misionar.com Написано Септембар 1, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2012 LJUBAV JE IME TVOJE I ptice nebeske i cveće u rosi, mirisi opojni što vetar nosi, safiri, rubini na nebu što sjaje, od takve lepote svima dah staje! Smaragdno nebo predivno platno, srebrni oblak i sunce zlatno, mramorno more i šarena duga, takvu krasotu stvara samo tvoja ruka! Čitav svemir od lepote zrači, na svakoj stvari si stavio boje, takvu lepotu samo Bog stvara, večna ljubav je ime tvoje! (Psalam 148.1-5) (Stančević Sreten) HVALA TI HRISTE! U srce mi se uselila tuga od saznanja koliko smo grešni, al´ zbog tebe rodila se duga koju moja duša iznosi u pesmi! Nisam znao da li ćeš me čuti da’l će tvoja ljubav u moje srce da se smesti, al´ smogao sam samo suzu pustit i nadat se da će mo se jednog dana sresti. Tvoja žrtva što zbog svih nas pade na srcu mom je ostavila traga, i zato se molim da tvoja milost večna za nas grešne uvek bude blaga. Bolna rana na mom srcu stoji i neće prestati da boli, sve dok tvoja ljubav večna umoje srce zauvek se ne zatvori. Pakosti ljudske si oprostio lako i prihvatio na se sve naše grehe, pa zar za nekoga treba dokaz veći od tvoje žrtve koja se ne može poreći!! HVALA TI HRISTE!!! (Jovan 3.16) (Stančević Sreten) JEVANĐELJE Tugu i patnju na mnogim licima čitam, koliko će izdržati stalno se pitam. Za sreću i ljubav u srcu uvek mesta ima, al samilosti ljudske je sve manje u njima. Sumrak se spustio na naše živote, rat i ubistva nas u propast vode. Kamena srca i krvave ruke, u narodu sve više su misli bludne. Zar nema nikog da kaže dosta, bez ljubavi nema ničeg sve kroz ljubav posta. Jer kako si sejao tako ćeš i žnjati, i svako loše delo će duplo da ti se vrati. I anđeli plaču kada deca pate, Bog okreće glavu od tuge silne. Al tu je Hristos i za nas se moli, ˝oprosti im oče jer ne znaju šta čine˝. Molim se svim srcem za sve dobre ljude, koji zakon drže i savest im je čista. Da otvore oči ljudima mnogim, da jevanđelje šire u ime Hrista! (2.Timoteju 2.1-3) (Stančević Sreten) ZAŠTO? Zašto reči iskrene ljubavi nemaju smisla, kad otvrdlo srce kameni zid stvara. Zašto reči pokajanja iz iskrenog srca, nestaju kao čista kap u prljavoj vodi ljudskog nerazumevanja. Zašto plač i molba bolesne i gladne dece, ne stvara osećaj samilosti i sažaljenja u duši. Zašto je nestala svaka lepa i istinita reč, u gomili ružnih i prljavih laži. O Bože, koliko bolnih rana na svom čistom srcu zbog nas nosiš! Samo ti nas uvek slušaš, samo ti nas uvek razumeš. Jer ti si otac večni, koji prema svakom svom detetu, ima bezgranično razumevanje i samilost. Samo s verom u tebe možemo naći smisao života, u ovom svetu punom nepravdi, patnje i lažnih vrednosti. I ko god te potraži, otvorena i iskrena srca naći će te. I tada će osetiti neopisivu radost, sigurnost i neutoljivu žeđ za tvojom rečju! Spreman da tu radosnu vest prenese svima! (Psalam Davidov 23) (Stančević Sreten) IZABERI LJUBAV Smisao života ne traži na pogrešnom putu, nemoj dopustiti da te zavedu zli ljudi, jedini put kojim treba da ideš, popločan je s’krvlju Hrista molim te, mudar budi. Seti se krsta na Golgoti i reči, koje je Hrist rekao gledajući u visine, dokazujući svoju ljubav kojoj nema kraja, “oprosti im, Oče, jer ne znaju šta čine”. Nemoj da misliš da si dovoljan sam sebi, i poslušaj Hrista dok na tvoja vrata kuca, jer ključ života je samo u tvojoj ruci, I zato, molim te, otvori vrata od svoga srca! I prihvati Hrista da kroz život te vodi, poslušaj savest dok još postoji nada, i učini korak ka večnom životu, izaberi ljubav Isusa Hrista već sada! (Otkrovenje 3.20,21) (Stančević Sreten) PUT, ISTINA I ŽIVOT Kad pomislimo na te svo srce nam zatrepti, a dušu nam obuzme beskrajna milina, u našem srcu tvoja ljubav treba zauvek da živi, jer bez tebe u životu bila bi beskrajna praznina. Koliko smo puta u depresiju pali, sama pomisao na te donosila nam spas, i sve patnje i boli nestaju polako, kad pomislimo šta si sve uradio zbog nas! Ljubavi tvojoj ne vidimo kraja, spoznajom istine u duši vlada mir, svojom velikom žrtvom ti život si nam dao, hvala ti Hriste! Samo s’tobom vredi biti živ! (Jovan 14.6) (Stančević Sreten) IZAĐI IZ MRAKA Šta će nam oči ! Kada vidimo samo zavist i tuđi greh. Šta će nam uši ! Kada čujemo samo laži i prevare. Šta će nam usta ! Kada samo govorimo neistine i klevećemo druge. Šta će nam ruke ! Kada samo ubijamo i mučimo nedužne. Šta će nam razum ! Kada sa njim smišljamo najstrašnija ubistva i ratove. Šta će nam srce kameno ! Bez ljubavi i samilosti za druge. Šta će nam život ! Kada ga živimo bez smisla i umiremo bez nade. Molim te, izađi iz mraka ! I ugledaćeš svetlost ! Koja će ti otvoriti oči i očistiti srce ! Da bi spoznao svu lepotu i čistotu Božije ljubavi, koja će ti dati smisao i put u životu ! (Psalam 62.7-12) (Stančević Sreten) POKAJTE SE Zatvorenih očiju hodamo kroz život ovaj, nemajući osećaja ni obzira za druge, nemilosrdno gazimo žrtve greha našeg, ne mareći što živimo u svetu laži i tuge. Miris prolećnog jutra i prirodne lepote, menjamo za sivilo zagađenog grada, budni sanjajući neki život bolji, postajemo robovi novca medija laži i svoga rada. Tuđim suzama peremo zaprljane ruke, gomilajući bogatstvo bez smisa i potrebe, iluzija u zabludu nevinu decu vodi, vavilonsku kulu zidanu za sebe. Al nevine duše što se muče i trpe, stpljivo čekajući obećanje Boga, jer znaju da vremena još malo ima, i zato pokajte se neverni jer radite za zloga! (Isaija 45.8;41.17,18) (Stančević Sreten) BOG LJUBAVI Ljubav je milostiva, i utešiće onoga koji plače i moli, ljubav je milokrvna, i pomoći će svakom koji je u patnji i boli. Ljubav je istina, i nasitiće gladne i žedne pravde, ljubav je krotka i pomoći će svima koji mir grade. Ljubav je izdržljiva, nikada se ne ljuti i trpi dugo, ljubav nije zavidna, pomaže u nevolji i uvek misli o drugom. Ljubav se ne uzdiže, ne čini što ne valja i ne traži svoje, ljubav se ne veliča, ona je čista srca i poštuje sve što je tvoje. Ljubav se ne ljuti, ne misli o zlu, pokidane veze spaja, ljubav je žrtva, sve snosi, sve izdrži i život na kocku stavlja. Ljubav je nada, pravdu čeka dugo, ima veru koja nikad ne nestaje, ljubav je večna, ona sve dobro stvara i život nam daje. Ljubav je od Boga, koju svima bezuslovno pruža, i večito traje! Bog je ljubav a njegova ljubav, Nikada, nikada ne prestaje! (1.Jovanova 4.15,16) (Stančević Sreten) POSLEDNJA OPOMENA Nisam došao da te učim kako da vladaš, već da dobra dela činiš i služiš ljudima, a ti koristiš sveto ime moje, da se bogatiš, vladaš i lažno svedočiš svima. Zar ne vidiš svoja pogana dela, truješ mi decu, a njima moja ljubav treba, pokaj se brzo, jer čaša gneva je puna, hula i blud tvoja su stigli do neba. Nevine duše trpe i mole, da izgubljene duše pronađu Boga, jer kada Hrist dođe po izabranu decu, svima će suditi, koji rade za zloga. Neće te zaobići gorka čaša pravde, jer Božija reč je uvek bila sveta, i znaj da kada dođu dani gneva, zbog tvoga bluda gaziće te cela planeta. (Otkrovenje 17.1-6) (Stančević Sreten) OPROST Svaka pogrešna reč razara duše, stvarajući na srcu duboke rane, koju malo ko može da podnese, nanoseći bol koji ne može da stane! Kao lavina snežna koja ne može da se obuzda, ne birajući žrtve sve pred sobom nosi, pogrešna reč kao malena grudva, jednom bačena i nevine žrtve pokosi! Kao nabujala reka koja nosi sve pred sobom, kidajući mostove koje prijateljstvo gradi, ostavlja za sobom razrušene veze, koju samo ljubav može ponovo da sagradi! Zato zapitaj sebe i savest svoju, jer greh koji činiš radiš u ime zloga, al ako se pokaješ iskreno i oproštaj tražiš, dobit ćeš oprost od milostivog Boga! (1. Jovanova 1.1-5) (Stančević Sreten) BORBA IZMEĐU DOBRA I ZLA Borba između dobra i zla već hiljade godina traje, lažju Sotona uzima duše a Bog istinom život ti daje! Istina je oružje čistih koji znaju da večna pravda postoji, a neistina oružje podlih koji žele da svako ih se boji! Istinita reč je kao melem koji na ranjeno srce stavljaš istinita reč je kao mač s’kojim gordo srce razaraš! Ne plaši se onih koji lažu da bi ti oteli ovozemaljske stvari, već se boj onog koji hoće da ti uzme dušu i život ti pokvari! Veruj samo istinitoj reči koju Bog u Bibliji ti dade, da te ne bi zli ljudi zaveli i da ti se duša ne ukrade! (Danilo 12.10; Solomon 2. 21,22) (Stančević Sreten) NE ZABORAVI NA HRISTA O, Bože, kako duša zna da boli, kada neposlušnu decu imaš, kojima svu svoju ljubav daješ, a zauzvrat ništa ne primaš! O, Oče, kako tvoje veliko srce pati, videći koliko na zemlji greha ima, koje tvoje nežno srce para, a ti si svoju ljubav dao svima! Zakone si stavio u srca naša, da nas zaštitiš, da ne zaboravimo na te, ti strpljivo čekaš i opraštaš svakom, samo da se pokaju i tebi se vrate! Božija deca koja ne slušaju poziv, da promene srce i da se ocu vrate, izgubljena stoje u večitoj tami, bezakonja čine i moraće da plate! Sotona je vladar od ovoga sveta, i takvoj deci on širi ruke, gurajući ih u greh i propast večnu, nanoseći im bol i velike muke! Ali ako zakone držiš i poštuješ Oca, koji je zbog svih nas i svoga sina dao, veruj da si sigurno na pravome putu, Jer je Isus Hrist zbog svih nas pao! Dao je svoj život da bi mi živi bili, i sve naše grehe je uzeo na sebe, razapet na krst zbog krivice naše, u mukama je patio zbog mene i tebe! Zato nemoj da dopustiš da te Đavo zavede, izaberi ljubav, da ti duša bude čista, jer samo Bog ti nudi sreću i život večni, molim te, poslušaj Oca i ne zaboravi na Hrista! (Solomon 8.33-36) (Stančević Sreten) DOĐITE K MENI Dao sam ti život dao sam ti sve, i ne tražim ništa jer sve što je moje je i tvoje, samo poštovanje i ljubav koju s rođenjem u srcu nosiš, u dlanove moje sam urezao ime tvoje! Život svoj sam dao pun patnje i bola, da bih tvoje grehe uzeo na sebe, i oprostiću ti sve samo pokajanje tražim, sad klečim pred Ocem i molim se za tebe! Zašto ne ljubite mene koliko ja vas ljubim, zar ne vidite svu lepotu koju sam stvorio zbog vas, svi anđeli na nebu za vas se mole, da pronađete put koji vas vodi u spas! O, deco moja koliko vas ljubim, i želim da zauvek budete srećni, ne lomite mi srce jer hoću da vas spasim, molim vas, dođite k meni i dobićete život večni! (Jev. Po Jovanu 5.39-47,24) (Stančević Sreten) NAJVEĆE BOGATSTVO Ti koji teške okove i lance nosiš, okrepiću te i osloboditi! Ti koji radi istine i pravde umireš, opravdaću te i nagraditi! Ti koji trpiš mene radi, primiću te u naručje svoje! Ti koji zbog mene nemaš ništa, najveće bogatstvo Biće tvoje! (Psalam 91.1-7) (Stančević Sreten) NE BOJ SE SINE Blago tebi sine ako ne ideš putem grešnim i zaobilaziš prepreke od neistina i laži, srce će tvoje čisto, blagoslove od mene da prima da ti u nevolji utehu pruži i umornu dušu snaži. Blago tebi sine ako ne činiš ništa loše čuvaš Božiji zakon i veru Hristovu imaš, tada će ljubav moja u tvome srcu da živi i sve što drugom daješ ti od mene ćeš da primaš. I ne boj se mrkle tame, jer videlo u srcu nosiš Božija te ruka vodi i božija reč brani, kada napuste te svi, ja ću pored tebe biti da ti slomljeno srce lečim i da ti umornu dušu hranim. (Solomon 3.1-4,25,26) (Stančević Sreten) BOŽIJI PEČAT Mudrost i saznanja Nam otvoreno nudiš U svemu oko nas Zapisi stvaranja stoje Dokazujući ljubav I savršenost tvoju Na svakom tvom delu Je uklesano Ime Tvoje! Na Suncu, na Mesecu I zvezdama što sjaje Planinama, rekama I morima modrim Šumama i biljkama Što mirisom poje Životinjama, pticama I poljima rodnim! Hvala ti, Gospode Što smo sazdani kroz Tebe Jer sve što si stvorio Tvoj pečat ima Putevi ljubavi Samo k Tebi vode Svoju veliku ljubav Podario si svima! (Matej 6,26;Isaija 49.15,16) (Stančević Sreten) SVETLA BUDUĆNOST Navirući bez prestanka suze što umorne oči vlaže, čiste dušu od naslage greha utehu i oproštaj traže. Saznanjem jedine i čiste istine koju svako sam mora da nađe, srušio se zid sumnje i bola neznanjem i gordošću građen. Otvorivši svoje novo srce ti istinu radosno primaš, srećan što ćeš kovčeg sa najvećim blagom sa Hristom zauvek da imaš. O’ koliko patnji i neprespavanih noći zbog banalnih stvari i sitnih problema, predajući svoje srce i život Hristu budućnost postaje lepa i strepnje više nema. (Matej 11.28-30) (Stančević Sreten) HRISTOVA LJUBAV Ne sme proći dana da ne mislimo na te, jer bez ljubavi tvoje duše samo pate. Za srce naše samo Isus ima leka, veruj u njega a on će da te čeka. Samo Bog je onaj koji nas svojom milošću, kroz veru opravdava za večni život. Samo Hristov krst otvara nebeska vrata, i zatvara vrata pakla. (Psalam 100) (Stančević Sreten) SVETLOST ŽIVOTA Otkriću ti jednu tajnu, koju svima moraš reći, u svakom srcu istina stoji koja se ne može poreći. Milostivo sunce što svetlost pruža i toplotu svima daje, raduju se leptir i ruža jer bez njega život staje. A ko je taj život divnom suncu dao koje bezuslovno svima svetlost daje, to je Bog tvorac večnog života čija ljubav nikada, nikada ne prestaje. (Psalam 84.11,12) (Stančević Sreten) DAR LJUBAVI Sa razlogom darove Bog daje i ti Bogom izabrani ljudi, znaju da im sve Bog šalje kao dokaz koliko ih ljubi. Zato ne dozvoli samom sebi da zaboraviš na Hrista, ako moliš on još više daje a duša tvoja će da zablista! (Korićanima 12.1,28,31) (Stančević Sreten) SMISAO ŽIVOTA O’ kako je surovo ovo novo doba, oko nas siroti i bolesni leže, zar nema nikog da im rane zamota, zar niko ne vidi kako ih muka steže. Gde da nađem mir kada njega više nema, po celoj planeti ratovi svaki dan, zar na celom svetu sreće više nema, da li je sve ovo samo jedan ružan san. Onda si došao Ti k’o svetlost u tami, k’o melem na dušu da nam doneseš spas, ljubav i sreća u srcima zasja, jer znamo da si došao samo zbog nas. O, Hriste kolko njih još čeka na Te, jer otkad znam za tebe u duši vlada mir, istina u našim srcima piše, služeći Tebi, vredi biti živ! (Psalam 111.1-3) (Stančević Sreten) PROBUDI SE Probudi se, mili brate jer vremena malo osta, ne daj da zli te vode jer sve kroz ljubav posta. Probudi se, mili brate neka ti savest bude čista, odbaci sve navike loše i ugledaj se samo na Hrista. U tami svetlost tvoj život nek bude nek ljubav za druge u tvom srcu zablista, a kao poklon dobićeš život večni zar ne vredi svoj život dati za Hrista! (1.Rimlanima 6.16-23) (Stančević Sreten) BIBLIJA Biblija je pismo koje nam milostivi Bog šalje, preko izabranih ljudi kojima on se javlja, da bi zapisali istinu koju s ljubavlju nam daje, da nas zaštiti od laži koje đavo pred nas stavlja! Molim te, ne sumnjaj u istinitost Božije reči, jer ona je svetlost koju nikad ne smeš da gasiš, daruje ti mudrost i bogatstva večna kroz Svetoga Duha jer Bog želi da se spasiš! (Solomon 7.1-4) (Stančević Sreten) SAVEST U srcima našim gde istina piše, koju Bog s rođenjem svim ljudskim dušama dade, da nam život ovaj ne bi bio grešan, poštuj glas savesti koji daje nam nade! Taj ljubavi glas ako uvek slušaš, samo ćeš dobra i milosrdna dela da činiš, jer Sveti Duh deluje na tebe, samo istinu čistu možeš da vidiš! Ali ako savest svoju prestaneš da slušaš, između Boga I sebe sve veći zid stvaraš, kroz koji glas I svetlost ne mogu da prođu, brišući zavet života ti Božije srce slamaš! Ostaćeš sam i živećeš u laži, nesrećan i otvoren za delovanje zloga, koji samo čeka da ti život zagorča, jer zna da više nemaš zaštitu od Boga! (Psalam 119 1-3) (Stančević Sreten) NE STREPI VIŠE Da li je smrt kraj i večita tama, Zar posle života ništa ne ostaje za nama, šta je smisao života i zbog čega postojim, ko me je stvorio i zašto se smrti bojim? Ovo su pitanja koja svakog čoveka muče, al istinit odgovor u Svetom pismu piše, koji Bog milostivi sa ljubavlju svima pruža, da ne zalutamo u životu i ne strepimo više! A kad saznaš istinu koja u Bibliji zapisana stoji, život će tvoj kao najlepše drvo da prolista, samo ljubav i sreća iz tvoga srca će da zrače, jer znaš da život večni dobijaš samo uz Hrista! (2. Timoteju 3.14-17) (Stančević Sreten) NESEBIČNA LJUBAV Kako opravdati ono za šta opravdanja nema, kako popraviti greške, koje izbrisati se ne mogu, zar postoji neko, ko toliko milosti ima, da bi nam oprostio sve grehe, hvala milostivom Bogu! Uzdaj se samo u Boga, u njegovu reč, jer samo je ona čista, i upoznaćeš Hrista koji je za tebe umro, u strašnim mukama i boli, zato muči dušu svoju i pokaj se u suzama svojim, otvori svoje srce, i skrušeno u svojoj kleti Bogu se moli. A Bog će ti oprostiti sve, jer On veliku milost ima, i zna da opraštaj traži samo onaj ko se iskreno kaje i za oproštaj moli, i ko god traži istinu, milost i ljubav čistu, naći će je u Hristu, koji nas nesebično voli! (Psalam 37.1-7) (Stančević Sreten) STAKLENO MORE Na staklenom moru Ja stojim i čekam, da izabereš ljubav Ja strpljenja imam dosta, samo dođi jer želim ti večnu ljubav dati, ali moraš sam preći preko ovog uskog mosta. Nemoj da oklevaš jer reka smrti sve više buja, i svakog će dana sve više i više rasti, molim te požuri, ako želiš ljubav moju nemoj da zakasniš jer uskoro most može pasti. Ja ne želim da ostaneš na drugoj strani reke, gde nema ljubavi i večita je tama, ne dozvoli da te odgovore bogohulni ljudi, Ja te čekam, jer želim da večno budeš sa nama! (Otkrovenje 15.2-4) (Stančević Sreten) SAMO BOG LJUBAV DAJE Stojim na tepihu zelene trave, koja sva sija od kapljica rose, zlaćano sunce greje mi lice, dok povetarac blagi mrsi mi kose. Šarene ptice i pesme mile, bude i zovu, u radosti poje, plemenite šume i predivno cveće, milostivi Oče, pa zar je sve ovo moje? Hvala ti, Oče, što mi sve ovo pružaš, tvoja beskrajna ljubav večno nek traje, ceo univerzum sa tobom se diči, jer sve što si stvorio, samo ljubav daje. (Psalam 92.1-5) (Stančević Sreten) LJUBAV IZ BOŽIJEG SRCA Krunu svoju spustio si mirno i stavio pred noge Oca Svoga, jer samo Ti si mogao pomoći svojoj deci koja traže ljubav iz srca Tvoga. Znao si šta Te na ovoj zemlji čeka prepunoj bezakonja koja zadaće ti boli, ali je ljubav Tvoja od svega bila jača jer je od milostivog Boga koji nas neizmerno voli. (Jev. po Jovanu 10. 11-15,26-30) (Stančević Sreten) PRUŽAM TI RUKU Pružah ti ruku Svoju da te izvučem iz mrklog mraka, jer upao si u zamku koju oko tebe Sotona sklapa. Nisi slušao savest svoju preko koje ti se javljah, nikad te ne bih ostavio ali opomene uzalud ti stavljah. Izabrao si pogrešan put koji je pun rupa i nema nade, i vodi te u naručje onog koji ti život i dušu krade. Zato uhvati se, molim te, za Božiju ruku spasa, i oprostiću ti svaki greh ako me prihvatiš ovoga časa. Tada zasjaće ti videlo istina čista tebi će doći, i biću s tobom zauvek jer Moja ljubav nikada neće proći. (Psalam 91.11-16) (Stančević Sreten) SVETO PISMO Hvala ti, Gospode, što nam mudrost i razum daješ, da razumemo reči koje u Svetom pismu stoje, ti otvoreno svima čistu istinu pružaš, koja nam otkriva veličinu Boga koji sve stvorio je. Ne ostavljaš nas u mraku već nam videlo nudiš, da saznamo sve što trebamo znati, jer ne želiš da zaluta ni jedno tvoje dete, već da shvati istinu i kući da ti se vrati! (Solomon 2.1-5) (Stančević Sreten) HRISTOVE SUZE Svojim suzama i krvlju oprao si naše grehe, i sa milošću svojom ti život si nam dao, došao si kao čovek da pomogneš svojoj deci, i pobedio si Sotonu koji je duše u propast slao. Dao si nam primer i istinu da nas spasi, kako treba živeti i nesebično služiti svima, Tvoja beskrajna ljubav koju bezuslovno svima pružaš, može da dobije svako srce koji Božiji zakon prima. (1.Jovanova 5.1-6,20,21) (Stančević Sreten) MILOST GOSPODNJA Nestao je osmeh sa usana mojih, nemoćan sam Bože i bez tebe patim, umire duša i bez tebe strada, pomozi mi Bože, da se tebi vratim. Molim te Bože, usliši molbe moje, poslušaj vapaj, moga srca što se kida, umorna je duša, a ja sve više padam, oprosti mi Bože, ne znam šta ću od stida. Nedostojan i bedan, ja milost tražim od Tebe, kako da Ti priđem, kad grehe u srcu nosim, nedostojan sam Bože, tvoje velike žrtve, koje si podneo zbog nas, sa nogama bosim. Obuzima me tuga, kada se golgote setim, shvatiti toliku ljubav, pokušavam al ne mogu, nedestojan klečim i pred Tobom se molim, beskrajno hvala, milostivom Bogu. O, Gospode, kako sam jadan i prazan, kada Tebe nema u mislima mojim, sve reči i misli nestaju bez smisla, bez ljubavi Tvoje, ja ne želim da postojim. Oprosti mi Bože, i primi u naručje Tvoje, jer samo milošću Tvojom, ja mogu spašen biti , svetlošću života, obasjaj dušu i ranjeno srce, da iz čaše života mogu ponovo piti. Sunce života, u meni se budi, kada se useliš u moj život, peva cela duša moja, radosno srce, lupa u grudima mojim, Hvala ti Gospode, što postoji ljubav Tvoja! (Juda 1.20-25) (Stančević Sreten) SMIRENJE I LJUBAV Od kada sam Tebe spozanao mili Bože, Tvoja ljubav se nastanila u srcu mome, al nemirne misli mene muče kako ostati, na putu tvome. Pomozi mi Bože, da sačuvam ljubav tvoju, da spasim dušu, koja za Tobom rida, podari mi smirenje i ljubav Tvoju, da pobedim greh, koji me muči i kida. (Матеј 11.28-30) (Stančević Sreten) SAN I JAVA Gospode Mili, podari nam snage da sve što činimo, činimo Tebe radi da zadobijemo blagodat Svetoga Duha, jer samo ljubav Božija nas iz tame vadi. Otvorite srca, braćo i sestre jedino Hristova ljubav daje smirenje duši skinite veo sa očiju svojih kulu od naših greha, samo Isus Hrist ruši. U ovom svetu laži i prividne stvarnosti telesni čovek gresima ubija sebe mučeći dušu, zatvara put ka raju koji je s krvlju utabao Hrist, za mene i tebe. Sve je samo san, koji podseća na javu al’ jedinu javu vidi samo duša čista u svoj lepoti i ljubavi beskrajnoj našega spasa, Isusa Hrista. (Jevanđelje po luki 2.8-14) (Stančević Sreten) RADUJ SE ZEMLJO Raduj se zemljo, raduj i kliči hor Anđela pesmom neka nas vodi radujmo se braćo, svako nek se diči jer Gospod Isus Hrist se danas rodi! Zlatnim je slovima ispisano Ime na srcima našim, ono večno blista i nema nam veće radosti i sreće od našega Spasa Isusa Hrista! Pevajmo pesme posvećene Hristu mir na zemlji, međ ljudima dobra volja Božija Ljubav neka nas večno poji i svaka duša biće lepša i bolja! (Luka 2.6-11) (Stančević Sreten) HRISTOS SE RODI Kajem se gorko i utehu tražim al’ Tebe Hriste, ko je utešiti hteo nedostojan sam Bože i zbog toga patim a Ti si bez reči na Sebe moje grehe uzeo. O, Gospode mili, kolika je ljubav Tvoja opisati ne umem, samo zaplakati mogu sa suzama mijem rane na telu Tvome koje su naneli i zbog mene milostivom Bogu. Molitvu uznosim Tebi, o, milostivi Bože sa srcem okupanim u ognju večne ljubavi Tvoje mirisi opojni iznemoglu i gladnu dušu mi poje okićenu svetlošću Tvojom, beskrajno čiste boje. Danas moje srce molitvu uznosi Tebi u želji da svaku dušu Tvoj prečisti Duh vodi obasjana svetlošću ljubavi, neka sva vaseljena kliče SLAVA GOSPDU SPASU, HRISTOS SE RODI! (Stančević Sreten) OGANJ BOŽIJE LJUBAVI Gluv bejah i ne čuh vapaj duše moje za Tobom gresi i strasti, zakloniše me od izvora života bez ljubavi i svetlosti umirah ko ruža bez Sunca izgubljen u tami koju mi đavo oko duše zamota. Slep bejah i ne videh Te od tamnih oblaka greha milošću Tvojom napuklo je skamenjeno srce moje zračak svetlosti mi otkri sunce života koje mi spasenje nudi nesta tame od blistave svetlosti i ljubavi Tvoje. Plameni oganj ljubavi, spustio si u srce moje okupah iznemoglu dušu sa suzama što grehe tope otvorih oči i zajecah od sreće jer put izbavljenja videh koji me vodi ka Svetlosti, koji utabaše Tvoje svete stope. Isceljenu dušu i čisto srce Duh Sveti s ljubavlju hrani osvešćuje razum da ne padne i ne skrene na put krivi samo s verom u Hrista drvo života može da prolista niklo iz sememena što poseja u dušu moju Bog živi. Nestade straha i ja otvorih moje oči plačne i shvatih obmanu sa kojom me sotona podmuklo varao samo kroz Hrista javu videh i radost mi opi dušu od neizmerne ljubavi Hristove, koji se o meni grešnom starao. Nedostojan sad klečim i oproštaj tražim od Tebe milostivi Bože, primi molitvu i oprosti nam grehe naše zaštiti nas od sotone pošalji anđele svetlosti da nas uvek prate da zajeno sa svim svetima na nebu pijemo iz iste čaše. (1. Korićanima 13.11-13) (Stančević Sreten) SVE ZA HRISTA, HRISTA NIZAŠTA! Oj brate, otvori srce svoje i dopustiti Hristu, da te kroz život vodi hodi putem Časnoga Krsta Ne daj zlome da ti decu zavodi. Svi sveti na nebu našega roda kleče pred Bogom i za tebe se mole da se vratiš u naručje Hrista Spasa u Hristovu crkvu Gospod te zove. Skrušenom molitvom, zavapi milostivom Bogu beskrvnu žrtvu Bogu, predaj sa postom časnim pokaj se u suzama i oproštaj traži Božija milost i ljubav znaj nikad ne kasni. Ugledaj se na svete mučenike Hrista radi pokajanoj duši milostivi Bog sve prašta usklikni ponosno, do nebesa nek se čuje SVE ZA HRISTA, HRISTA NIZAŠTA! (Luka 9:23-4 ; Flp 3:8) (Stančević Sreten) Hristos vaskrse Zasjalo je sunce u Nedeljno jutro ceo univerzum nek se danas budi pođimo svi zajedno u Božiju crkvu prihvatimo poziv koji Hrist nam nudi. Crkvena zvona na litugiju te zovu nemoj da zakasniš, sutra možda kasno će biti skrušeno pogni glavu i molitvu uznesi Bogu jer Hleb i Vodu života možeš ponovo piti. Anđeoske pesme se sa nebesa čuju neka svi znaju, da je pobeđena smrt i tama spojeni Božanskom ljubavlju u vaseljensku crkvu svi Sveti na nebu se mole Bogu zajedno sa nama. Milostivi Bog vas zove i daruje ljubav Svoju radujte se ljudi, duše i srca Bogu otvorite u knjizi života zapisano je i ime tvoje samo krv i telo Hristovo, dođite i primite. Horovi nebeskih Anđela sad zajedno sa nama poju beskrajnu Božiju ljubav, Duh Sveti nek svakoj duši donese Božanska svetlost neka ispuni i dušu tvoju raduj se nek svako čuje, Isus Hristos vaskrse! vaistinu vaskrse! (Matej 28.1-20) (Stančević Sreten) MUZIKA LJUBAVI DUŠA MOJA ČEZNE ZA TOBOM BOŽE MUZIKA LJUBAVI TVOJE HRANI SRCE MOJE POŠALJI ANĐELA SVETLOSTI DA OBASJA I RASTERA TAMU KOJU STVARA PROTIVNIK SVEGA ŠTO JE TVOJE PREDIVNA JE BOŽE, MELODIJA LJUBAVI TVOJE TI UMILNI ZVUCI OPIJAJU DUŠU ŠTO ZA TOBOM PATI OTAPAJU LED KOJI SE OKO BOLESNOG SRCA HVATA I RAZBIJAJU SVAKU ZAMKU KOJA NAS NA PUTU PRATI OSLUŠNI OTVORENIM SRCEM I NESTAĆE POMISLI MUTNE BOG ZNA ŠTA NAM SADA TREBA, DOPUSTI MU DA TE VODI ZATVORI OČI SUZNE, I POKAJNU MOLITVU UPUTI BOGU ISPUNI DUŠU HRISTOM, DA SE U TEBI LJUBAV RODI O’ HRISTE BOŽE, NAŠ JEDINI SPASE OPI ME LJUBAV TVOJA I RADOST DUŠI DONESE DIVNE SU OVE REČI, VIČI NEKA TE SVAKO ČUJE ISUS Hristos vaskrse, vaistinu VASKRSE ! (Stančević Sreten) MALOJ JOVANI (Rođenoj na Petrovdan) RADOSNA SE VEST NA NEBESIMA ŠIRI PREDIVNO DETE ANĐELI U NARUČJU DRŽE ISUSU HRISTU PRELEPE PESME POJU DOK SVETI PETAR I PAVLE NEBESKU LITURGIJU SLUŽE. GOSPOD ISPRUŽI RUKE I U NARUČJE DETE UZE DARUJE DAH ŽIVOTA I KRST NA ČELO STAVLjA OGROMNA LjUBAV ISPUNI VASELjENU CELU JER U UTROBI SREĆNE MAJKE BOG NOVO DETE VALjA. O ‘ KOLIKO LI JE SREĆE I RADOSTI SAD NA ZEMLjI RODILO SE ŽELjENO DETE, PREDIVNA JOVANA MALA MOLIMO TE MILI BOŽE PODARI JOJ LjUBAV I SREĆU UZ MOLITVU I ZASTUPNIŠTVO SVETIH APOSTOLA PETRA I PAVLA. (Stančević Sreten) O’ KAKO SU DIVNI PUTEVI TVOJI GOSPODE! O’ Gospode, gde si? Gde si da me izbaviš od slepila moga Da mi daš snage Da izvučem noge iz lepljivog blata grehova mojih. Gde god da pogledam Moje oči ne mogu da te vide A trulež i smrad sa hanjine moje Se vuče i kalja delo svetih ruku Tvojih. Znam, zaslužio ništa nisam I nema na meni i u meni ništa što bih ti mogao dati Sem pokajnog srca i tihi vapaj davljenika Čiji glas samo Ti Bože možeš čuti. Ništa sam bez Tebe mili Bože samo zrno crnog peska u beskrajnoj pustinji ljudske gordosti i nerazumevanja. Samo već truležnom rukom Ispisano ime u pepelu Kojeg i najmanji povetarac zauvek briše Kao da nikada nije ni postojalo. O’ Gospode, kolika je ljubav Tvoja Kad sa krsta pokajanom bludnom sinu Ti probodene ruke pružaš I nudiš mu carstvo nebesko. O’ Gospode, kako te video nisam Kad u svakoj tvari tvoje ime svetli Svetlije od svih zvezda na nebu I greje srce pravednika. O’ Gospode, kako je divno služiti Tebi I živeti okupan svetlošću beskrajne ljubavi Tvoje. mirisati mirise, koji greju srce i dušu i biti okružen bližnjima koji te iskreno ljube. O’ kako su divni putevi tvoji Gospode! (Stančević Sreten) Hvala svim Majkama! Vratih se kasno, u sitne sate i nehajno kaput, u ćošak vinem a na vratima sobe, spazih majčine oči suzne i začuh šapat nežni, jesi li umoran sine? Bezbroj sam puta, u gnevu prasno nalazeć majku, u bdenju kraj sveće i kad se iz saobraćajke strašne, jedva živ spasoh samo ironično majci rekoh, ma imo sam lude sreće. O Bože dragi, koliko sam plako kad kraj ikone stare, majčin krstić videh što mi u ruku onomad dade i reče, da mi se nađe za put zaplakah kao dete malo, klekoh,i strašno se zastideh. O mila moja mati, hvala ti što si me s mukom ipak rodila i što je tvoja ranjena duša, za mene uvek nežna i blaga bila što si našla snage, da mi praštaš to što niko ne bi mogo i što si me u svakoj mojoj boli, uvek u tvoje toplo krilo svila. Tek sad te razumem majko i plačem nad grobom tvojim i dok stišćem tvoj krstić u ruci, za oprost Bogu se molim za sve tvoje muke i patnje, koje sad u duši osećam jako oprosti mi majko što ti ne mogu pokazat, koliko te volim. Svaka tvoja reč ljubavi, sad odjekuje u ušima mojim i skrušene molitve Bogu, koje si zbog mene do zore govorila hvala ti majko, jer sam se kao bludni sin pokajao i vratio Bogu. čiju si bezuslovnu ljubav i milost, celim životom i delima tvorila. Zato vas molim mila braćo, ne srdite više majke vaše jer ne znate kolko su krhka, njihova srca nežna i blaga majke su slične Hristu, jer Hristov duh u duši svojoj nose uče milosti i ljubavi, koja im je od Boga za spasenje naše data. Hvala svim Majkama! (Stančević Sreten) SVETLOST LJUBAVI Probudio me radostan cvrkut ptica i dok otvaram oči, nežna svetlost se širi koje moćno sunce s ljubavlju nam pruža jer bi od punog sjaja izgoreo ceo zemaljski rod živi. Videti Boga mnogi bi hteli al Njegova svetlost je jača milijarde puta i zato On s merom svetlost i blagodat svoju daje osvetljavajući nam život da nam duša u tami ne zaluta. (Stančević Sreten) OČEVA LJUBAV Imao sam snove koji mi realni tada behu I verovah snažno da su za mene oni dobri Al životna sudba mi pokaza drugi naum I put kojih pođoh mi mnoge tajne otkri. Mišljah da nema onog što ja ne mogu Samo da priliku dobru il šansu da nađem I kud god da krenem il stavim moju nogu Ja sve mogu da rešim i da se odmah snađem. Podozrivo gledah na one koji ne mišljahu tako Verujuć da su slabi il nedovoljno smeli Al ne smeta ništa samo nek mi ne staju na put Ko im je kriv za to kada uspeti nisu hteli. Vid moj je tada jako zamagljen bio A srce je sve više počinjalo da se ledi gordost i sujeta zavladaše u svetu tome I utišaše glas savesti da samo puteve dobre sledi. O mladosti moja i nezrela dušo Što slušala tada nisi očeve savete i poruke Zašto nisi htela da prihvatiš te mudre reči Koje su mi sada bolne životne pouke. Znam ne mogu više u nazad život da vratim I zbog grehova mojih sad moram da stradam A sinu mome ko i moj otac stalno zborim i tuguje srce moje i sve se manje nadam. Zar sve te mudre reči ni moj sin sad neće da čuje Zar ne oseća ljubav koju one nose u sebi Kako do srca i duše one njegovog da dopru Kad od mene on sada prihvatiti ništa ne bi. Patio sam mnogo i pito sam se dugo Al odgovor pravi tek sada kazati mogu jer me život i sudba naučila što drugi ne mogu da svi odgovori i putevi vode samo ka Bogu. Izabrah put teži da do te spoznaje dođem I tek sad razumem i poštujem mog oca sada A još više Oca nebeskog čiji vapaj i ruku spasa Ne čuh i ne videh zbog nepokornog srca ni ja tada. I čudih se tada nerazumnom sinu mome Što ne htede poslušat savet i da će da strada Al slobodu izbora mu niko oduzet ne može Koja je s rođenjem od Boga s ljubavlju nam data. Zato poslušajte deco šta vam vaš Otac zbori Ne odbacujte poziv za promenu vašeg srca Da putevi vaši ne bi bili stradalni i teški Jer Očevo srce zauvek samo za vas kuca. (Stančević Sreten) NE DAM TI, NE DAM TI! NE DAM TI SUNCE DA GLEDAŠ NI MESEC, NI ZVEZDE TI NE DAM NE DAM TI NI VAZDUHA NI HRANE NI VODE NE DAM TI, NE DAM TI ! NE DAM TI NI ZEMLJU DA STOJIŠ NA NJOJ NI PLANINE, NI MORA TI NE DAM NE DAM TI NI REKE NI JEZERA NE DAM TI, NE DAM TI ! NE DAM TI DA VERUJEŠ NI DA SE NADAŠ NI DA SE RADUJEŠ, NI DA PLAČEŠ NE DAM TI NI DA ŽIVIŠ NE DAM TI, NE DAM TI ! ALI ĆU TI DATI DA NE POSTOJIŠ I TI I TVOJ IMAGINARNI BOG TO ĆU DATI TEBI I SVOJ TVOJOJ BRAĆI JER SI SAMO TO ZASLUŽIO DA DOBIJEŠ. I PRIJE NO ŠTO TE RAZAPNEM I UBIJEM MUČIĆU TE I DO KOSTIJU IŠIBATI JER TI NE DAM DA ME VOLIŠ I DA MI DAŠ ŽIVOT VEČNI NE DAM TI, NE DAM TI ! (Stančević Sreten) Žrtva Pogledah u nebo i ugledah jato belih ptica Što krilima svojim srebrne oblake seku I zamolih sunce da ne upeče im krila meka I vetar blagi da ih nežno spusti uz kristalnu reku. Tada spustih svoj pogled malo niže ka jugu I opazih nemili plamen što iza modrih planina kuja Proždirući jedre šume osta samo pepeo sivi Što oplemeni sirotu zemlju za novi život što će da buja. Pogled mi skrete levo i spustih ga podosta niže I skameni se srce moje od jezivog prizora toga Zverovi ljuti belo jagnje režući kidaju i vuku a nevinu krv mladunci halapljivo ližu sa majčinih noga. Strašan se krik tada u mojoj duši razli Videć da učiniti ništa ne mogu ja sada I bujica suzna mi zamuti bistrinu oka moga O zašto, zašto nevina krv tako mora da strada. Svaka je tvar kroz greh Adamov u greh pala I nemile slike i događaji zaustaviti se sada ne mogu Al najveću žrtvu koju Hrist zbog svih nas dade Zahvali uz pokajnu molitvu milostivom Bogu. I zato obriši suze sa tvog suznog lica sada Jer kako je pisano , tako zaista mora biti Al veoma brzo, obećanje i uteha stiće I u naručje Božje Hrist će sve nevine sviti. I dok mi jecaji teški razdiru dušu i srce Začuh blag odjek u mislima svojim Ne plači sine jer Ja i zbog tebe stradah da otkupim tvoj život sa životom Mojim. (Sreten Stančević) RADOSNA TUGA Žalosna je moja duša što vas više nema al srce vas moje neće prestati da voli i često se molim i dugo mislim na vas braćo al tuga je prejaka i neizmerno duša zna da boli. Rođaci, prijatelji o braćo moja mila Kako je teško sada bez vas ovde biti O nemila i okrutna smrti što vam život uze zar nisu više mogli živet i još sa nama ovde biti. Ispunjen očajom ja Tebe prizivah Bože i sve sam više želeo da zaista postojiš jer nikakav smisao života više ne mogoh da nađem i sve sam više želeo da nas zaista neizmerno voliš. Verovaću mili Bože samo mi utehu i nadu pruži da ću s voljenima i s bližnjima opet jednog dana biti molim te Bože, molim te da zaista, zaista postojiš i obećaj mi da će moja usnula braća u raju sa Tobom biti. Znam da sam sirot i bedan i da ti ništa vredno nemam dati I da sve potiče samo od Tebe i da je sve stvoreno svakako Tvoje Imam samo ovaj život i dušu što od tebe ja s rođenjem dobih. I ovo bolesno i truležno telo u koje sam obučen do smrti moje. Daću ti sve to mili Bože, jedina nado moja Samo mi tračak nade pruži da usnula braća i bližnji živi mogu biti I služiću ti u večnosti i slaviti milost i dobrotu Tvoju zato molim te ako postojiš Bože nemoj se od mene više kriti. Oganj ljubavi Tvoje tada ispuni pokajno srce i dušu moju Tvoja nebeska svetlost i radost obasjava moj život od tada Jer verujem i znam da samo kroz Tvoju žrtvu svi spašeni mogu biti I mora to svako čuti i zato vam radosno svedočim o tome ja sada. Radosna tuga i nada ispunjava okrepljenu dušu moju Tuga zbog gubitka bližnjih koji sada nisu sa mnom više Al i radost što znam da žive jer Hristos pobedi smrt i tamu I da molitve moje dopiru do njih i da ćemo se ponovo videti jer smrti nema više. Hvala ti Hriste! (Sreten Stančević) JESSY and Млађони је реаговао/ла на ово 2 www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука