Млађони Написано Јул 29, 2012 Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 Ето синоћ сам имао једну конфликтну ситуацију и често сам био тежи тип за односе... али не у неком негативном смислу да сам био насилан али сам био нападан и захтеван превише. Што може да се примети из мојих дискусија моја нападност и нека да кажем моја осетљивост. Решио сам мало да проадим на себи да променим те особине... па реко ајд да отворим темицу где сви генерално можемо да зборимо о односима са људима, шта је добро шта је лоше, шта је асертивно шта је агресивно претерано и на крају крајева како се односити хришћански према људима. Можемо на личним ситуацијама.... ево ја рецимо да пренесем једну од синоћ па ви оцените како сам реаговао реци те ми како би ви можда реаговали... итд. Синоћ бејах са неким другарима на туборг журци. И један момак ког знам одавно али се никад нисам дружио са њим већ су у тој екипи неки наши заједнички другови цело вече негативно наоштрен према мени. Стално ме нешто задиркивао, зезао или шта већ. ЈА сам у принципу елегантно кулирао.... На журци је неко имао фото апарат ја га позвао лепо да се слика са мном и још једним заједничким другаром... он ме одгурнуо реченицом - ма где ћу да се сликам са тобом... јако ружно сложићте се.... али шта год... реко см му ма ко те ... ако нећеш не мораш... у принципу не бијем га по ушима и он ме је после неко време за нешто ухватио за руку и гурнуо на шта сам ја кренуо и ја већ физички да одговарам, гурнуо сам га и одбацио једно три метра сигурно. На шта је он кренуо са неком агресивном причом да ће он мене да ишамара какво је то понашање што сам ја искулирао реко сам му ти си бураз ело вече везобразан и први си агресиван итд.. Лика реално могу да усе*ем од батиан ако хоћу. Мало је нижи од мене, није ништа јачи, а ја сам релативно обучен борац он није никад тренирао ништа у том контексту.... и то ми пролазило кроз главу док ми прича причу једноставно да га ударим.. али сам решио да се суздрижим ипак сам га пониуо поприлично колико сам га одгурнуо он се можда мало и забринуо па је кренуо у ту причу да ће он мене да ишамара. Само сам рекао другару да не желим више да будем у таквом друштву.. некако ми је у глави пошто је била социјална ситуациај чекао сам да ме први удари ако већ хоће такву кавгу. Међутим да није била социјална а деси се спопадну вас разне социопате.. ето на истој журци сам посматрао једну баш незгодну тучу не бих пуштао да ме први удари некако бих волео да истренирам себе да у тренутку кад ми неко непознат крене претећи да реагујем одмах агресивно и физички. ето ... поделио сам исксутво са вама.. мишљење, оцене, поделите ваше ситуације.. итд oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 29, 2012 Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 Divan si dečko Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јул 29, 2012 Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 Bolje je bitangu baciti i tri puta po trideset i tri metra nego tucu zapoceti! Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Јул 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 Млађо, моје мишљење. Твоје је било да га позовеш да се сликате, што си и учинио. Није требало да га опсујеш иако се он потпуно нефер претходно понео. Конфликт је у томе што те он од раније познаје, зна да си био мало агресивнији раније и сво његово целовечерње понашање је конкретна пројекција његових мисли и осећања према теби. Али, ти си одлучио да са мало промениш, и како рече " да порадиш мало на себи". То што се десило је сасвим нормална ситуација и реакција, али и борба, у ( духовном ) животу. Ти репови прошлости ћете пратити још дуго. Твоје је само да се бориш, највише са самим собом. Имаш моје молитвено заступништво и подршку. Млађони, Sophrosyne, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 29, 2012 Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 pod 1: nikad ne potcenjuj manjeg od sebe! pod 2: sam si kriv(zasluzan) za sve sto ti se desava pod 3: pusti budale N.Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 Биће луда прича када још скапирају да идеш у Цркву Но, то су те недаће и изазови хришћана и нормалних људи који свој живот не граде на негацији других. Хм... лично имам кратак фитиљ, то ми је огромна мана... катастрофална. Знам бурно да одреагујем и када то не бих ни смео ни требао... но временом сам се научио да искулирам... бар мало... Шта рећи, мислим да је отац Љуба дао веома леп и садржајан одговор. JESSY and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 29, 2012 Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 Kad su ti konflikti u pitanju moraš da suzbiješ i ego i komplekse da bi situaciju rešio staloženo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 29, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 Divan si dečko Па што нисам ништа лоше урадио... мислим тотално уредно не реагујем на све његове силне прозивке цело вече, а веруј ми било је јако ружних опхођења и оних фора када неко оће да те понизи позивајући се на нешто што си у прошлости урадио па се још више карикира то како би од тебе намерно међу људима правио још већу будалу. То ми није сметало.. мислим јесте али није значајно али када је кренуо физкал.. не знам шта да радим у таквој ситуацију... мало се плашим и бринем да не испаднем да простиш кукавица ако он мене може да гурне данас.. шта ли ће мислити да може сутра? Брине ме да се такво понашање и непоштовање не отргне контроли. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 29, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 Kad su ti konflikti u pitanju moraš da suzbiješ i ego i komplekse da bi situaciju rešio staloženo. Хех прво не верујем у его. То је концепт аналитичке психологије на граници са псеудо науком. Мада јесте опширно популаран, али се слажем са овим другим... мислим да треба сузбити неке изграђене како ми у народу кажемо комплексе (психолози би рекли негативна уверења која изазувају негативне емоције).... Међутим често треба наћи рационалну алтернативу и то уверење ископати јер се таква уверења формирају одавно па су после само рекције приметне често реагујемо некако а не знамо што тачно реагујемо (који је окидач у нама за реакцију) Занимљиво предавање. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 29, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 pod 1: nikad ne potcenjuj manjeg od sebe! Ма не подцењујем га.. него ето имам дуже руке, колико толико сам борбено обучен...имао сам исксутва... физички сам јачи итд... Знам много њих мањих од мене који би могли мене и још тројицу да наређају ко три метра дрва oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 29, 2012 Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 Па што нисам ништа лоше урадио... мислим тотално уредно не реагујем на све његове силне прозивке цело вече, а веруј ми било је јако ружних опхођења и оних фора када неко оће да те понизи позивајући се на нешто што си у прошлости урадио па се још више карикира то како би од тебе намерно међу људима правио још већу будалу. То ми није сметало.. мислим јесте али није значајно али када је кренуо физкал.. не знам шта да радим у таквој ситуацију... мало се плашим и бринем да не испаднем да простиш кукавица ако он мене може да гурне данас.. шта ли ће мислити да може сутра? Брине ме да се такво понашање и непоштовање не отргне контроли. Samo kuliraj,i tudi se da na prozivku ne odgovaraš istom merom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 29, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 Samo kuliraj,i tudi se da na prozivku ne odgovaraš istom merom Мислиш да чак и понижавање вербалне природе не мора бити одбрањено у истом тренутку и истом мером већ ће то све да дође на своје место? Ја некако размишљам да је то урушавање моје личности и да ја показујем да нисам неко према коме треба имати поштовања..... плашим се да ће то да произведе тај ефекат у очима других. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 29, 2012 Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 Мислиш да чак и понижавање вербалне природе не мора бити одбрањено у истом тренутку и истом мером већ ће то све да дође на своје место? Ја некако размишљам да је то урушавање моје личности и да ја показујем да нисам неко према коме треба имати поштовања..... плашим се да ће то да произведе тај ефекат у очима других. da, o tim kompleksima ti i govorim Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 29, 2012 Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 Океј си поступио, ја бих рекао. Океј је по мом мишљењу и истрпети нешто што иначе не би, у смислу нечијег непоштовања или кад видиш да си јачи (али и то има границу, ако те неко први удари, шта ту можеш) или када знаш да се ради о будали која нема шта да изгуби и која је спремна и на оно на шта ти ниси, онда просто није одговорно према себи и својима реаговати, јер може да испадне већа дара него мера. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Јул 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 ... све његове силне прозивке цело вече, а веруј ми било је јако ружних опхођења и оних фора када неко оће да те понизи позивајући се на нешто што си у прошлости урадио па се још више карикира то како би од тебе намерно међу људима правио још већу будалу. Неки би ти протестант одговорио у стилу WWJD: "Брате, само се сети како је било Џизасу на крсту, када су га претходно неправедно тукли, пљували, осудили и онда убили.... И биће ти лакше.". Срђан Шијакињић, RYLAH and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука