Александар Милојков Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Све што Црква у овом случају треба да ради јесте - да учи верни народ како да разликује Цркву од секте, како га "вукови у јагњећој кожи" не би растргли. Онај ко одлази код Артемија и мисли да је он заиста епископ и да је сабрање око њега заиста Црква, нека себи постави следећша питања: - ко једном епископу даје идентитет епископа? - кога епископ, ако је епископ и возглављује једну помесну Цркву (=једну епархију), помиње не Светој Литургији? - кога Артемије помиње на Светој Литургији? - да ли је Артемије Васељенски Патријарх? - шта кажу канони о служењу једног епископа на територији (у епархији) другог епископа? - ко једној помесној Цркви (=епархији) даје идентитет Цркве? - у вези са последњим, са којим помесним Црквама је Артемије у општењу? Односно, од којих помесних Цркава је помињан, а тиме, евхаристијски (какао је једино и могуће), потврђен као епископ а сабрање око њега као Црква? Дејан and DankaM је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 "VLADIKA ARTEMIJE JE NE UNISTIV" Mora da je to gramatika koja je postojala u vreme "Srbice", prefiks ne ispred prideva da se piše odvojeno. Ako već ne poznaju kanone, što ne upoznaju pravopis. pravopis je novotarija,da li su apostoli išli u škole,mi ćemo biti po pitanju pravopisa ko i naši prađedovi...ne pomeraj stare međe :D Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 @, Или је трол... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 krenulo prozivanje http://www.facebook....tal_comments=10 Ovo je veoma plitko ...U svi hramovima ,koji su bili u izgradnji ili rekonstrukciji isto sada postoje ikonostasi... Oni su to sve iskoristili da bi "dokazali" ko su tajni kardinali ... Ali lepo je što se ovo dešava,sad i oni služe bez ikonostasa jer ga nisu napravili,tumače i prelaze preko kanona kako njima odgovara...što bi rekli sveti oci :sve što osuđuješ stigne te kad tad Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 krenulo prozivanje http://www.facebook....tal_comments=10 Meni oni uopšte nisu smešni... Lično mi ne predstavljaju pretnju, ali me kopka šta bi bilo da su oni većina u Srbiji. Iskreno se nadam da SPC sprema ozbiljnu strategiju za borbu protiv njih... Mislim da ni u Nemačkoj nisu ozbiljno shvatali nacional-socijalizam, ali je zbog sklopa istorijskih okolnosti ta stranka vrlo lako preuzela vlast. gloria west and Дејан је реаговао/ла на ово 2 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Bitno da su oni na svojoj stranici isprozivali ko je koje nacije i ko je iz mešovitog braka...a zabarovaili da u Hristu nema ni Grka ni Jelina ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 @@Дејан, А шта си друго очекивао од секте? Високу теологију? Дејан and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 22, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 22, 2012 @@Александар Милојков, Александре, мислим да треба да отвориш посебну тему са насловом који ће људима да буде јасан и да онда питање по питање изложимо. Говорим о твојој поруци где си поставио неколик питања за све који се ломе или иду тамо. Ја ћу ових дана да средим оно предавање које си пре неки дан држао на нашем ЖРУ ДИВАНУ. DankaM је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 @, Ајде уз то предавање кад буде готово, па ћемо развити дискусију. DankaM је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 @@Дејан, А шта си друго очекивао од секте? Високу теологију? Pa čekivao sam bar da će znati da ja nisam nikakav Šokac već Hrvat iz Like ,toliko bar mogu znati :D Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Meni oni uopšte nisu smešni... Lično mi ne predstavljaju pretnju, ali me kopka šta bi bilo da su oni većina u Srbiji. Iskreno se nadam da SPC sprema ozbiljnu strategiju za borbu protiv njih... Mislim da ni u Nemačkoj nisu ozbiljno shvatali nacional-socijalizam, ali je zbog sklopa istorijskih okolnosti ta stranka vrlo lako preuzela vlast. Pa ne znam, meni oni nisu ni za sta drugo osim za sprdnju. A sto se tice SPC, treba da pokusa da zadrzi sto vise ljudi kod sebe. Sa ovima koji su otisli nema vajde pokusavati bilo sta. Treba se fokusirati na one koji se dvoume. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 22, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Pa čekivao sam bar da će znati da ja nisam nikakav Šokac već Hrvat iz Like ,toliko bar mogu znati Тешко Артемију са таквим бранитељима... Циљ је да на тај начин дискредитују Поуке и да покажу: Види, код њих је администратор Хрват, они нису Срби итд... Зато за све њих а и за оне који нису видели једна темица због које ЖРУ и треба да постоји и постојаће и биће све бољи и бољи, а њима је узалудна прича...нека раде свој посао, ми ћемо свој: https://www.pouke.org...а-од-посетиоца/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Чекај бре мало, па ја се налазим на православном сајту на ком нису само Срби? И ви имате храбрости да себе назовете православним сајтом??? Шта је следеће, да црнце и Бугаре примамо у Цркву? Дубоко сам повређен. Што ми неко није рекао? Ромејац, Sherlock H., Макрина and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 greengrin greengrin greengrin RYLAH and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 AUUUUUUUUUUUUUUU samo su još i artemijevci trebali u bačkoj, nadam se da neće naći plodno tlo za svoju sektu. Neka nam Bog pomogne da te zalutale ovce vratimo stadu Hristovom! Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука