stevan021 Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Previse komplikujete jednostavne stvari . Vecina budista ne veruje u Zevsa pa ih niko ne optuzuje da pripadaju sekti ljudi koji ne veruju u Zevsa. It's that simple Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Мени од никакве. Мени је важно да постоји за Бога простора да постоји. Али не и аргумент којим могу да убедим тебе да постоји. Мене баш брига шта ћеш ти да мислиш о томе. Kakvog prostora da postoji? To je neko fiktivno mesto "vanvremenskog, vanprostornog, nematerijalnog"... tu postoji, je l? Zanimljiva logika. Чисто јер ме занима како неки атеисти тврде да ми теисти верујемо у нешто што је у тотално супротности са стварношћу а они тобоже толико паметни одмах су видели шта је стварност. I na osnovu čega tvoja verska ubeđenja o stvarnosti imaju težinu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Jedina stvar koja je ista za sve ateiste je da ne veruju u boga. Ovo ostalo sto si naveo moze biti, ali ne mora da bude odlika nekog ko je ateista. A ako je neverovanje u boga religija onda je celav boja kose Jedna stvar koja je zajednicka za vecinu ateista po forumu i jutjubu jeste da samo prepricavaju Dawkinsa i Hichensa i njihove fore i da u svom filozofsko teoloskom pogledu nisu odmakli od njih dvojice. TAko da takve ateiste smo krstili ko davkisove svedoke. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Kakvog prostora da postoji? To je neko fiktivno mesto "vanvremenskog, vanprostornog, nematerijalnog"... tu postoji, je l? Zanimljiva logika. Zapravo ne znamo da je fiktivno jer da bi bilo fiktivno mora biti izmisljeno. Tvrdnja da je nesto izmisljeno je pozitivna tvrdnja i mora imati dokaze. Ljudi grese kada pricaju ono negativna trdnja se ne dokazuje. Ne mozes ti da ides i da pricas da nista nije tachno i da se onda vadis na negativna tvrdnja se ne dokazuje. I na osnovu čega tvoja verska ubeđenja o stvarnosti imaju težinu? Koju tezinu? Za mene subjektivnu ili za tebe objektivnu? Za tebe objektivnu nemaju nikakvu, za mene subjektivnu imaju jer verujem onome sto su svedocili Apostoli. Medjutim poenta je da ni njihova verska ubedjenja nemaju stvarnost. Postoji razlika izmedju "ne znam da li Bog postoji" i " znam da Bog ne postoji" Iako se vecina ateista vadi na prvu izreku, moras se sloziti veliki broj se ponasa po drugoj. Ako ne znash da bog ne postoji ne optuzujes druge da veruju u iluzije jer ne znash da li je iluzija. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Jedna stvar koja je zajednicka za vecinu ateista po forumu i jutjubu jeste da samo prepricavaju Dawkinsa i Hichensa i njihove fore i da u svom filozofsko teoloskom pogledu nisu odmakli od njih dvojice. TAko da takve ateiste smo krstili ko davkisove svedoke. Da, ali prvenstveno Dawkinsa. Ali i Met Dilahanti, Bil Mar, Sem Heris manje, Džordž Karlin ponekad, Hičins etc. Nikad nećeš nešto originalno čuti ni od koga tu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Nikad nećeš nešto originalno čuti ni od koga tu. Upravo. A znash josh koliko sjajnih filozofa ima???? Koji su ateisti i bave se ateistickom filozofijom, egzistencionalizmom i pogledom na svet? Koliko oces. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Medjutim poenta je da ni njihova verska ubedjenja nemaju stvarnost. Postoji razlika izmedju "ne znam da li Bog postoji" i " znam da Bog ne postoji" Iako se vecina ateista vadi na prvu izreku, moras se sloziti veliki broj se ponasa po drugoj. Ako ne znash da bog ne postoji ne optuzujes druge da veruju u iluzije jer ne znash da li je iluzija. A šta je onda uopšte Bog? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 A šta je onda uopšte Bog? Posto nemas subjektivnu spoznaju moras se upoznati sa pravoslavnom teologijom da bi dobio taj odogvor. Ko da si me ptao "sta je zapravo cestica" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 A šta je onda uopšte Bog? Posto nemas subjektivnu spoznaju moras se upoznati sa pravoslavnom teologijom da bi dobio taj odogvor. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Posto nemas subjektivnu spoznaju moras se upoznati sa pravoslavnom teologijom da bi dobio taj odogvor. Da li je to nekakvo svemoguće biće kao što izgleda kad ti i WLC pričate o tome ili ne? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Da li je to nekakvo svemoguće biće kao što izgleda kad ti i WLC pričate o tome ili ne? Ja nisam siguran koliko je Bog svemoguc. Mislim da je mnogo mocan. Al dal je bas svemoguc ne znam. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Ja nisam siguran koliko je Bog svemoguc. Mislim da je mnogo mocan. Al dal je bas svemoguc ne znam. Ali to je biće nekakvo? xD Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Ali to je biće nekakvo? xD Ne u bioloskom smislu te reci. Mislim da je ispravniji izraz entitet. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Ne u bioloskom smislu te reci. Mislim da je ispravniji izraz entitet. Aha, zanimljivo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevan021 Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Jedna stvar koja je zajednicka za vecinu ateista po forumu i jutjubu jeste da samo prepricavaju Dawkinsa i Hichensa i njihove fore i da u svom filozofsko teoloskom pogledu nisu odmakli od njih dvojice. TAko da takve ateiste smo krstili ko davkisove svedoke. Kakve to ima veze sa istinom u vezi odgovora na pitanje "Da li je ateizam religija" ? Meni je bitnija definicija koja je opsteprihvacena nego tvoj utisak o grupi ljudi koji me se iskreno ne tice. A izjava ne mora biti originalna da bi bila istinita Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука