Odahviing Написано Септембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Tardigrada су мала група сићушних бескичмењка са целомом (миксоцел) које живе на копну, у слатким водама и јако мали број у морима. Величина тела се креће од неколико микрона до 1 mm. Тело им је црволико и здепасто, покривено кутикулом и издељено на 4 сегмента на и на сваком сегменту се налази по пар екстремитета. Сваки екстремитет се завршава канджицама. Кутикула се периодично одбацује (пресвачење) и замењује новом, што је праћено заменом канџица. Глава није јасно одвојена од трупа. Врло је честа партеногенеза иако су полови одвојени. Развиће је без метаморфозе и траје око две недеље. У неповољним условима живота улазе у стање анабиозе (полуосушени, са јако успореним метаболизмом), а по наступању повољних услова за свега неколико минута се враћају у активно стање.Извор: www.wikipedia.orgПрва животиња преживела без заштите у свемиру, упркос малој температури, радиацији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Септембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 уууууууујеееееееееееееееее, какав је Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Септембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Liči mi na moju vreću za spavanje... Da, logično je da nešto što liči na vreću za spavanje može da preživi u svemiru... Mada, zanimljivo, višećelijsko stvorenje, mislila sam da je to moguće samo nekim mikrobima. E, sad još samo da kopiramo njihov mehanizam zaštite, pa na svemirska putovanja gringrin "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Па и изгледа као ванземаљац... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Септембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Tzv "vodeni medved" prezivljava temperature od - 270 do 180 stepeni , ogroman pritisak i 600 puta vecu radijaciju od one koja je dovoljna da ubije coveka .Jos davno se pretpostavljalo da je lako moguce da neka od ovih zivotinjica moze da neko vreme prezivi u svemiru . Драгана Цветковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука