамном месту двадесетак дана, и поступили смо по упутству али се он није владао лепо, него венеее....

Постављена слика

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
Постављена слика

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...