cloudking Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Lako je kritikovati,suditi i sprdati se sa srpskom mukom Niko. NIkad. NIgde. Nije mucen ko Srbi sto su muceni... kordun је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Да, слажем се да је метафизичко питање, али се не могу начудити. Римокатолици, тј. Хрвати признају Христа за свог Спаситеља, али патолошки мрзе близак народ. Sva sreca pa mi njih toliko volimo da ih obozavamo do imbecilnosti... Млађони је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Ма ја, како да не.. Неби усташе..него Србима требао материјал.. Постављаш причу онако као није речена, и како не би смео да је постављаш, надам се да то не радиш намерно. Ово је чињеница, коју су на радио телевизији војводине говорили мешатни из оближњих манстира са фрушке горе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Постављаш причу онако као није речена, и како не би смео да је постављаш, надам се да то не радиш намерно. Ово је чињеница, коју су на радио телевизији војводине говорили мешатни из оближњих манстира са фрушке горе Ти си повезао те две приче (усташе и срби) и некако довео у везу...ја је нисам постављао.. А чињенице се некако увек испоставе..да ипак нису чињенице..већ изпројектована прича (нисам мислио на тебе, већ народ) „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Ти си повезао те две приче (усташе и срби) и некако довео у везу...ја је нисам постављао.. А чињенице се некако увек испоставе..да ипак нису чињенице..већ изпројектована прича (нисам мислио на тебе, већ народ) Nisam ih ja povezao već ispričao kako sam gledao u emisji. Iguman jednoig manastira okupio stariji svet iz sela, i ljudi su ispričali. Ne znam šta je tebi tu nejasno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Чудни сте ви Србијанци, мајке ми. Срећа од Бога да се ово све није десило у Шумадији што се десило у Славонији, Босни, Херцеговини, Косову, Лици, Банији, Кордуну, Далмацији јер имам утисак да бисте сви листом прешли у католичантство. Надам се да ме утисак вара... Потпис .. Па ми увелико показујемо да немамо осећај ни за свој сопствени језик ... погледајте само ове наказе по телевизијама... О музици да не говорим .. србин као такав није ''власник'' ни једног јединог инструмента као свог .. а и шта ће му ... кад има арМУНИку ... Песма нека народна ... да није оних две - три врањанске..које су ионако писане шездесетих .. а ми их сматрамо народнима..и оне две македонске које ионако нико не уме да пева како треба ... остале би нам само оне три Косовске које нико незна целе ... Ма ... Срби .. ми смо само њихови недостојни потпомци .... kordun је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Историја читаве западне херцеговине од Широког до Мостара је Српска...и они знају то..али како рече један.."шта хоћете, да сутра постанем Србин?" Они су систематски од стране Ватикана учени мржњи према шизматицима...јер је требало убити Србина у њима и Србина поред њих...а како боље него да покренеш брата на брата...ту нема повратка.. Ne zapadne,nego cijela Hercegovina! I ovaj štokavski jezik kojim pričamo je istočno-hercegovačka verzija srpskog jezika ,samo ga je Vojvodina osakatila prije 100-200 godina sa ekavicom,pa to prešlo na cijelu Srbiju danas,a do skora se sve do Mačve govorila ijekavica i danas smo došli u situaciju da veliki Srbi govore kako ovi sa ijekavicom nisu uopšte Srbi,već Hrvati,ima takvih slučajeva ,posebno među omladinom koliko hoćeš,eto kakav smo narod ponekad,tačno udara brat na brata iz malodušnosti Danas 99% beograđana ne zna da kaže Beograd bez akcenta,ne bi ni čuli nikada kako se to izgovara da Dodik ne dođe pa im kaže ,bruka i sramota Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Danas 99% beograđana ne zna da kaže beograd bez akcenta, Аууу! Ццццц! "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 ne bi ni čuli nikada kako se to izgovara da Dodik ne dođe pa im kaže ,bruka i sramota Кордуне имаш пиће од мене кад дођеш у Београд (са акцентом ) kordun је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Аууу! Ццццц! pogledaj javni servis,teški akcenat,onaj ko bi poželio da nauči pravilan izgovor srpskog jezika nema gdje,nego da plaća neki kurs Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 pogledaj javni servis,teški akcenat,onaj ko bi poželio da nauči pravilan izgovor srpskog jezika nema gdje,nego da plaća neki kurs To су акценти по новом, колко год накарадном правилу "телЕвизија..." итд Ал тако су уведени, још пре 10 година "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Livanjskih srba po rečima jedne prijateljice iz mešovitog braka ima trenutno 50-tak. Što rekoše uglavnom se radi o srbima iz mešovitih brakova. Realno, koliko je uopšte i očekivano da se u mešovitim brakovima, pogotovo tamo gde su srbi manjina, potomstvo ne pokatoliči??? Ali realno? Nije bitan broj, da to bude 50 ili 100 ili 1000 pravoslavaca. Neka ih bude 5, toliko će ih sigurno i biti uvek, kao što i u srpskim gradovima koji su pod okupacijom, na Kosovu i Metohiji, ostala je po neka baka, monahinje... Kao što je Hilandar bio pred uzimanjem od Srba, pa je uvek se našao po neki da sačuva srpsko ime i na Atosu. Znači bitan je taj kontinuitet i kvalitet (mučenički) a ne kvantitet. Dok je srpskih grobova, crkvi (pa bile one i prazne) biće i srba. Uostalom da li je to i bitno? Ako će se srbin spasti, neće se spasiti zato što je živeo u Livnu, Beogradu, Sarajevu, Prištini, Njujorku... Spasiće se jer je Bog milostiv. Spasiće se jer je mučenik. Spasiće se jer je pravednik... milostiv, blagočestiv, dobrodeteljan... Naravno da ne treba imati ni sindrom gubitnika, već kad god se može, hrabro stati na branik (crkve, otadžbine, svog života...). Ali biti i dovoljno mudar da se ne srlja, jer onda po meni to je slično samoubistvu ili nekom islamskom fundametalizmu. Konkretno pričamo o Livnu, pokrštavanju srba. Episkop Atanasije je pričao o tome. Zbog njegovog proglasa je ova tema i otvorena. Sačekajmo da se opet oglasi. Mislim da će neke stvari biti jasnije. Inače u Livnu se održavaju, kao i u još nekim mestima gde su srbi manjina, takozvane "osmine". Neko to smatra ekumenizmom, ali ima i analitičara koji na to gledaju kao na pruženu ruku katolika, koja pomaže da se upravo očuva pravoslavlje, a ne da se utopi u katolicizam. Samo pominjem, nisam nikada bio na takvom bogosluženju, a ljudi koji jesu, kažu da im je uvek drago kada je tako nešto u pitanju. I katolici, i pravoslavni. Neko opet kaže da je to nužda, zbog nekih drugih stvari i za jedne i za druge, ali o tome nije ni mesto ni vreme da se ovde piše. Ko zna, zna. Извини, а шта су то "осмине", кад сам у Ливну редовно идем у цркву и нисам примјетила разлику у служби? У Ливну има 5 старијих жена које редовно иду у цркву, могу вам и именом рећи које су ако вас интересује, уз још по неког изузетка остали дођу само на Божић и Васкрс да би дјеца добила пакетиће. Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Ја не знам како можете покатоличити неког ко није ни оправослављен, односно ваљда таквог једино и можете... Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 http://omlivanjska.com/2013/10/27/izvestajskup/ Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 To što si gadljiv na istinu neće ponovo vratiti pokatoličene Sebe u pravoslavlje. ne znam ko si ni sta si, ali znam da se pravis blesav. Ne gadim se na istinu nego na ovo sto si napisao a sto nema veze sa istinom. Ovako nesto da je napisao i ateista (ako nije anarhista ili nesto gore od toga) bilo bi odvratno a kamoli pravoslavni Hriscanin ,za sta se izdajes. Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука