@... Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 http://borbazaveru.info/content/view/4363/1/ треба их тужити Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 http://borbazaveru.i...nt/view/4363/1/ треба их тужити Што саде-то ће и жњети. Када су објавили текст пре пар година једног брата кога знам,извештај из манастира Ћелија,информација је била лажна,једна информација.Ја сам им одмах писала и пошто сам чула тачно шта је Владика Атанасије тада рекао јер сам била одмах ту поред,они су ме обавестили да ће одмах написати веродостојне речи.Никада то нису урадили јер им није одговарало. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Нису украли,ја сам им послала мејл са линковима аудио беседе и текста јер нисам знала да ће Владика да ради ревизију текста,послала сам им добронамерно писмо,мислећи да су људи и да ће Епископ Давид и супротне стране овом беседом ујединити у Христу Исусу,међутим то се није десило,а ја сам била превише наивна мислећи да имају уши да чују ову беседу,али човек се учи док је жив. Такође један од разлога што сам послала линк са беседом је и тај што познајем доста добрих људи који редовно читају тај сајт и информишу се са истог па сам помислила,објавиће и ово у добром светлу али... Да, али то не мења много ствар. Њихови зли коментари довољно говоре о њиховим намерама. Валентина, ако имаш њихов контакт, јави им да скину тај текст јер немају допуштење да га објављују на свом сајту. То им Владика није дао. Ни ми нећемо објављивати док се не изврши ревизија. Онај текст је био постављен за интерну употребу док се не одради цео онако како Владика Давид благослови. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Не слажем се да је су Василијева и Златоустова литургија настале скраћивањем Јаковљеве (да не саблажњавам баш људе овде даље како Христос засигурно није диктирао Светом Јакову литургију и како Свети Јаков и није састављач литургије која носи име по њему), а такву псевдо-историју је критиковао и владика Атанасије у „Христос Нова Пасха”, зборник у четири тома који и владика Давид помиње. Такође се не слажем да је „све то наше”, и није ми јасно зашто тако владика Давид збори, када после тога лепо објашњава да је дошло до фалсификовања (псевдоморфозе) православља, а ако је фалсификат није оригинал и засигурно није наш. Те две ствари ми некако затамњују иначе феноменалну беседу! Откуд знам!? - Ваљда сам навикао на егзактност и нaучност владике Атанасија... ...можда је то тако владика Давид причао из педагошких разлога... Па оно Таса јесте егзактан кад је у питању наука, поготову Теолошка..али никада није завршавао само и искључиво на томе.. Него је увек наглашавао да је егзактност дакле ''научност'' ипак, ''само'' део, јако битан али ипак, само део ЖИВОТА.. И неретко је ''ударао пацке'' вл.Игнатију на мало већем аспектовању ''егзактности'' у односу на живот.. Мрекло би се да је у беседи вл. Давида дошло до праве мере и односа науле и самог живота који је ипак ''за длаку'' испред.. А то и сам Таса говори... Рецимо сличан пример је око Косовског Мита, и ''научности'' (егзактности) његове ... Наука никда није доказала да је било издајства Бранковића.. Вука наравно.. али остало је тако до дана данашњег..и без тога, практично и нема Косовског мита.. Па и само спасење је ненаучна..''неЕкзактна'' ствар.. потпуно неЛогична... ма прави Апсурд... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Па оно Таса јесте егзактан кад је у питању наука, поготову Теолошка..али никада није завршавао само и искључиво на томе.. Него је увек наглашавао да је егзактност дакле ''научност'' ипак, само де јако битан али ипак само део ЖИВОТА.. И неретко је ''ударао пацке'' вл.Игнатију на мало већем аспектовању ''егзактности'' у односу на живот.. Мрекло би се да је у беседи вл. Давида дошло до праве мере и односа науле и самог живота који је ипак ''за длаку'' испред.. А то и сам Таса говори... Рецимо сличан пример је око Косовског Мита, и ''научности'' (егзактности) његове ... Наука никда није доказала да је било издајства Бранковића.. Вука наравно.. али остало је тако до дана данашњег..и без тога, практично и нема Косовског мита.. Па и само спасење је ненаучна..''неЕкзактна'' ствар.. потпуно неЛогична... ма прави Апсурд... Не знам какве су ти намере, али за мене лично је богохулно што поредиш спасење са косовским митом или легендом о настанку литургија... Шта си уопште хтео овим да кажеш? Иако се слажем да је спасење апсурд - погледај само Оваплоћење као да програмер уђе у свој програм (наравно неупоредиво с тим, али тако неки атеиста представио)... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Мржња је као дрога.Човек се непрестано њоме храни и егзистира на тај начин.Нажалост,чињеница је,да су људи који су пошли овом страном доживели метафизичку смрт.Нема назад,нема покајања,само постоји праг видљив сваком од њих,кога су прешли једном заувек и крочили у таму. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Не знам какве су ти намере, али за мене лично је богохулно што поредиш спасење са косовским митом или легендом о настанку литургија... Ајде прочитај поново шта сам написао..и видећеш да не поредим.. пребрзо си то одрадио.. а намере су ми баш оно што сам и рекао.. да је ЖИВОТ изнад НАУКЕ.. али не у НЕГАТИВНОМ СМИСЛУ ПО НАУКУ...НАПРОТИВ У НАЈАФИРМАТИВНИЈЕМ смислу.. А Косовски мит помињем у СМИСЛУ његове НЕНАУЧНОСТИ.. никако га не поредим са Спасењем.. ..брзо читаш..очито.. Још бих додао..Живот превазилази екзактност(научност, логичност..), а Спасење превазилази обоје.. и науку и Живот.. колко да не дође до забуне... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Да, али то не мења много ствар. Њихови зли коментари довољно говоре о њиховим намерама. Валентина, ако имаш њихов контакт, јави им да скину тај текст јер немају допуштење да га објављују на свом сајту. То им Владика није дао. Ни ми нећемо објављивати док се не изврши ревизија. Онај текст је био постављен за интерну употребу док се не одради цео онако како Владика Давид благослови. Јавила сам. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Па нека су добили текст, јер биће комично. Видим како се изругују над љим са оним тесктом, називају га "препобожним" и "пренаученим". Нека, и Светог Симеона Цариградског су прво из поруге почели да називају "нови богослов"...кад оно, прогласи њега Црква стварно за Богослова! Мислим да је владика Давид нешто на шта ови удбаши још нису наишли у СПЦ, тј, на неког ко им утерава страх у кости својим животом у Христу у силом Духа Светога. Видећемо. Walter, Пг, Јефимија Крунић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Па нека су добили текст, јер биће комично. Видим како се изругују над љим са оним тесктом, називају га "препобожним" и "пренаученим". Нека, и Светог Симеона Цариградског су прво из поруге почели да називају "нови богослов"...кад оно, прогласи њега Црква стварно за Богослова! Мислим да је владика Давид нешто на шта ови удбаши још нису наишли у СПЦ, тј, на неког ко им утерава страх у кости својим животом у Христу у силом Духа Светога. Видећемо. Кажу у тексту да се хвали дугим молењима све до Небеских Столица од којих је једна припремљена и за њега :lol: :lol: Па како уопште могу да га схвате?Како? Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Па нека су добили текст, јер биће комично. Мислим да је владика Давид нешто на шта ови удбаши још нису наишли у СПЦ, тј, на неког ко им утерава страх у кости својим животом у Христу у силом Духа Светога. То.. Дакле и НАУЧЕНОСТ (екзакност, научност, Богословије..) али и ЖИВОТ! .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Кажу у тексту да се хвали дугим молењима све до Небеских Столица од којих је једна припремљена и за њега :lol: :lol: Па како уопште могу да га схвате?Како? Не желе просто...! Најлакши начин за Спасење има ..непомјаник,.. само да ''окрене врат'' ка Богу .. хех.. али.. 'ц'.. то је то... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Кажу у тексту да се хвали дугим молењима све до Небеских Столица од којих је једна припремљена и за њега :lol: :lol: Па како уопште могу да га схвате?Како? Текст је чист сотонизам. не знам како другачије да назовем ово њихово удбашко спрдање са молитвом. Ја и не верујем да су тамо на њиховом сајту уопште црквени људи, ово су неки опакљени људи. То.. Дакле и НАУЧЕНОСТ (екзакност, научност, Богословије..) али и ЖИВОТ! Баш тако! marko_13 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Презвитер Саша Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Молим браћу и сестре да буду стрпљиви. Текст ће ускоро бити објављен и доступан свима. Што се тиче пљувача од њих се не очекује ништа паметно тако да нас то не изненађује. Порука за артемите: "Господо артемити само пљујте, ми и даље држимо час." Анастасија, Александрида, Nicholas and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Па нека су добили текст, јер биће комично. Видим како се изругују над љим са оним тесктом, називају га "препобожним" и "пренаученим". Нека, и Светог Симеона Цариградског су прво из поруге почели да називају "нови богослов"...кад оно, прогласи њега Црква стварно за Богослова! Мислим да је владика Давид нешто на шта ови удбаши још нису наишли у СПЦ, тј, на неког ко им утерава страх у кости својим животом у Христу у силом Духа Светога. Видећемо. Видиш како и монаси могу да буду добри Епископи! men875847'0789 jermel је реаговао/ла на ово 1 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука