Jump to content

Артемијевци стигли у Бачку...

Оцени ову тему

Препоручена порука

Све што Црква у овом случају треба да ради јесте - да учи верни народ како да разликује Цркву од секте, како га "вукови у јагњећој кожи" не би растргли.

Онај ко одлази код Артемија и мисли да је он заиста епископ и да је сабрање око њега заиста Црква, нека себи постави следећша питања:

- ко једном епископу даје идентитет епископа?

- кога епископ, ако је епископ и возглављује једну помесну Цркву (=једну епархију), помиње не Светој Литургији?

- кога Артемије помиње на Светој Литургији?

- да ли је Артемије Васељенски Патријарх?

- шта кажу канони о служењу једног епископа на територији (у епархији) другог епископа?

- ко једној помесној Цркви (=епархији) даје идентитет Цркве?

- у вези са последњим, са којим помесним Црквама је Артемије у општењу? Односно, од којих помесних Цркава је помињан, а тиме, евхаристијски (какао је једино и могуће), потврђен као епископ а сабрање око њега као Црква?

Подели на овим сајтовима

"VLADIKA ARTEMIJE JE NE UNISTIV"

Mora da je to gramatika koja je postojala u vreme "Srbice", prefiks ne ispred prideva da se piše odvojeno. Ako već ne poznaju kanone, što ne upoznaju pravopis.

pravopis je novotarija,da li su apostoli išli u škole,mi ćemo biti po pitanju pravopisa ko i naši prađedovi...ne pomeraj stare međe :D :D :D
Подели на овим сајтовима

Ovo je veoma plitko ...

U svi hramovima ,koji su bili u izgradnji ili rekonstrukciji isto sada postoje ikonostasi...

Oni su to sve iskoristili da bi "dokazali" ko su tajni kardinali ...

Ali lepo je što se ovo dešava,sad i oni služe bez ikonostasa jer ga nisu napravili,tumače i prelaze preko kanona kako njima odgovara...što bi rekli sveti oci :sve što osuđuješ stigne te kad tad

Подели на овим сајтовима

Meni oni uopšte nisu smešni... Lično mi ne predstavljaju pretnju, ali me kopka šta bi bilo da su oni većina u Srbiji.

Iskreno se nadam da SPC sprema ozbiljnu strategiju za borbu protiv njih...

Mislim da ni u Nemačkoj nisu ozbiljno shvatali nacional-socijalizam, ali je zbog sklopa istorijskih okolnosti ta stranka vrlo lako preuzela vlast.

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@Александар Милојков,

Александре, мислим да треба да отвориш посебну тему са насловом који ће људима да буде јасан и да онда питање по питање изложимо. Говорим о твојој поруци где си поставио неколик питања за све који се ломе или иду тамо.

Ја ћу ових дана да средим оно предавање које си пре неки дан држао на нашем ЖРУ ДИВАНУ.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Meni oni uopšte nisu smešni... Lično mi ne predstavljaju pretnju, ali me kopka šta bi bilo da su oni većina u Srbiji.

Iskreno se nadam da SPC sprema ozbiljnu strategiju za borbu protiv njih...

Mislim da ni u Nemačkoj nisu ozbiljno shvatali nacional-socijalizam, ali je zbog sklopa istorijskih okolnosti ta stranka vrlo lako preuzela vlast.

Pa ne znam, meni oni nisu ni za sta drugo osim za sprdnju.

A sto se tice SPC, treba da pokusa da zadrzi sto vise ljudi kod sebe. Sa ovima koji su otisli nema vajde pokusavati bilo sta. Treba se fokusirati na one koji se dvoume.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Pa čekivao sam bar da će znati da ja nisam nikakav Šokac već Hrvat iz Like ,toliko bar mogu znati

Тешко Артемију са таквим бранитељима...

Циљ је да на тај начин дискредитују Поуке и да покажу: Види, код њих је администратор Хрват, они нису Срби итд...

Зато за све њих а и за оне који нису видели једна темица због које ЖРУ и треба да постоји и постојаће и биће све бољи и бољи, а њима је узалудна прича...нека раде свој посао, ми ћемо свој:

https://www.pouke.org...а-од-посетиоца/

Подели на овим сајтовима

Чекај бре мало, па ја се налазим на православном сајту на ком нису само Срби? И ви имате храбрости да себе назовете православним сајтом??? Шта је следеће, да црнце и Бугаре примамо у Цркву?

Дубоко сам повређен. Што ми неко није рекао?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

AUUUUUUUUUUUUUUU samo su još i artemijevci trebali u bačkoj, nadam se da neće naći plodno tlo za svoju sektu. Neka nam Bog pomogne da te zalutale ovce vratimo stadu Hristovom!

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...