Дејан Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Vlada Srbije, najverovatnije tokom nekoliko narednih meseci, ukinuće pretplatu za RTS, a pored toga biće ukinuto najmanje još 35 neporeskih i parafiskalnih nameta koje plaćaju građani i privreda, saznaje NIN od dobro obaveštenih izvora u Vladi. Plan je da će se RTS finansirati iz budžeta Iako je prethodnih dana Mlađan Dinkić, ministar finansija i privrede, najavljivao da će nova vlast uskoro ukinuti čak 104 od ukupno 371 neporeski nameta kojim je opterećena ovdašnja privreda, NIN saznaje da će biti ukinuto tek između 35 i 40 naknada, dok će ostatak biti ili preveden u regularni porez ili će se plaćati kao naknada za korišćenje javnog dobra. Iz radne grupe saznajemo da će pored pretplate država ukinuti i firmarinu za preduzetničke radnje i mala preduzeća, slivno vodne naknade za šumsko, građevinsko i poljoprivredno zemljište, naknade za skloništa, šumarinu, naknade za motorna vozila koja zagađuju životnu sredinu… Iako još uvek nema precizne računice koliko bi privreda i građani uštedeli ukidanjem ovih parafiskalnih oblika, procena je da bi uštede mogle iznositi od 10 do čak nekoliko desetina milijardi dinara na godišnjem nivou. Sa druge strane, u novinarskim udruženjima se protive ukidanju pretplate za RTS, pogotovo ukoliko država planira da se ubuduće javni servis finansira iz republičkog budžeta. Tako se u saopštenju UNS-a navodi da postoji zakon kao osnov za finansiranje RTS-a i da, ukoliko želi da promeni način finansiranja, država mora obezbediti zakon koji će garantovati ekonomsku nezavisnost RTS-a, ali i mehanizme kako bi se taj zakon sprovodio. Ignjatije and kron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Znao sam ja za koga da glasam u drugom krugu izbora. Tadic bi nam do sada nametnuo najmanje 35 neporeskih i parafiskalnih nameta koje plaćaju građani i privreda. kron and коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 која претплата? .mislise. greengrin Juan Valdez, Јанко, Pantera and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pantera Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Тијанић је сам изјавио да грађани не треба да плаћају тв претплату, ваљда да би и даље био директор РТС :10900: .... коЖељ њацИ , kron and Иван Недић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Па, ако је РТС претплата једини проблем у овој земљи, онда супер.. са'ће процветамо. Сад, што радницима у РТС-у касне плате, то нема фрке, није проблем. Знам да сви ионако мисле да се људи који тамо раде разбијају од пара. Није битно што седми степен има око 35 хиљада... Није проблем што до недавно није могао нигде да се наше на пример Бруфен сируп (јер нико неће да га производи са губитком) - битна је претплата, коју ионако већина не плаћа. Да, баш сјајно - како се лако реше проблеми у којима се налазимо. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Па, ако је РТС претплата једини проблем у овој земљи, онда супер.. са'ће процветамо. Vlada Srbije, najverovatnije tokom nekoliko narednih meseci, ukinuće pretplatu za RTS, a pored toga biće ukinuto najmanje još 35 neporeskih i parafiskalnih nameta koje plaćaju građani i privreda, saznaje NIN od dobro obaveštenih izvora u Vladi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Znao sam ja za koga da glasam u drugom krugu izbora. Tadic bi nam do sada nametnuo najmanje 35 neporeskih i parafiskalnih nameta koje plaćaju građani i privreda. Не знам како не капираш да је све то Динкић и донео и данас укида. Нема то везе са Тадићем већ са овим са којим су узјахале твоје манге да би дошли на власт. Исти они са којима је ДС мислио да може да спроведе своју политику па им дозволио економију.... Па даље например оне болесне регистрације је донео Шешељ 98ме... итд. У реду је то што ти не гласаш за Тадића али бираш тотално погрешне ствари да га кривиш - оне за које није одговоран. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Тај порез је толико бесмислен да је и Дачић укапирао да не ваља... kron је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Тај порез је толико бесмислен да је и Дачић укапирао да не ваља... Ne polaži mnogo nada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јесењин Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Да, решили да накупе поене одмах, чим су зајахали... Сматрам да је вест као вест, одлична, јер ако остале телевизије могу да живе од реклама, зашто би РТС имао и рекламе и претплату? Погледајмо мало ХРТ... Са друге стране, питам се колико пара РТС треба да врати народу због претплате? Наравно да неће, неће бити ни говора о томе, али то је реалност, а реалност је да је то била крађа... Но, како рекоше паметни људи пре мене, једна особа уведе порез, па га после укида... Штета што народ брзо заборавља! Ја сам пре да се дотична телевизија потпуно реформише, кадровски, да се све промени, па из почетка. А Тијанића послати тамо где и припада - на касу у неком супермаркету, на биро за незапослене, у магацин итд... Има толико радних места! : ) Сматрам да за боље и није... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Очекивати да ће тај сегмент своје бесрамне паразитске пљачке народа да укине сам паразит је као кад би очекивали да ће пантљичара да нестане из зараженог организма сама од себе без икаквих лекова или других медицинских интервенција. РТС претплата је најогољенији пример, текстбук егземпл што би рекли шумадинци, етатистичке бесрамности. Она у целости садржи саму суштину појае коју зовемо "држава". Тако да ништа од тога народе. Grizzly Adams and Аурор је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antipa Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 ma sta kazu auuuuuuuuu!!!!!!!!!!!11 sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 http://vukajlija.com/reakcije/19587 АХАХАХАХАХАХАХААХАХАХХАХАХАХАХАХА!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Иначе већину тих пореза је увеп још шешељ а динкић док је пре био на власти и тома док је био у екипи са шекијем нису му сметали него провалили о чему народ прича oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука