Andre Williams Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Тако је бре! Нема боље комбинације од машинца и комуњаре да се бави Црквом и "традиционалним верским заједницама"! prst ka dole Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Нико не каже да треба да буде теолог. Није био ниједан министар вера, па им није ништа сметало да углавном доста добро обављају свој посао. Ствар је у томе што је након људи као што су Шијаковић, Наумов или Радуловића, људи који су се како-тако бавили богословљем и Црквом долази човек из ГСП-а... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Колико је мени познато, господинов син је свештеник. Не схватам чему одмах паљба и негодовање Мој отац је нпр хирург.Да ли то значи да сам ја аутоматски квалификован барем за апотекара? marko_13 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Будимир Лазић Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Мој отац је нпр хирург.Да ли то значи да сам ја аутоматски квалификован барем за апотекара? Моја констатација се односила на то да је, колико сам чуо од других (не познајем лично дотичног господина), црквен човек који је помагао Цркву, што иде у прилог СПЦ. Не разумем твоју аналогију. Реци ми онда, које су то квалификације потребе за директора Канцеларије за вере? Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 А шта ће нам "канцеларија за вере"? Avocado је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Да би држава запослила "квалификован" кадар међу родбином - оне који су нпр. завршили Поморску академију, Учитељски факултет и сл. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Будимир Лазић Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 А шта ће нам "канцеларија за вере"? Како шта ће нам? Па ко ће онда исплаћивати стипендије студнетима ПБФ? Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Моја констатација се односила на то да је, колико сам чуо од других (не познајем лично дотичног господина), црквен човек који је помагао Цркву, што иде у прилог СПЦ. Не разумем твоју аналогију. Реци ми онда, које су то квалификације потребе за директора Канцеларије за вере? Па ако му је квалификација то што је помагао СПЦ, онда боље да затворе ту канцеларију одмах. Оно што би човек који је на њеном челу требао да поседује јесте да познаје верску ситуацију у Србији: проблематику исламске заједнице, да буде добар дипломата када је у питању однос према Римокатолицима и наравно, да разуме горућа питања СПЦ и буде довољно ауторитативан да на сва поменута питања адекватно одговори и на међународном плану (исламска заједница и БиХ, српска Црква у Ц. Гори и Хрватској), итд, итд. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 немам намеру да глумим адвоката човеку ал ме фасцинира са коликом лакоћом осуђујемо а да при том имамо само површне информације. нисам написао осуђујемо и имамо да би се правио фин и културан већ сам свестан да често и сам овако реагујем. овај пут ја само имам информације које ми говоре да је ово добар потез СПС кадра и да су вероватно међу собом нашли најбољег за ово место. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Оно што би човек који је на њеном челу требао да поседује јесте да познаје верску ситуацију у Србији: проблематику исламске заједнице, да буде добар дипломата када је у питању однос према Римокатолицима и наравно, да разуме горућа питања СПЦ и буде довољно ауторитативан да на сва поменута питања адекватно одговори и на међународном плану (исламска заједница и БиХ, српска Црква у Ц. Гори и Хрватској), итд, итд. а ти брате знаш да он то нема? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Међу собом су свакако нашли најбољег за ово место, јер човек слави славу и прима свештеника два пута годишње - за славу и пред Васкрс. А и причестио се једном као клинац са бабом у Сурдулици. ))))))) Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 а ти брате знаш да он то нема? Да, знам да он то нема. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Будимир Лазић Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Па ако му је квалификација то што је помагао СПЦ, онда боље да затворе ту канцеларију одмах. Оно што би човек који је на њеном челу требао да поседује јесте да познаје верску ситуацију у Србији: проблематику исламске заједнице, да буде добар дипломата када је у питању однос према Римокатолицима и наравно, да разуме горућа питања СПЦ и буде довољно ауторитативан да на сва поменута питања адекватно одговори и на међународном плану (исламска заједница и БиХ, српска Црква у Ц. Гори и Хрватској), итд, итд. Мени ово личи на мешање државе у интерна питања верских заједница... Колико ја разумем - та канцеларија треба да служи у комуникацији између државе и верских заједница - да се преко ње верске заједнице обраћају држави и траже помоћ у конкретним случајевима, а не да директор те канцеларије решава питање Исламске заједнице у Србији и да спречи прогон СПЦ у Црној Гори... мислим, то је моје мишљење, можда и грешим... Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Ствар је у томе што је након људи као што су Шијаковић, Наумов или Радуловића, људи који су се како-тако бавили богословљем и Црквом долази човек из ГСП-а... иначе Милета Радојевић је пре доласка на чело ГСП-а као члан градског већа имао веома сличну функцију, сарадњу са Црквом. не могу тачно да се сетим како се звала та функција. ово му неће бити новина. Будимир Лазић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 иначе Милета Радојевић је пре доласка на чело ГСП-а као члан градског већа имао веома сличну функцију, сарадњу са Црквом. не могу тачно да се сетим како се звала та функција. ово му неће бити новина. Да, задужење му је било да испред Градског већа иде на парастосе поводом Олује и Бљеска, као и на поноћну васкршњу Литургију. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука