Jump to content

Oglova žvrljoka

Препоручена порука

burden.jpg

E, ова ти је слика баш лепо растерећена - нема ничег сувишног, нити је присутна натегнутост коју често примећујем на осталим радовима. Једино опет муку мучим да разумем текст, нарочито последњи ред.

Подели на овим сајтовима

E, ова ти је слика баш лепо растерећена - нема ничег сувишног, нити је присутна натегнутост коју често примећујем на осталим радовима. Једино опет муку мучим да разумем текст, нарочито последњи ред.

ево покушаћу да то преведем али пошто су стихови нисам сигуран да ћу успети...

"тежам како завеса

што вечно тежи

да го допре килимот

со изабени рабови“

„тежим као завеса

што вечито стреми

да додирне ћилим

са разатканим рубовима“

иначе аутор ових стихова је наш познат македонски поет Никола Маџиров који живи у истом граду са аутором слике.....

мислим друже се и пријатељи су.....

Подели на овим сајтовима

Жврљ, жврљ, жврљока од срца за Огло-а!smileyvault-cute-big-smiley-animated-025.gif

http://www.youtube.com/watch?v=yKWoPlL2B8I&feature=related

Перса

Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук.

Подели на овим сајтовима

izvanredne su ti one makedonske pjesme Vedrane

eto saznah da je Milcho snimio film Mothers... zapustio sam se :)

био је један грозоморан догађај код нас доле, вишекратно убиство и то је био мотив да ММ сними филм Мothers, који мени није оставио баш ко зна какав утисак.....филм није прошао добро ни на фестивалима, зато и ниси сазнао :)

Подели на овим сајтовима

u pravu si, fan je prejaka riječ

mada Pre kiše, nije loše urađen film

ќе ти пишувам на македонски, оти ми е полесно да се изразам за оваа деликатна тема :) ( а ако не разбиреш нешто од напишаното кажи па ќе се снајдеме некако, ќе преведеме)

имено филмот „Пред дождот“ во јавноста остави впечаток заради експресивните слики кои фино, повторно би рекол, спотски беа спакувани како подвижни фотографии, на култни македонски места Трескавец, Канео, старите градски јадра, чаршијата итн, секако под инпресивната музика на Анастасија :)

но, во сценариото на филмот имаше еден куп неопростливи грешки, на пример во костимографијата, монасите беа облечени како попови, потоа младиот монах Кирил малтене голобрадо момче дава завет на молчание!? туку ај да не те заморувам.....

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...