Sinergija Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Људи,читајте Јеванђеље,читајте Нови Завет.Упознајте Христа.Заљубићете се у Њега. Тада ће вам бити лако да процените шта су глупости а шта реални проблеми наше цркве данас. Појединци годинама саблажњавају народ (а као што видесмо саблажњавају и монаштво, а има и свештеника који су саблажњени). Има пуно тога на чему треба да се ради,али ако ми,народ, не знамо у ког Бога верујемо,онда смо само изгубљене овце. Sherlock H. је реаговао/ла на ово 1 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Ух...А тек паралела секташ-сектор... Прави форхенд-винер... Иначе разлика између "старог" и "новог" је као разлика између "ја памтим" и "Црква памти"... Некима је циљ да се заборави Христ јер их свака Његова реч разобличава . Форма литургије је само изговор да би спровели у дело овакве гадости и да би имали изговор да нападну праве хришћане. Нарочито ми је то очигледно кад видим да су се дрзнули на владику Давида који својим животом сведочи своје хришћанство. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Некима је циљ да се заборави Христ јер их свака Његова реч разобличава . Форма литургије је само изговор да би спровели у дело овакве гадости и да би имали изговор да нападну праве хришћане. Нарочито ми је то очигледно кад видим да су се дрзнули на владику Давида који својим животом сведочи своје хришћанство. Није Христ него Христос (постоји истоимена књига вл. Атанасија). На крају смо могли да чујемо шта је резултат благовестовања једног истинског духовног оца. Постоји брдо људи који нису у целу ту причу улетели из злобе или интереса него из чистог незнања. Људи воле живог човека, жив човек може да преобрази оно што милион књига немогу. Слава Богу па је вл. Давиду поверено стадо крушевачко, сигуран сам да ће та древна епархија постати велики центар православља и православне духовности не само у домаћим оквирима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Није Христ него Христос (постоји истоимена књига вл. Атанасија). На крају смо могли да чујемо шта је резултат благовестовања једног истинског духовног оца. Постоји брдо људи који нису у целу ту причу улетели из злобе или интереса него из чистог незнања. Људи воле живог човека, жив човек може да преобрази оно што милион књига немогу. Слава Богу па је вл. Давиду поверено стадо крушевачко, сигуран сам да ће та древна епархија постати велики центар православља и православне духовности не само у домаћим оквирима. Питам се да ли и на литургији када свештеник каже Христ а не Христос поменете владику Атанасија Јесте лепо објаснио да је правилно Христос,али ја још увек нисам навикла да увек изговорим Христос. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Један монах који зна где му је место, који здраво расуђује, и еп. Игњатије је такав. Anette је реаговао/ла на ово 1 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Питам се да ли и на литургији када свештеник каже Христ а не Христос поменете владику Атанасија Јесте лепо објаснио да је правилно Христос,али ја још увек нисам навикла да увек изговорим Христос. Ma опуштено, ништа страшно, тако сам и ја... Само у номинативу Христос а остало Христа, Христу, Христе, Христом,... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Један монах који зна где му је место, који здраво расуђује, и еп. Игњатије је такав. amin-nas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Један монах који зна где му је место, који здраво расуђује, и еп. Игњатије је такав. Опрости ако ће звучати као контра, али зашто онда ево већ толико година не мења неке ствари у његовим уџбеницима за млађе разреде основне школе, делују врло саблажњиво на родитеље и децу? Неки његови други-ревидирани уџбеници не излазе а други издавачи који су их одрадили доста солидно не могу да добију лиценцу од државе? Сигуран сам да би владика Давид макар одговорио на конкретне дописе и примере који му се предочавају... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Опрости ако ће звучати као контра, али зашто онда ево већ толико година не мења неке ствари у његовим уџбеницима за млађе разреде основне школе, делују врло саблажњиво на родитеље и децу? Неки његови други-ревидирани уџбеници не излазе а други издавачи који су их одрадили доста солидно не могу да добију лиценцу од државе? Сигуран сам да би владика Давид макар одговорио на конкретне дописе и примере који му се предочавају... Pa da, obicno su najpametniji ljudi neshvaceni. Eparhija cveta, ostalo je manje vazno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Некима је циљ да се заборави ХристOC јер их свака Његова реч разобличава ... Никако Христ ... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Питам се да ли и на литургији када свештеник каже Христ а не Христос поменете владику Атанасија Јесте лепо објаснио да је правилно Христос,али ја још увек нисам навикла да увек изговорим Христос. Епископ је Христова икона и не треба да ''помишљамо'' на то кад се помиње било који од епископа ..већ тога ТРЕБАМО БИТИ СВЕСНИ УВЕК И СВУГДЕ... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Признајем, прочитала сам више пута одломак из књиге епископа Атансија, али и поред свог труда ,слаба концентрација ме је омела да одмах исправим грешку. Него после овог силног опомињања нећу више заборавити. Ето користи од овог дивног форума Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Епископ је Христова икона и не треба да ''помишљамо'' на то кад се помиње било који од епископа ..већ тога ТРЕБАМО БИТИ СВЕСНИ УВЕК И СВУГДЕ... Не идеализуем ни једног епископа али поштујем их све. Грамтика је форма а неписмен човек може да буде диван хришћанин,као што и теолог може да промаши поенту. Ако за мене Христос није реалност свакодневног живота узалуд ми познавање граматике и грчког и српског језика. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Не идеализуем ни једног епископа али поштујем их све. Грамтика је форма а неписмен човек може да буде диван хришћанин,као што и теолог може да промаши поенту. Ако за мене Христос није реалност свакодневног живота узалуд ми познавање граматике и грчког и српског језика. Тако је,слажем се. Такође смо дужни и било би лепо и културно,јел,да једни друге опомињемо што се граматике тиче,пп порукама,много је боље и има више смисла,као што се изнервирах пре неки дан,када смо куцали управо ову беседу Владике Давида,јавио се брат,који је рекао да је погледао текст сестре,исправио,вратио јој и да је било пуууно посла и пуууно грешака... те ствари се просто не раде тако...опростите Раденко Шолаја је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 Ma опуштено, ништа страшно, тако сам и ја... Само у номинативу Христос а остало Христа, Христу, Христе, Христом,... Ти коси падежи и изазивају забуну а и навику да користим скраћени облик. Али ето,обиље опомена 301 и Валтерова огромна слова урезаше ми овај номинатив у свест aman Walter and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука