Александрида Написано Август 24, 2012 Пријави Подели Написано Август 24, 2012 Zahvaljujući dvogodišnjem trudu studenata iz SAD-a sada je moguće virtualno prošetati rimskim bazilikama i Sikstinskom kapelom, uz samo nekoliko klikova mišem. Grupa studenata sa Sveučilišta Villanova u Pennsylvaniji dizajnirala je 3D panoramski prikaz unutrašnjosti nekih od najpoznatijih vatikanskih građevina te je tako virtualna šetnja kroz ove građevine postala stvarnost. Na ovom projektu studenti su radili dvije godine. Upotrijebili su 3D kameru visoke rezolucije te se na ovaj način mogu vidjeti detalji koje inače golim okom nije moguće uočiti. Svoj rad stavili su na internet kako bi ga podijelili s drugima: Sikstinska kapela Bazilika sv. Petra Bazilika sv. Pavla izvan zidina Bazilika sv. Ivana Lateranskog IZVOR malina :), Иван Недић, Милан Меденица :) and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 24, 2012 Пријави Подели Написано Август 24, 2012 прелепо, фала ти Александрида је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 24, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 24, 2012 Да, ово је фантастично. Мислим да смо некада већ ово имали као тему, не сећам се тачно. Но, никада није наодмет да се погледа висока уметност средњег века. Мене највише одушевљава Сикстинска капела. Александрида је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Август 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2012 Ja sam se, malo je reći, oduševila umetnošću, pod utiskom sam baš, baš... Meni je najupečatljivija bazilika Sv. Petra. Kakva umetnička dela, neverovatno. Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Август 24, 2012 Пријави Подели Написано Август 24, 2012 http://www.3dmekanlar.com/ Одличан сајт са панорамским приказима познатих грађевина. Александрида and marko_13 је реаговао/ла на ово 2 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 24, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 24, 2012 @, у одлично! Када будем имао више времена посветићу се разгледањем ових грађевина. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука