Milan Nikolic Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Ко је уопште предлагао такве за епископе? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Рекао сам да ме људи погрешно не разумеју. Можда ја имам проблем да једну епископију гледам кроз првог међу њима Заиста, неке ствари су довеле до огромних проблема. Сећам се и оних сабора одбране православља ( а од кога се само брани православље, од самог себе?), па разноразних окупљања где се пљувало по "новотарцима" и све то у име чистоте вере... и шта на крају испаде? Па видите и сами... иде дотле да желе смрт ближњем (погледајте неке поруке изнад) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Ima li neko snimak sa nji`ove Liturgije da vidimo koga pominju kao prvog! Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лала Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Ово што си написао много тога говори. Као што видимо, своди се на путујући циркус који некоме ко је неофит (нов у вери) може да буде веома интересантан. Заиста, какви су то људи? Шта њима фали у овом животу? Зашто се осећају угроженим? Ево, људи из Баната су их примили, саветовали... а они се окренули и са својим путујућим циркусом отишли даље код "православнијих".. Немојте ме схватити погрешно браћо и сестре из Баната, али и сами сте заслужни за многа неразумевања. Гледам, ваш Епископ благосиља стоту емисију оног Таракчије који, наводно, говори о Цркви, а одмах 101. емисија велича раскол, Артемија... ? Или, сећамо се сви оног снимка, и даље је доступан на интернету, када Владика Г. Никанор каже за свог сабрата Атанасија Јевтића да му није брат, нека иде из Цркве (цитирам "иш"!, ко да смо кокошке), хвали свештеника који је у шумадијској епархији направио џумбус, хушкао народ на Епископа Јована па га је на крају Епископ Никанор узео код себе као "јединог свештеника који је учинио да Сабор донесе одлуку...(реч је о оном акту о "вековном служењу"), јединог исправног ( ами остали из шумадијске смо самим тим сви неисправни зар не?), па га је исти тај свештеник напустио и пошао за Артемијем. Зарио му "нож у леђа". Зашто се ни једном није огласио исто онако јавно и казао да му је то била грешка? Све то је на неки начин дало крила расколницима да се рашире свуда по епархијама. Аца је горе поставио конкретна питања, сада подижемо на нет видео снимак последњег Ациног предавања на нашим онлајн окупљањима, па ћемо поставити тему шта сваки православни хришћанин треба да упита присталице монаха Артемија, ма колико се год они показивали у свету као црквени људи. А то да вам нису рекли ништа при одласку говори о каквим је људима реч. Оче и брате! Није народ крив томе... Знам о чему говорите. Све ми је јасно. Свако у Цркви за своје речи и поступке треба да сноси одговорност. Па и Архијереји! О поменутом свештенику су његова дела и недела рекла све. Остало треба да кажу оци Сабора. Црква се унутар ње саме не сме раздирати. Или где има тако нешто да се кућа брани од домаћина? Да они, неофити, незналице суде патријарху и Сабору... Играју се Цркве, а и сваки ко у Цркви мисли да то може да чини. Е, таквима "иш". Напоље из Цркве. Да се лаје на Цркву може, ко год хоће, али ван ње. Не у Цркви ни случајно. Епископ свакако треба да одговара и за своје поступке и речи и дела. Али томе нисмо ми криви. Зар имамо ми шта са тим што онај лудак Таракчија још увек снима са било чијим благословом? То је нецрквен човек и са таквим немамо ништа (бар у Цркви). А и са свим поменутим изјавама и радњама. Ми се за нашег епископа молимо на свакој служби, а Бог нека га научи и помогне му да "правилно управља речју Истине Његове". Народ у Банату није лош, нити има било шта са нецрквенима и артемијевцима. Шта више, саветовали смо их, рекли им насамо, па пред сведоцима, а сада говоримо и Цркви. Нека им је просто! Баба and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Да Дуле, све је тако како си рекао. Ја сам само констатовао проблем јер сам то и гледао и видео на интернету. Не бих да постављам снимке нема потребе за тим. Наравно да народ није крив, народ слуша свог Епископа. И треба да га слуша, а Епископ све што чини- чини у сагласности са својом браћом Архијерејима. Саборност у различитостима. Констатујем да су артемијевци проблем који је настао, одговорно тврдим, уз подршклу управо појединих Архијереја и са њиховим не баш проишљеним изјавама. Да нису имали подршку у Цркви од стране Архијереја, појединих свештеника и монаха, до овога не би никада дошло. Сада имамо ситуацију да упадају као хајдуци у туђе епархије и цркве, да провоцирају свештенство и верни народ и као што видесмо и да позивају на смрт. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Нека иду с милим Богом. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Ајде уз то предавање кад буде готово, па ћемо развити дискусију. https://www.pouke.org/forum/topic/20800-%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%9A%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/#entry698226 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2012 Kada su to pozivali na smrt? И мене то занима ?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Август 24, 2012 Пријави Подели Написано Август 24, 2012 И мене то занима ?! Одговорићу ти ја , а о. Иван нека ме исправи ако грешим. Једна видно психички лабилна женска особа је позивала на " смрт папистима " - и то не треба узимати за озбиљно. И на форуму шестоднев је била прилично узнемирена - "VAZNO OBAVESTENJE,ZIVE RECI UTEHE NA NA FEJSU NAPADA NASEG ARTEMIJA,SVI U ODBRANU VLADIKE ARTEMIJA ". Мислим да су додатна појашњења непотребна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2012 А сад ко су паписти ? То су као неке пароле или шта ? Мада знам да те поруке типа смрт овоме или ономе у суштини ништа не значе, ипак имали смо проблема због једне такве поруке на коментарима сајта видовдана коју смо грешком пропустили да исцензуришемо па је полиција интервенисала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Август 24, 2012 Пријави Подели Написано Август 24, 2012 На 4. страници ове теме о. Иван је поставио преписку са зида живе речи утехе ( профил ) где дотична женска особа позива на " смрт " - а пре тога је писала и на шестодневу. Готово сам сигуран да је о. Иван мислио на њу када је споменуо оне који позивају на смрт. Ако грешим - нека ме исправи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2012 Neki zidovi na FB mogu se slobodno zvati - Zid Plača! Milan Nikolic, Лала and nedeljko је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 24, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 24, 2012 Да ли је неко психички лабилна особа па брани Артемијеву секту позивајући на смрт "папистима" (ко су паписти, кога она сматра папистима...?) ја то не знам. Дотична чак пише са својим именом и презименом. А ово није први и једини пут- имате теме о томе на који начин ови несрећници врше пропаганду изазивајући мерзост међу браћом, правећи спискове за одстрел, намерно постављајући слике појединих Епископа и свештеника (а довољно је прочитате коментаре испод тих слика) да би према њима изазивали омразу и да се исто тако нека психички лабилна особа подстакне да заиста неког убије. Причам колико је опасно то што раде. Ја разумем да они имају свој план, али када неко дође и јавно поставља приватне слике људи по својим групицама и интернет сајтовима са конструисаним догађајима и њиховим тумачењима онда је то питање за полицију. Лала је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лала Написано Август 24, 2012 Пријави Подели Написано Август 24, 2012 Ма то су људи који су прекјуче чули за Цркву, јуче ушли, а данас већ узвикују које-какве пароле. Проблем је у онима који их тако уче. То су ти њихови "пастири". Ја понављам лично искуство са њима. Дакле, они су путници из цркве у цркву, "тражитељи" неке истине. Ми, људи, са њима људски, хришћански (мада им је немали број пута објашњено да не поступају исправно), а они са нама нељудски, без јављања и поздрава. Испали су они прави, а ми криви. Сећам се каква је била саблазан међу њима када су чули да свештенство Баната одлази (традиционално) на мисе у римокатоличке храмове за њихов Божић, Ускрс и храмовни патрон. Са места су се померали или малко уздизали, па хитро прекрстили. Можда им је и то један од разлога што су се наљутили на нас, не знам. Али проблем је очигледан. Они цепају Цркву. И ту нема сатисфакције ником ко на то ћути. И треба да се занимамо тиме, треба да чинимо све што је у нашој моћи да им докажемо једину Истину. Они су за нас људи и ми ћемо се као људи за њих и борити. Сваки човек је у Цркви злата вредан... Добро је што су ова и сличне теме постављене на овај форум! Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 24, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 24, 2012 @@Лала, Мене занима ово: Због чега су се они осетили сигурним у Банату, па касније отишли? Одакле су ти људи? Одакле највише долазе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука