Odahviing Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Jedna od najpopularnijih distopijiskih knjiga. Radnja se desava u budućnosti, genetski inženjering je toliko uznapredovao da se ljudi uzgajaju u labaratorijama, pod posebnim uslovima u zavisnosti od njigovog buduđeg društvenog statusa I uloge u društvu. Tako postoje Alfe (sam krem društva, oni koji upravljaju), Bete, Game. Sve sem ideoloških knjiga su zabranjene. Lek protiv depresije im je dgora soma. Porodica je zabranjena tema, svo potomstvo kao što sam gore napisao se dobija iz labaratorija, a reči otac i majka su nedozvoljee i smatraju se ružnim i neučtivim. Slave Forda, kao jednog od glavnih ljudi zaslužnih za industrisku revoluciju. Simbol im je T (prvi model fordovih automobila). Poznati citat i da budem iskren jedini koga se sećam: „Forda slavimo, orgije pravimo, puno some, puno seksa, parimo se bez kompleksa“. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Hug me till you drug me, honey; Kiss me till I'm in a coma: Hug me, honey, snuggly bunny; Love's as good as soma. Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 haksli je izjavio da je mnogo verovatniji kraj čovečanstva po njegovoj nego po orvelovoj knjizi... mada lično mislim da je osnova uzeta iz braće karamazova i velikog inkvizitora Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука