Jump to content

Венчања, свадбе

Оцени ову тему

Препоручена порука

to bi bio fantastican :cheesy: za mladence.

a kad je vencanje?

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Uskoro. Dok se oni izdogovaraju oko svega toga....

A najveći trip je njihova rodbina (ćale i keva). Drže me kao da sam kralj. To sedim na počasnom mestu. Služe me svi, ovo ono. Merak  :cheesy: ....

Kum nije dugme ...

Šalim se malo... Ali stvarno lep srpski običaj i drago mi je da ponovo zaživljava u našem narodu ....

Подели на овим сајтовима

Pa ovo putovanje u Španiju....

Ахам. Само имај на уму да су они већ нешто можда планирали...

за медени ммјесец.

Мада и као додатни пут...добро је ! свака част!

Nisu znam. Izvaljuju se za stan, pa štekaju svu lovu. A baš nešto vole da obiđu Barselonu (mislim volim i ja  :)), ali ako bude neka paprena cena, mogu da se nadaju jedino Banji Vrujci  :cheesy: ...

Подели на овим сајтовима

mozda i bude nesto povoljno za put samo se dobro raspitaj. zavisi od termina. sad je sezona pa je sve skupo.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

Подели на овим сајтовима

меееене гице воле, не једем их  smej.gif

Nabavi onda onu malu svinju kao Jelena Karleuša  joooj ....

:cheesy:

Јесте, па да почнем патити од инсомније!!  8086.gif

п.с нека хвала, ако ће на овом форуму ускоро бити  свадбе, може за Тавиту мало јагњетине?  0102_laugh

Za to se obrati Milevi... vidiš da se ona nešto opasno sprema  kolo2 ...

Милева?

Гдје си?

Samo ću reći onu staru narodnu - pas koji laje ne ujeda klapklap - vjerujem da su sve neudate dame sa foruma bliže udaji od mene.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Mileva 

:cheesy:  joooj  0102_laugh  smej.gif  8086.gif  klapklap

Подели на овим сајтовима

E Danči tako se i ja smijem kad me pitaju kad će svadba  0102_laugh 0110_hahaha sHa_sarcasticlol

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Мени лично,највећи проблем,везано за венчања(поред изабира младе  sHa_sarcasticlol) ,јесте,што је тешко изборити се за литургијско венчање...Чак и овде у Београду,где је мноштво цркви,ретко где је то могуће,мораш да кукумавчиш ,тражиш благослов пароха и сличне перипетије.

Друга ствар,су оне круне,које су по мени бзв,и много је лепше исплести венце од цвећа....

Шатор варијанте и 100+ званица,ни под разно,мада многи поклекну под утицајем родитеља и родбине...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Brate Max hoćeš li biti ljubazan da mi objasniš pobliže ovo oko Liturgijskog vjenčanja jer mi nije baš jasno šta tu ne štima?

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Литургијско венчање ,јел,као што име каже, одвија се у склопу литургије .

Ранохришћански обичаји су подразумевали да се св тајне брака и крштења одвијају у склопу литургије.

Конкретно,пар долази  15-ак минута пре почетка службе,и све време су испред олтара,иза њих кумови са свећама.Литургија иде својим током,стим што се убацују и делови службе св тајне брака,и на крају се пар причешћује.

На самом крају,кад се дели нафора,новопечени супружници,примају честитке...

То је укратко и просто речено... sHa_sarcasticlol

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

E baš ti hvala na ovom pojašnjenju - nisam to znala. hvala

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...