Jump to content

За и против еутаназије?

За и против еутаназије?  

87 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за или против примене еутаназије?

• За, у свим случајевима
    • Против, у свим случајевима
    • За, осим у неким случајевима
    • Против, осим у неким случајевима
    • Нисам сигуран и не знам
    • Не занима ме

Препоручена порука

• Гости

Nikako se ne bih složio da je život u invalididtetu veće junaštvo od seppukua. Smrt nije predaja, smrt je izbegavanje poniženja invalidnosti. Štaviše, čak i kada bih verovao u vaše dogme, opet bih pre izabrao pakao (i to u onom najbukvalnijem shvatanju kako ga o. Joil izlaže) nego invaliditet.

Подели на овим сајтовима

Nikako se ne bih složio da je život u invalididtetu veće junaštvo od seppukua.

Niko normalan nije ravnodusan pred invalidnoscu. Ne znam sta je teze/lakse, da li sa mirom i blagodarnoscu prihvatanje nedace ili imati mirnu ruku i bistru misao prilikom obavljanja duznosti otvaranja sopstvenog stomaka. I u jednom i u drugom slucaju ocekuje se da je usvojeno odredjeno disciplinovano stanje i ophodjenje, ovladavanje sobom. Vise mi deluje kao stvar ukusa da li cu postovati nekakvu dogmu ili nekakav kodeks. I jedan i drugi kraj mogu da deluju prilicno impresivno.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Samo se Bog može i smije smilovati kada je riječ o tome, a čovijek ne. Barem ne bi trebao ako poštuje Božju zapovijed:Ne ubij!

Znaci nas junak Banović Strahinja pogresio sto je "Šerbedžij" prekratio polagane muke sigurne smrti na kolcu?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Гости

Znaci nas junak Banović Strahinja pogresio sto je "Šerbedžij" prekratio polagane muke sigurne smrti na kolcu?

Pogrešio je jer je postupio protivno božijoj promisli. Izgleda da je Bog hteo da Alija primi Hrišćanstvo dok je nabijen na kolac i da se pokaje za tih nekoliko sati koliko se muči na kocu.

Подели на овим сајтовима

Ne znam o kome se radi, ali bez obzira to je raVno ubojstvu, jer kao kršćanki mi to ne može biti prihvatljivo ako slijedim i poštujem Božje zapovijedi.

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

http://www.youtube.com/watch?v=pE2TaCCsbCY

1:12:25

Hriscanski je da ga je ostavio na kolcu (?) ili jos bolje skinuo sa kolca i time dodatno povecao i produzio muke?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Ne. I Isus kad je bio getsemanskom vrtu sa apostolima i kad su vojnici došli po njega i jedan ga je udario, pitao: Zašto me udaraš?

штета је читати Свето Писмо буквално, уништавати написано неразумним приступом у животу.

Подели на овим сајтовима

A sta ti mislis, medenice, bas me zanima?

е кад те баш занима, још само да ми кажеш што те толико занима моје мишљење :D

ја сматрам да сме увек да га одузме, човек иначе има слободу да све уради.

питање је само шта је разумно, корисно и спасоносно - једно је слобода, сасвим је друго онтологија (па и морал) једног таквог дела.

нормално, све повлачи одређену последицу.

Подели на овим сајтовима

Nikako se ne bih složio da je život u invalididtetu veće junaštvo od seppukua. Smrt nije predaja, smrt je izbegavanje poniženja invalidnosti. Štaviše, čak i kada bih verovao u vaše dogme, opet bih pre izabrao pakao (i to u onom najbukvalnijem shvatanju kako ga o. Joil izlaže) nego invaliditet.

нема ово везе с догмама, ово има везе са здравим разумом.

ал нисам ни сумњао да је другачије, пошто видим да не разумеш да самоклање није боље од уздигнути целу планету на нови ниво физике, самим тим и ударити темељ бољег постојања исте те планете у будућности ...

отприлике, боље је да се хокинг самоабортирао, у неком животном периоду јелте, ни под тачком разно није "достојанствено" онако живети и борити се сваки дан за продуктиван живот ал је зато "достојанствено" одустати, предати се и самозаклати се од кука до увета ...

па дал ти стварно мислиш да је све у реду с твојом логиком? :D

не треба одговор, питање је реторичког карактера ;)

пс. и после ти имаш смелости да оптужујеш оца јоила да има чудан морал и поглед на свет ...генијалне идеје гајиш, мораш чешће да имаш овакве излете - ал да се снимиш на тјуб, да се овековече ове мудрости :D

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1352068627' post='739328]

е кад те баш занима, још само да ми кажеш што те толико занима моје мишљење :D

ја сматрам да сме увек да га одузме, човек иначе има слободу да све уради.

питање је само шта је разумно, корисно и спасоносно - једно је слобода, сасвим је друго онтологија (па и морал) једног таквог дела.

нормално, све повлачи одређену последицу.

Cenim tvoje mišljenje. ;)

Подели на овим сајтовима

http://www.youtube.com/watch?v=pE2TaCCsbCY

1:12:25

Hriscanski je da ga je ostavio na kolcu (?) ili jos bolje skinuo sa kolca i time dodatno povecao i produzio muke?

Neću gledati jerje vjerojatno nešto grozno.

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1352066980' post='739313]

штета је читати Свето Писмо буквално, уништавати написано неразумним приступом у животу.

Upravo se uništava smisao Božje zapovijedi:Ne ubij!, ovakvim pristupom. Zašovijed je jasna i glasna, nema tu što biti bukvalno ne bukvalno itd., sve jeostalo nevjernički i nema veze s kršćanstvom..Nemogu uzimati od Crkve što mi se svidi, a ostalo ne.Crkva je po tom pitanju jasna. Ili ću slijediti sve ili ništa.Na dvije stolice se ne sjedi tako to ne ide.

Božanski zakon je iza svake ljudske vlasti i nitko nema pravo oduzeti nekome živote iz ne znam kojih razloga.Jer tko sam ja da odlučujem o nečijem životu, tko sam ja da se igram milosrdnog Boga.. Život je Božji dar, pa ubojstvom i samoubojstvom odbacujemo Boga , izvora sveg života. Kršćani koji podržavaju eutanaziju, nemaju se pravo zvati kršćanimajer im je nepoznato osnovno pravilo kršćanstva, a to je da je zivot dar Boga, čovjek nema pravo raspolagati ničijim životom, pa ni svojim, i svako ubojstvo iz ne znam kojeg razloga je smrtni teški grijeh. Prihvaćam križ Kristov, bez obzira kakav bio.Jer da je mislio da ga ne mogu nositi ne bi mo ga dao i zato ću se moliti da mi ga pomogne nositi i da mi se Bog smiluje, jer uzdam seu Njegovu milost i Božji spas..

"Bolje se Jahvi uteći, nego pouzdati u čovjeka.."

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Upravo se uništava smisao Božje zapovijedi:Ne ubij!, ovakvim pristupom. Zašovijed je jasna i glasna, nema tu što biti bukvalno ne bukvalno itd., sve jeostalo nevjernički i nema veze s kršćanstvom..Nemogu uzimati od Crkve što mi se svidi, a ostalo ne.Crkva je po tom pitanju jasna. Ili ću slijediti sve ili ništa.Na dvije stolice se ne sjedi tako to ne ide.

Božanski zakon je iza svake ljudske vlasti i nitko nema pravo oduzeti nekome živote iz ne znam kojih razloga.Jer tko sam ja da odlučujem o nečijem životu, tko sam ja da se igram milosrdnog Boga.. Život je Božji dar, pa ubojstvom i samoubojstvom odbacujemo Boga , izvora sveg života. Kršćani koji podržavaju eutanaziju, nemaju se pravo zvati kršćanimajer im je nepoznato osnovno pravilo kršćanstva, a to je da je zivot dar Boga, čovjek nema pravo raspolagati ničijim životom, pa ni svojim, i svako ubojstvo iz ne znam kojeg razloga je smrtni teški grijeh. Prihvaćam križ Kristov, bez obzira kakav bio.Jer da je mislio da ga ne mogu nositi ne bi mo ga dao i zato ću se moliti da mi ga pomogne nositi i da mi se Bog smiluje, jer uzdam seu Njegovu milost i Božji spas..

"Bolje se Jahvi uteći, nego pouzdati u čovjeka.."

кажем ја лепо, црно-бели поглед на свет и веру је слеп за Бога, ближњег и све што пише ...

а то ко има право назвати се хришћанином је одлучио Бог крштењем, па нема ниједан човек право то да ускраћује, колико год да је грешан ;)

Подели на овим сајтовима

Kršćanina ne određuje samo čin krštenja, već vjera u Krista i život kako je on govorio da treba živjeti. Uzalud mi krštenje, ako ne slijedim i ne živim Isusa Krista..

w, eh
rah betkoun el waheed

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...